Şimdi Ara

EDC vs DSG karşılaştırmam.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
2
Favori
4.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dsg'yi 2015 model passat 1.6 Tdi ile kullandım. Daha sonra onu satıp 2016 makyajli edc dci fluence aldım.

Önce şunu belirtmek isterim uzun yolda Dsg devri daha düşük tutuyor, bu DSG'nin beğendiğim bir özelliği, 2.si ise daha hızlı vites değiştirdiği aşikar ama cok dikkat etmezseniz farkı anlayamazsınız.

Dsg'nin EDC'ye göre bir kötü yönü ise çok fazla gereksiz vites değiştiriyor, sürekli oynuyor, EDC ise daha doğru hamleler yapıyor.

Edc'nin bir avantajı ise çok daha kararlı, yokuş gördüğü zaman 3 bazen 4 bin deviri görmeden vites atmazken DSG önce vites büyütüyor sonra araba yemeyince küçültüyor ve arabayı sarsıyor deviri aniden arttırıp arabanın aniden şahlanmasına yol açıyor önünüzde araba varsa kaza riski oluşuyor. Edc ise gayet stabil bir şekilde yoluna devam ediyor.

Edc'nin anlamsız bir kötü yönünü keşfettim, sollamalarda kick down yaparsanız vitesi çok geç atıyor kararsızlık yaşıyor ve tek şeritli yollarda kaza riski oluşturuyor. Bu bana ilginç geldi çünkü daha ònceki arabalarımda ani sollamalarda kick down kullanırdım ve çok güzel sonuç alırdım.

Yokuşta kaçırma konusunda da eğer auto hold kapalı olursa passat çok kaçırıyor, fluence ise bazen şaşırtsa da genelde sizi tatmin ediyor. Sadece geçen dik bir yokuşta geri gelirken gaza bastığımda arabanın òne gittiğini farkettim, vitesi bir an D moduna aldıgımı sandım.

Bu arada aynı segment değiller ama ufak bir yakıt tüketimi söyleyeyim, passatın 9 lt yaktığı yerde fluence 7 lt yakıyor. Bahsettiğim bölge soğuk+yokuş+kısa mesafe.

Hangisini tercih edersiniz diye sorarsanız auto hold varsa kesinlikle dsg yoksa edc

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ResenİcraEdenAvukat -- 1 Şubat 2020; 11:3:55 >

• Arkadaşlar elinde powershift dsg karşılaştırması olan varsa yazsa iyi olur çünkü bir sonraki araba olarak focus 3.5 1.5 tdci powershift dusunuyorum.
  • edc 2019 da güncellendi, vites geçişleri ve kararsızlıklar düzeldi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: one man one engine

edc 2019 da güncellendi, vites geçişleri ve kararsızlıklar düzeldi..
    Bi arkadaşım megane 4'de de aynı sıkıntıyı yaşadığını söyledi (kick downda kararsızlık) ama kaç modeldi bilmiyorum.
  • o kadar teknolojiye rağmen şu otomatik şanzımanların yokuştaki tepkiyi tam olarak ayarlayamaması çok garip geliyor bana, yokuş inersin gaza dokunmazsın araba kendi ataletiyle hızlanır ama salak şanzıman sanki gaza basıyomuş zanneder vites yükseltir motor freniyle inemezsiniz. aynı şekilde yokuş çıkarken rahat çıkmak için devirli gidersiniz bu seferde vites atmaya çalışır yokuş ortasında deviri düşürüp aracı yavaşlatır. konfor yaşayacam derken tehlikeli durumlar yaratıyor bazen olmadık yerlerde.

tam otomatikten gerisi yalan.

zaten yakın gelecekte geliştirilmiş tam otomatikler iyice yayılacak - > ZF9 , EAT8 vs.

uzak gelecek ise hiç şanzıman olmaması elektrikli araçlar sayesinde :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 1 Şubat 2020; 12:44:55 >
  • EDC ıl DCT de benzer ozellıkler tasıyor arkdasım, dct 7 cıft kavrama kullanıyorum, cok memnunum bazen kısa yuruyuslerde hemen ıkıye atıyor vıtesı dct oyle cok kotu degıl kavramada bırakırsan ewet cok az bır tıtremeden bu sanzumnalardan kacılamıyor malesef..
  • kuru tip çift kavramaların hepsinde yoğun trafikte ısınma sorunu var arkadaşlar. edc, dsg, powershift, dct vs. bunların kuru tip (yağsız) olanları yoğun trafikte kavrama ısınması nedeniyle arıza çıkarmaya çok musait.

