Şimdi Ara

eeepc şifreli kablosuz bağlantı sorunu (ÇÖZÜLDÜ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • TAKRİBİ 1 AY ÖNCE 2. MOBİL CİHAZ OLARAK 1000HA ALDIM. CİHAZ BENCE HER AÇIDAN MÜKEMMEL FAKAT Bİ SORUNUM VAR. WİFİ BAĞLANTISINDA EĞER MODEMDE WPA veYA WEP ŞİFRESİ VARSA ŞİFRE DOĞRU OLSA BİLE BAĞLANTIYI GERÇEKLEŞTİREMİYOR. ŞİFRE KALDIRILDIĞINDA SORUNSUZ BAĞLANIYORUM. modemle alakası yok farklı modemlerde de aynı sorun oluyor. bunun üzerine 3 defa aldığım güne sistem geri yükleme yaptım 3 defa recovery (format) yaptım. fakat sorun çözülmedi bios ve wifi güncellemesi yapıcaktım yeni güncelleme bulamadım. müşteri hizmetlerie 1 hafta sonunda ulaştm fakat 6 aylık oğlumdan daha fazla bilgileri yok. sonunda donanımsal olduğuna karar verdim ve dünyanın en sorunlu anti kurumsal asus servisine gönderdim. telefonla bilgi alma gibi bir alternatif yok bakmıyolar isterse aylarca telefon başında bekle tek çare kısıklı servisine gidip küfür etmek fakat tabi sorun yine çözülmüyor. okadar sorunu yazılı açıklamama rağmen 20 gün sonra wireles çalışıyo diye geri gönderdiler.
    artık garanti asus markası felan hiç güvenim yok bu sorunu nasıl çözebilirim. ?
    lütfen yardım....!!!
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Yardım bekliyorum..........
  • ben de gıcık olmaya başladım asus' a.

download merkezine giriyorsun, download yapacaksın akamai download manager adı altında birşeyi
    yükletmeye çalışıyor. hadi global' den indiriyoruz diyelim dosyayı sana veriyor bunu yüklemeden ama
    kağnı nasıl gider, asus ftp sitelerinden dosya gelişi de aynı bu şekilde 6 KB/sn' e bile ulaşamıyor hız.
    yani diyor ki benden dosya indiremezsin.

bu sebeple namueli inceleme şansım olmadı ama gördüğüm o ki; Wireless: 802.11b/g.
    wpa2 destekliyor mu desteklemiyor mu, wireless ayarları nedir ne değildir bakamadım.

söyleyebileceğim ise bazı wireless adaptörler, baaı modemlere wpa modeminde bağlanamayabiliyor.
    bu ise donanım uyuşmazlıklarından veya başka bir sebepten kaynaklanabiliyor kanımca.
    sen o alet ile farklı modemlere bağlanmayı dene istersen önce.
    mesela sen wep ile de bağlanamıyorum demişsin. bu durumda aklıma ilk gelen şey,
    senin beceriksizliğin, yani bilgisizliğin olabilir mi.. yani herşeyi denedin mi..
    mesela wireless adaptör kartına aygıt yöneticisinden girerek ayarlarına bir bak.
    orada kanal ayarını manuel bile yapabileceğin gibi bazı özellikleri de enable veya disable yapma
    imkanın var. yani farklı kanalları dene. bir de wep hadi neyse de wpa' da uzun ve kısa şifreleri,
    türkçe karakterleri haricinde seçim yaparak deneyebilirsin.

ben de herkese sorayım bari, benim merak ettiğim de asus gibi iyi bir markanın download center' i
    kullanıcıyı neden gündüz vakti süründürüyor? bildim bileli böyle. şimdi birisi diyecek ki ftp downloader felan kullan. yani linki alıp download managere yapıştırma imkanı bile vermiyor. bu durumda belki de ie' nin azizliğine uğruyoruz. zaten bilen bilir, download manager ile son hız dosya inerken aynı anda ie ile yapılan download komedi.. windows' un bir download manageri olmaması da başka bir alem.
    firefox kullanacaksın inadına..

