Muhtelemen EDC kullanıcılarının bir çoğunda hafif yada sert 1. ve 2. vitesler arasındaki geçişlerde sarsıntı oluyor. Malum EDC aracı devamlı düşük devirde tutmaya çalışıyor ve 1.200-1.700 devir arasında seyrediyor açık trafikte. Geçtiğimiz zamanlarda bende sarsıntılar artmaya başladı ve durumdan iyice rahatsız oldum. 4-5 gün önce Levent'den çevreyolunda Bakırköy istikametine giderken akşam vakti boş yolda aracı devamlı 2500-4000(genellikle 3000-4000) devirde kullandım, düşük hızda ve yüksek devirde. Atıyorum 70'le giderken 3. vitesteydim, 80-90 la giderke 4. vitesdeydim. Aracı bu şekilde 15-20 km kullandım ve 3-4 gündür 1. ve 2. vites arasında sarsıntı neredeyse sıfır.
Tahminim aracı arada böyle manuel moda alarak yüksek devirde kullanmanın sanzımanı ve motoru rahatlattığı. Belki bu problemi yaşayan başka arkadaşlar da bu şekilde test edip bir fikir yürütebilir. Biraz daha zaman geçmeden yazıyim dedim, sonuçta daha 3-4 gün oldu. Malum DSG 1. vitesi hemen atlıyor ve araba durmadan neredeyse yine 1. vitese almıyor, bizim sanzımanlar ise 1. viteste daha fazla zaman geçiriyor, dsg'de bile dikkat edildiğinde ufak sarsıntı oluyor(golf 6-stronic 2012 öncesi), bizde bu şekilde idare edeceğiz herhalde:)
Ali®
kullanıcısına yanıt
Benim aracım henüz 24 bin km'de.Dediğiniz düşük devirdeki sarsıntıları zaman zaman yapıyor.Ben de bunu engellemek için ağır trafikte gaza bir tık daha fazla basıyorum.Yani 1500 yerine 1900d/d'da değiştirmesini sağlıyorum.O zaman hiç yapmıyor. Verdiğiniz bilgi için teşekkürler.
Hortlatmış olacağım ama bu konuda pek bir bilgi yok. Gerçekten de bu EDC şanzımanlarda 1den 2ye geçerken silkeleme problemi yaşayan kişi sayısı fazla. Benim aracımda da aynı durum söz konusu. Yazılım güncellemesi falan deniyor ama ben servisle konuştum onlar herhangi bir güncellemeden bahsetmedi. Şanzıman beynini tekrar proglamlamayı deneyeceklermiş o da gün içinde yetişmediği için bu haftaya kaldı. Aracımın da garantisi bitti bakalım ücret ne kadar olacak. Yaptırdıktan sonra tekrar yazacağım.
quote:
Orijinalden alıntı: ekduyan
Hortlatmış olacağım ama bu konuda pek bir bilgi yok. Gerçekten de bu EDC şanzımanlarda 1den 2ye geçerken silkeleme problemi yaşayan kişi sayısı fazla. Benim aracımda da aynı durum söz konusu. Yazılım güncellemesi falan deniyor ama ben servisle konuştum onlar herhangi bir güncellemeden bahsetmedi. Şanzıman beynini tekrar proglamlamayı deneyeceklermiş o da gün içinde yetişmediği için bu haftaya kaldı. Aracımın da garantisi bitti bakalım ücret ne kadar olacak. Yaptırdıktan sonra tekrar yazacağım.
Hocam durum nedir bu konuyla ilgili servise gidebildiniz mi ?
quote:
Orijinalden alıntı: cennker82
quote:
Selamlar.Ben gectigimiz seneki yillik kontrolde hem hillholder ile ilgili hem de 5`den 6`ya vites degistirirkenki sesden sikayetimi bildirdigimde yeni bir yazilim oldugunu ve yukleyeceklerini soylemislerdi.Artik yeni yazilimmi yuklediler yoksa silip mevcut yazilimi tekrarmi yuklediler bilemiyorum ama dip gaz esnasinda altinci vitese gecis sesi tamamen gitti.Ayrica zaman zaman olusan 1-2.vites arasindaki sarsintida buyuk olcude azaldi.Yani yazilimla birseyler yapilabiliyor.
quote:
Orijinalden alıntı: Sierre34
quote:
quote:
Selamlar.Ben gectigimiz seneki yillik kontrolde hem hillholder ile ilgili hem de 5`den 6`ya vites degistirirkenki sesden sikayetimi bildirdigimde yeni bir yazilim oldugunu ve yukleyeceklerini soylemislerdi.Artik yeni yazilimmi yuklediler yoksa silip mevcut yazilimi tekrarmi yuklediler bilemiyorum ama dip gaz esnasinda altinci vitese gecis sesi tamamen gitti.Ayrica zaman zaman olusan 1-2.vites arasindaki sarsintida buyuk olcude azaldi.Yani yazilimla birseyler yapilabiliyor.
Hocam benim 1-2 2-1 geçişleri arası araç alt devirlerde vites değiştiriyorsa sallantı ve arada bir sesli geçiş oluyor..Bakalım bizimde bir servise uğramamız lazım herhalde..
quote:
quote:
Gittim aynen devam ediyor sesler hiçbir gelişme yok
Hocam aynı problemler bende de devam ediyor gittiğiniz servis hangisi acaba biz de bilgi alsak
quote:
Hocam aynı problemler bende de devam ediyor gittiğiniz servis hangisi acaba biz de bilgi alsak
Ben Maltepe`deki Guven Altan`a gidiyorum.Cihangir Basel isimli servis sefi var (Cotech diye de geciyor). Oldukca ilgili bir insan.Onunla tanisirsaniz problemlerinizi giderebileceginizi tahmin ediyorum. Selametler.
Sierre34
kullanıcısına yanıt
Çok teşekkürler yardımlarınız için balıkesirde yaşıyorum ama o kadar canımı sıkıyor ki şu edc sadece bunun için bile gidebilirim.
sorun giderildimi acaba bayagı zaman geçmiş konudan ama. bende 2012 edc megane var 1-2 geçişi bazen fazla bazen çok silkeliyor bazen hafif ses geliyor diger viteslerde yok. şansumanın karakteri mi bu
Konu hortlayacak ama 30 Eylül 2017 de aracı yetkili servise götürdüm yıllık bakım için. EDC deki sarsıntıdan bahsettim. Yazılımı kontrol edip eski olduğunu ve yeni yazılımı yüklediklerini söylediler. 10 gündür kullanıyorum. Sarsıntı azalmakla beraber ara ara oluyor. hızlanma güzelleşti ama vites oranları düştü. 6. viteste 2000 devirdeyken araç 100 le falan gidiyor. 2200 devirde 110 hıza ulaşıyor. buda yakıt tüketimine bir miktar olumsuz etki edecektir diye düşünüyorum. sıkışık trafik haricinde sarsıntı olmuyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme