Şimdi Ara

Edebiyatta aşıkane gazel sorusu kesin çözüm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
1.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • cevap necatiyle başlayan şık olacak,bazılarınız dikkat etmedi ama necatiyle başlıyan şıkta kafiye vardı ama gazelde ilk beyit hariç kafiye olmaz,ee necatide mahlas olduğuna göre şiirin son beyiti oluyor ve gazelin son beyitinde kafiye olmaz cevap necatili şık eminim.

• Oha artık eğer böyleyse ve cevap necati çıkmazsa al sana iptallik bi soru daha. Çünkü ademli şıkkın da aşkla bi ilgisi yoktu
  • quote:

Orijinalden alıntı: mortalzafer

cevap necatiyle başlayan şık olacak,bazılarınız dikkat etmedi ama necatiyle başlıyan şıkta kafiye vardı ama gazelde ilk beyit hariç kafiye olmaz,ee necatide mahlas olduğuna göre şiirin son beyiti oluyor ve gazelin son beyitinde kafiye olmaz cevap necatili şık eminim.

tamam kankada keşke necati olsa dün bi çocuk şiiri bulmuş hub mu ne o güzel demekmiş güzellerden duydugu ceyru cefamı o noluoo bende anlamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Olmamalıydı

Oha artık eğer böyleyse ve cevap necati çıkmazsa al sana iptallik bi soru daha. Çünkü ademli şıkkın da aşkla bi ilgisi yoktu
    sanmıyorum dostum bende baktım kafiye fln yoktu.
  • cevru cefa ask acısı demek kardeşim
  • quote:

Orijinalden alıntı: jaywalker78

sanmıyorum dostum bende baktım kafiye fln yoktu.

Alıntıları Göster
    zaten öyle bi kelimeler vermişti ki sanki farslılar giriyor sınava,yani o kelimeleri anlayıp soruyu çözene helal olsun valla ben bu yoldan yaptım ama kafiye olduğuna eminim.
  • Orda kafiye yoktu ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Humble -- 24 Haziran 2014; 1:31:35 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    çok zor geometri sorusu
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: MarlonBrando12

cevru cefa ask acısı demek kardeşim

tümüyle sıkıntı çekmek demek karşim
  • quote:

zaten öyle bi kelimeler vermişti ki sanki farslılar giriyor sınava,yani o kelimeleri anlayıp soruyu çözene helal olsun valla ben bu yoldan yaptım ama kafiye olduğuna eminim.

Alıntıları Göster
    böyle soru mu olur ya sanki türk dili edebiyatı öğrencisiyiz ya biz ne bilelim arapça manzum mazmun maymun her neyse!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnderGelişenOsasunaAtağı -- 24 Haziran 2014; 0:09:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EnderGelişenOsasunaAtağı

böyle soru mu olur ya sanki türk dili edebiyatı öğrencisiyiz ya biz ne bilelim arapça manzum mazmun maymun her neyse!

Alıntıları Göster
    Beyler affedersiniz ama şeyden bahane üretmeyin.Soru gayet güzeldi neden ? ÖSYM full ezber + bilgi ile papağan gibi gelme karşıma diyor tamam belki kolaydı sınav ama o soru eleyiciydi kaldı ki ÖSYM uzaydan sormadı siz lise de divan içinde gördünüz bu şiirler incelendi,yazılılarda da çıktı. Öyle çok zorda değildi bence adem ile ilgili şık olacak diğerleri aşk ayrılık tarzıydı adem ile igili olan didaktik ama yanlış da olabilir ben öyle yaptım.
    Ama soruya bahane bulmayın Edebiyat abi adı üstünde E-D-E-B-İ-Y-A-T

• Ey Necâtî yüri sabreyle elinden ne gelür
    Hûblar cevr-i cefâyı kime öğretmediler
    (Ey Necâti, sabretmekten başka elinden ne gelir; bu
    güzeller acı ve sıkıntıyı kime öğretmediler ki?) Bu durumda cevap Ademli olan şık gibi duruyor.
  • Eee tamam kardeşim kafiye yok mu bu beyitte,beyitte şairin mahlası geçiyor yani son beyit,gazelde son beyitte kafiye olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: barisarock13

Ey Necâtî yüri sabreyle elinden ne gelür
    güzeller acı ve sıkıntıyı kime öğretmediler ki?) Bu durumda cevap Ademli olan şık gibi duruyor.

Diğer beyitleri bulabilir misin?
  • quote:

dostum ademli olan şıkta ne yazıyordu onu da hatırlıyor musun?
  • quote:

cevap necatiyle başlayan şık olacak,bazılarınız dikkat etmedi ama necatiyle başlıyan şıkta kafiye vardı ama gazelde ilk beyit hariç kafiye olmaz,ee necatide mahlas olduğuna göre şiirin son beyiti oluyor ve gazelin son beyitinde kafiye olmaz cevap necatili şık eminim.

beyler k. bakmayın ama cevap ademle biten. tamam son beytinde sair ismi geçiyor ama onun gazel olduğunu ve son beytinde kafiye olup olmaması gerektiğini bilemezsin. Bu gün dersane hocamla da baktık adam dalga geçti bu soruyumu tartışıyorsunuz diye. Net "adem" ile biten şık sorunun cevabıdır daha da uzatmanın manası yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ezio7

quote:

Alıntıları Göster
    Düşüncesiz düşüncesiz eksi basanlara söylüyorum ÖSYM kafası denen bir olay var eğer tartıştığımız sorunun cevabı ise gayet mantıklı ama soru ise mantıksız.
    Gayetde sorulabilir bir soru çünkü. Bence de sorulmasın ama gerçekci olmak lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: Buried Alive

quote:

Ademli olanı
    pek hatırlamıyorum. Diğerleri ise hiç aklımda yok hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kalearkasi

quote:

Hocam Adem'den başka ufak tefek kelime bile hatırlasak buluruz da :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kalearkasi

quote:

Hocam Adem'den başka ufak tefek kelime bile hatırlasak buluruz da :)

Alıntıları Göster
    bence her tm ci farsça bilmeli

• quote:

necatiyle başlayan şıkta kafiye yoktu diğer tüm şıklarda kafiye vardı diğer yanlış hatırlıyorsun ki zaten o gazeli internetten bulabilirsin bende necati yaptım ama maalesef yanlış
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.