• quote:

Orijinalden alıntı: The souls migration

ben de gıcık olmaya başladım asus' a.

download merkezine giriyorsun, download yapacaksın akamai download manager adı altında birşeyi
    yükletmeye çalışıyor. hadi global' den indiriyoruz diyelim dosyayı sana veriyor bunu yüklemeden ama
    kağnı nasıl gider, asus ftp sitelerinden dosya gelişi de aynı bu şekilde 6 KB/sn' e bile ulaşamıyor hız.
    yani diyor ki benden dosya indiremezsin.

bu sebeple namueli inceleme şansım olmadı ama gördüğüm o ki; Wireless: 802.11b/g.
    wpa2 destekliyor mu desteklemiyor mu, wireless ayarları nedir ne değildir bakamadım.

söyleyebileceğim ise bazı wireless adaptörler, baaı modemlere wpa modeminde bağlanamayabiliyor.
    bu ise donanım uyuşmazlıklarından veya başka bir sebepten kaynaklanabiliyor kanımca.
    sen o alet ile farklı modemlere bağlanmayı dene istersen önce.
    mesela sen wep ile de bağlanamıyorum demişsin. bu durumda aklıma ilk gelen şey,
    senin beceriksizliğin, yani bilgisizliğin olabilir mi.. yani herşeyi denedin mi..
    mesela wireless adaptör kartına aygıt yöneticisinden girerek ayarlarına bir bak.
    orada kanal ayarını manuel bile yapabileceğin gibi bazı özellikleri de enable veya disable yapma
    imkanın var. yani farklı kanalları dene. bir de wep hadi neyse de wpa' da uzun ve kısa şifreleri,
    türkçe karakterleri haricinde seçim yaparak deneyebilirsin.

ben de herkese sorayım bari, benim merak ettiğim de asus gibi iyi bir markanın download center' i
    kullanıcıyı neden gündüz vakti süründürüyor? bildim bileli böyle. şimdi birisi diyecek ki ftp downloader felan kullan. yani linki alıp download managere yapıştırma imkanı bile vermiyor. bu durumda belki de ie' nin azizliğine uğruyoruz. zaten bilen bilir, download manager ile son hız dosya inerken aynı anda ie ile yapılan download komedi.. windows' un bir download manageri olmaması da başka bir alem.
    firefox kullanacaksın inadına..

ilgin için teşekkür. asusun sitesi içler acısı bişey indirmek imkansız hatta asusun kendi update yazılımı var onu çalıştırınca bile şu an yoğun sonra deneyin diyor kamera şakası gibi. asusun donanım kalitesi global destek sitesinde ve özellikle türkiye teknik servislerinde yok. köşebaşında duran bakkal dükkanı onlardan daha kurumsaldır. modeme gelince tabiki farklı modemlerdede denedim aynı sorunu yaşadım. ip leri manuel yaptım olmadı. ilginçtir çok nadir bağlantı oluyo.
    wireless donanım markası atheros ar5007eg .bu markanın sitesindende güncelleme bulamadım son sürüm 7.6.1.149. aygıt yöneticisinden kurcalamaya gelince ,sadece gelişmiş segmesinde ayar var onlarıda kurcaladım olmuyor.
    sadete gelince sorun var ve yardım lazım.

bu arada bi domain açmaya hazırlanıyorum.www.asuszede.com olarak. kaliteli bir markanın nasıl telefonla irtibatı olmaz. yaşadıklarım anlatmakla bitmez. hp servislerine kötü diyorlar. asusun en kafa adamı hp nin otopark görevlisi kadar dahi ilgili ve bilgili değildir.