bakınız hyundai-kia grubu kadran ekranına şanzıman sıcaklığı ekranı koyuyor ki ordan takip edip eğer ısı çok artarsa aracı durdurup soğuması için.

he uzun yolda sorun olmuyor diyorsanız zaten uzun yolda düz viteste çok rahat :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    A3 vs. Leon vs. Golf vs. Octavia
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • suatcagdas S kullanıcısına yanıt
    Şanzımana göre değişir

Bende çift kavrama dct var, yokuş aşağı motor freni ile inebiliyorum, çok güzel yapıyor o işi. Yokuş yukarı da sıkıntı olmadı daha, belki dizel iye orda bi avantajı olabilir tabi.
  • 6 ileri yağlı DSG şanzımanı kullanan bir insan zf dışında başka şanzıman tatmin etmez. Hele EDC yetim gibi kalır.

6 ileri DSG ömürlük bir şanzıman bakımı yapılırsa. 7 ileride iyidir ama 6 ileri gibi değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ResenİcraEdenAvukat

Bi arkadaşım megane 4'de de aynı sıkıntıyı yaşadığını söyledi (kick downda kararsızlık) ama kaç modeldi bilmiyorum.

Alıntıları Göster
    Gaz pedalına hassas basışlarda bazen de yokuş yukarı çıkarken duraksamalarda kararsızlıklar, tepki vermemeler veya vites küçültmeden aynı vitesle gitme isteği vardı.Bu sorunların %90 ı gitti.Gaza %75-80 gibi yüklendiğinizde hemen vites küçültüyor.GAza tam basıp pedalın altındaki düğmeye temas edince zaten hemen vites küçültüyor

• 2012 kasa dsg caddy kullanıyorum. 3 yıl oldu. Evet rampada kaydırıyor. Onu da çözdüm. Eğer frene sadece arabayı tutacak kadar basarsanız freni çektiğiniz anda kaydırır. O yüzden yokuşlarda frene olabildiğince basın. Frenden ayağınızı çeker çekmez gaz verince kolay kolay kaydırmıyor. Bu arada yokuşlarda vitesi bir anda küçültüyor. Bu konuda katılıyorum. Hem yakıta zarar hem araba aniden öne atıyor kendini. Bu arada bir eksi yönünü daha söyleyim. Mesela yoğun trafikte 1-2 viteslerde gezerken tam yavaşlayacakken şanzıman 2 den 1 e çekince birden felaket derecede ani bir sıçrama olabiliyor. Nadirde olsa. Ve yine yoğun trafikte şanzıman ısındı uyarısı verebilir. Bunun olmaması için manuel moda alıp vitesi siz kontrol edin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: suatcagdas

o kadar teknolojiye rağmen şu otomatik şanzımanların yokuştaki tepkiyi tam olarak ayarlayamaması çok garip geliyor bana, yokuş inersin gaza dokunmazsın araba kendi ataletiyle hızlanır ama salak şanzıman sanki gaza basıyomuş zanneder vites yükseltir motor freniyle inemezsiniz. aynı şekilde yokuş çıkarken rahat çıkmak için devirli gidersiniz bu seferde vites atmaya çalışır yokuş ortasında deviri düşürüp aracı yavaşlatır. konfor yaşayacam derken tehlikeli durumlar yaratıyor bazen olmadık yerlerde.

zaten yakın gelecekte geliştirilmiş tam otomatikler iyice yayılacak - > ZF9 , EAT8 vs.

Çift kavramayı bilmemde yokuş aşağı inerken benim araç gaza basmiyorsam vitesi kesinlikle yükseltmiyor motor freni yaptırarak indiriyor. Tam otomatik her zaman iyidir bence...

• bundab önceki aracımda zf 8n ileri vardı şimdi

aısın 8 ileri var tork konvertörlü tam otomatik

dik yokuşu geçtim kaçırmayı yokuş iniş

desteği bile mevcut araçta

kuru diskler başa bela mekatronik kavrama ise tuz biber..
  • quote:

Orijinalden alıntı: suatcagdas

o kadar teknolojiye rağmen şu otomatik şanzımanların yokuştaki tepkiyi tam olarak ayarlayamaması çok garip geliyor bana, yokuş inersin gaza dokunmazsın araba kendi ataletiyle hızlanır ama salak şanzıman sanki gaza basıyomuş zanneder vites yükseltir motor freniyle inemezsiniz. aynı şekilde yokuş çıkarken rahat çıkmak için devirli gidersiniz bu seferde vites atmaya çalışır yokuş ortasında deviri düşürüp aracı yavaşlatır. konfor yaşayacam derken tehlikeli durumlar yaratıyor bazen olmadık yerlerde.

Yalnız eski tip tam otomatikler en tehlikelisi, kia ceed kullandım 2012 model nerdeyse ölüyodum, basıyosun gaza şanzuman vites atsın diye bekle Allah bekle. Corollanın cvt'si bile daha iyiydi

• Bir hata var bunda dsg yokuş inerken aksine vites küçültüyor ve motor freni yapıyor en azından benim aracım öyle. 2018 model.
  • 2019 model dsg aracım yokuş aşağı olduğu an direk vites küçültüp motor freni yapıyor.

Acaba belirli bir tarih sonrası şanzıman revizyonu mu geldi.
  • Benim de dct ve edc ile ilgili tecrübelerim şöyle;

Bayır aşağı inerken edc hemen vites büyütüyor. Bu yüzden ya frene gereksiz yere basıyorsunuz ya da manuel moda alıp müdahele ediyorsunuz.

Edc ayrıca düşük viteslerde yarım debriyajı daha fazla kullanıyor.

Dct'nin ise vites geçişleri biraz daha hissedilir seviyede
    Otomatik tecrübem pek yok ama yokuş yukarı çıkarken siz gaza bastığınız halde yükseltip sonra kararsız kalması size bağlı değil mi?
    Aracın çıkabileceği devirde giderken sabit gazla veya aracın vites atmayacağı devirde gidilmiyor mu?
  • İster tek kavrama ister ise çift kavrama, yarı otomatik şanzımanı kullanırken biraz düz vites mantığı ile hareket etmeniz gerek.

Çoğu kişi yokuş çıkarken kararsızlıktan bahsediyor, bunun sebebi sizin tutarsız pedala basışınız + şanzıman beyninin gelen tepkilere cevap verme hızı.

Yani:

Yokuş çıkarken aniden gaza fazla basarsanız araç yüksek devire ihtiyaç olduğunu zannedebilir ve vites küçültebilir, siz de çok bağırmasın diye ayağınızı gazdan çekerseniz, şanzıman beyni eğer ESP ile gelen eğim sensörünü kullanmıyorsa (yokuş kalkış desteği olmayan çoğu yarı otomatik araçta bu kullanılmıyor) vites yükseltir ve devir düştüğü an tork yetersiz kalır ve yeniden vites büyütür, buna bir de sizin paniklemiş pedal tepkiniz birleşince ortalık çorbaya döner.

Ben 10 yıldır yarı otomatik kullanıyorum. 9 yıldır da Sarıyer'de yaşıyorum. Bu süreçte hep tek kavrama yarı otomatik kullandım. Rampalarda aracın kafayı yediği ayda yılda bir olur da karşıdaki veya öndeki sürücünün saçma salak hareketlerinden dolayı olmuştur.

1.9TDI Caddy DSG kullandım yokuş aşağı motor freni kesinlikle yaptırmıyor, hemen vites büyütüyor, saçmalık.
    EAT8 test ettim, evet yarı otomatik değil ancak vites geçişleri gerçekten kaymak. Ancak onda da gaz pedalında sürekli bir yarım devriyaj gibi titreme hissi var, rahatsız etti beni C5 Aircroos (300km'de).

Para para para... her geçen gün batıyoruz akp sayesinde nasıl alalım hem hybrid hem kaliteli otomatik şanzımanlı bir arabayı. Zaten üst segment araçlar o dediğin tarz olay araçlar artık hayal oldu. Siz alabiliyorsanız ne mutlu size.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.