• ne yazıkki aynı problem bende de var.bılgısayarı eşime almıştım. evde kavga sebebi oldu artık. bende bugun buna mesai harcamaya karar verdim. driver sürümünü 7.7.0.329 a yukselttım. restart yapınca 1 aydır baglanmayan bılgısayar tek seferde baglandı.ınanamadım tekrar restart yaptım gene baglandı :)
    ama 1 saat sonra acıp kapattıgımda gene aynı hıkaye.yanı baglanmadı. bır ıkı denemeden sonra baglandı.hatta sımdı asustan yazıyorum.eskısıne gore daha ıyı oldugunu dusunuyorum.eskıden saatlerce ugrasmama ragmen baglanmıyordu. sımdı bu sekılde 3-5 denemeyle baglanacaksa ben bunada razıyım.bu teknolojı cagında razı oldugumuz seye de bakarmısınız.aynı modeme cep telefonum bıle daha hızlı baglanıyor :)
  • bu mesajı buyuk bır sevınçle yazıyorum :) asus eee pc nın wireless problemi tarih oldu. dun aksamdan ıtıbaren defalarca actım kapattım ve hıc baglantı problemı yasamadım.tabı sımdılık sadece evde denedım.dısarıda deneme fırsatım olmadı. yaptıgım işlem driverı yukarıda yazdıgım gıbı 7.7.0.329 yukselttım ve cisco nun network magic adlı programını kurdum. bağlantı sorun gidermeden girdim adımları gectıkten sonra once oda baglanamadı.sonra wireless baglantısını xp yerıne onun yonetmesı secenegını ısaretledım ve olay bıttı. acar acmaz baglantı kuruluyor. eger aynı agda baska bılgısayarlar varsa onlarada kurarsanız bılgısayarlar arası flash bellekle dosya tasımakta tarıh oluyor.agdakı bılgısayarlar arasında cok hızlı bır sekılde dosya transferı yapabılıyor. programı crack lı bır sekılde bulabılıyorsunuz.
    eşimle aram duzeldi sonunda :)

saygılar

• dostum senin adına sevindim.
    update ettiğin atheros driver ı mı?? ben güncel bulamamıştım.
    diğer pronunda (cisco network) full lnkini verebilirmisin. birazda proyu açıklarsan faydalı olur. diğer modemlerede sorunsuz bağlanıyodur herhalde.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bağlanmaya çalıştığınız modem wpa2 dir muhtemelen siz onu wpa olarak görürsünüz şifre bile girseniz bağlanmaz, xpsp3 paketini kurmalısınız, sp2 ise tanımaması normal.
  • quote:

Orijinalden alıntı: baranel

Bağlanmaya çalıştığınız modem wpa2 dir muhtemelen siz onu wpa olarak görürsünüz şifre bile girseniz bağlanmaz, xpsp3 paketini kurmalısınız, sp2 ise tanımaması normal.

dostum cevap için teşekkürler.
    fakat benim modem zaten wpa 2 desteklemiyor. diğer modemlerdede aynı sorun oluyor. işletim sistemine gelince zaten ben sp3 güncel kullanıyorum. ama yine wpa lara bağlanmıyor.
  • evet driver atherosun driverı. onu çok rahat bulabiliyorsun.network magic i tam olarak nereden indirdiğimi hatırlayamadım fakat galiba bu linkten indirmiştim.http://www.sadecegir.com/2009/05/29/network-magic-pro-edition-5591182/
    indirip crakini çalıştırdıktan sonra guncellemede yapabılıyorsun.guncellemeden sonra tekrar crack yapman lazım.crack ıkı defada calısıyor.raporlama bolumlerı var. verdıgın maıl adresıne dıger bılgısayar saat kacta kac saat ınternete gırmıs hangı sıtelerı zıyaret etmıse kadar rapor verıyor.sınırlama koyabılıyor,senın istedıgın saatlerın dısında nete baglanamıyor.senın belırleyecegın aralıklarla ekran resımlerı cekebılıyor.daha oncede yazdıgım gıbı kurulu olan ıkı bılgısayar arasında dosya paylasımı yapabılıyor.eger bılgısarında eset nod 32 varsa kurarken kapatmanı onerırım.zipli dosyayı acarken patch dosyasını otomatık sılıyor.
    benım evdekı model us robotics.bıldıgım kadarıyla wpa2 desteklemıyor.ayrıca laptopta sp3 te yuklu
    saygılar

• Arkadaşlar daha önce 1 defa bir yerde wireless ile bağlanmıştım, şimdi kablosuz modem aldım ve bağlanamıyorum durmadan sorun gider yazısı çıkıyor. modemde mi sorun bilgisyrda mı anlamadım ama modemin ayarları yapıldı. bilgisayar hakkında da pek bi bilgim yok. Ne yapmam gerektiğini bilen varsa lütfen anlayabileceğm bir şekilde tek tek söyleyebilir mi? Şimdiden teşekkür ederm... :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.