Şimdi Ara

EFSANE TOPİC: ÖĞRENCİYE 2-3 BİN LİRAYA ARABA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.297
Cevap
38
Favori
109.516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arkadaşlar, Ankarada Gazi Üniversitesinde öğrenciyim. Evim Etimesgutta, yani okuluma 20 25 km uzaklıkta. Bu yaz sonu itibariyle 2 bin tl kadar param olacak. Bu rakama sizce ne almalıyım, murat 124 mü, 126 bis mi ya da başka bi marka mı? bana fazla sorun çıkarmaması lazım ve her gün 50 km ye yakın yol yapacağım buna dayanabilmesi lazım. Aslında motosiklette olabilir ama malum ankara iklimi :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ally_0607 -- 7 Mart 2016; 11:41:04 >

• KOnunun pek bir ehemmiyeti kalmadı gibi, ama merak eden arkadaşlar oluyor mesaj geliyor. Buradan yazayım ve konuyu yavaş yavaş nihayete erdireyim. Bu konu da benim için bir anı olarak kalsın :)
    En son polo da kalmıştık. Polodan sonra sırasıyla aldığım araçlar.
    2014 1.2 vti C3,
    2011 Megane 3 Sporttourer 1.5 dci privilege,
    2013 Chevrolet Aveo 1.3 dizel ls,
    2007 Hyundai Getz 1.5 Crdi,
    2007 Peugeot 407 1.6 hdi comfort,
    2006 Peugeot 407 1.6 hdi Executive,
    2008 Fiat Bravo 1.6 Multijet Sport Style
    2008 BMW 5.20D Premium (177 hp-joystick vites)
    2013 Opel İnsignia 1.6T 170 hp Cosmo (hala kullanıyorum)

Sanırım 35-36. arabama biniyorum. Bundan sonra da Allah izin verirse F10 5.20D düşünüyorum. Allah'a emanet olun takip etmek isteyenler youtube kanalından takip edebilirler.
    https://www.youtube.com/channel/UCzfjuN5AeCrYFI_GiSXa7DQ?view_as=subscriber
  • Hocam 2.000TL'lik araba o yolun zahmetine dayanamaz.
  • 2 bine alacağın araç seni değil sen aracı taşırsın o nedenle önce kol kası yapman lazım sabah kalktığında en az 50 şınav 50 mekik ee nede olsa her yer düzlük değil bunu bayırı var yokuşu var sonra sınav zamanı en az 2 saat evvel evden erken çıkıcaksın ya yolda kalırsan aha sınav gitti ha tabi derse geç kala geç kala devamsızlıktan ff almazsan iyidir.yada motor alır kışın donarsın ama en azından gideceğin yere gidersin
  • Araba ihtiyacı olanlar için 1980 model civarı araçlar var. Temizi bulunursa 2000 TL'ye binilir. Renault 12, Serçe, Kartal, VW Golf, Fiat 126 BIS, VW Beetle var.

Araştırmak lazım.

Amerika'da bir arkadaşım 1975 model bir aracı 50 dolara almıştı.
  •  EFSANE TOPİC: ÖĞRENCİYE 2-3 BİN LİRAYA ARABA

1,900TL cebinde kalır

edit:zaman geçince tabi benim resimde gitmiş ([simage]http://www.cavusoglunalburiye.com/www/urun/114_416.jpg[/image,])

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinoplu -- 1 Aralık 2013; 21:51:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atl@s

2 bine alacağın araç seni değil sen aracı taşırsın o nedenle önce kol kası yapman lazım sabah kalktığında en az 50 şınav 50 mekik ee nede olsa her yer düzlük değil bunu bayırı var yokuşu var sonra sınav zamanı en az 2 saat evvel evden erken çıkıcaksın ya yolda kalırsan aha sınav gitti ha tabi derse geç kala geç kala devamsızlıktan ff almazsan iyidir.yada motor alır kışın donarsın ama en azından gideceğin yere gidersin

ne yapalım be dostum pedere ver civic'i diyorum vermiyo :) , biz de ancak 2 bin liralık bişi bakabiliyoruz. Ama 124 ler hoş arabalar, sanırım 2 bin civarında motoru sağlam bi 124 buluruz. Kullanan, bilen varsa ya da başka bi araba hakkında tavsiyesi olan varsa dinleyip karar vercem. ha bu arada bizim bölümde devam zorunluluğu olmadığından sorun değil geç kalmak :) önemli olan gidebilmesi :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dalga geçecek olanlar yazmasın lütfen. bilgisi, önerisi olanların yorumlarını bekliyorum. boş konuşanlarınkini değil!
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinoplu2009

1,900TL cebinde kalır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• dalga geçecekler yazmasın lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ally_0607 -- 21 Ağustos 2011; 0:11:15 >
  • Motosiklet al,arabaya hiç bulaşma.Gerçi motosiklet için de az daha biriktirmelisin,3.000 civarına korumalarınla birlikte adamakıllı birşey alabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ally_0607

quote:

2 bine alacağın araç seni değil sen aracı taşırsın o nedenle önce kol kası yapman lazım sabah kalktığında en az 50 şınav 50 mekik ee nede olsa her yer düzlük değil bunu bayırı var yokuşu var sonra sınav zamanı en az 2 saat evvel evden erken çıkıcaksın ya yolda kalırsan aha sınav gitti ha tabi derse geç kala geç kala devamsızlıktan ff almazsan iyidir.yada motor alır kışın donarsın ama en azından gideceğin yere gidersin

ne yapalım be dostum pedere ver civic'i diyorum vermiyo :) , biz de ancak 2 bin liralık bişi bakabiliyoruz. Ama 124 ler hoş arabalar, sanırım 2 bin civarında motoru sağlam bi 124 buluruz. Kullanan, bilen varsa ya da başka bi araba hakkında tavsiyesi olan varsa dinleyip karar vercem. ha bu arada bizim bölümde devam zorunluluğu olmadığından sorun değil geç kalmak :) önemli olan gidebilmesi :)

o zaman serçe bak hacılar 70 küsür serçeler en azından 80 lere ait model çürüğü az olur
    veya öğrenci adamım sempatik olur bana dersen temizi varsa git 126 bis al recep ivedik hesabı
    veya 500 lira daha artırırsan bütçeni 3000 e falan satılan 230.4 mersedes yada ford granadaları pazarlıkla alır en azından arabaya bindim dersiniz

• quote:

quote:

quote:

o zaman serçe bak hacılar 70 küsür serçeler en azından 80 lere ait model çürüğü az olur
    veya öğrenci adamım sempatik olur bana dersen temizi varsa git 126 bis al recep ivedik hesabı
    veya 500 lira daha artırırsan bütçeni 3000 e falan satılan 230.4 mersedes yada ford granadaları pazarlıkla alır en azından arabaya bindim dersiniz

126 bisleri de düşünmedim değil temizleri 1500 2000 arasında değişiyor. Ancak forumlar kafamı karıştırıyo, biri çıkıyo bis mükemmel araba, diğeri çıkıyo bis alınmaz çünkü hem hareret yapıyo hemde parçası bulunmuyo, derken kimi sulusunu al diyo kimi susuzunu... o yüzden soğudum biraz bisten

• üzgünüm dostum baktımda gerçekten o civara araç yok ya :((( olanlarada binilmez
  • Aslında bir uygun fiyatlı bir kamlumbağa bulsanız öğrenciye yakışır
  • quote:

dalga geçecek olanlar yazmasın lütfen. bilgisi, önerisi olanların yorumlarını bekliyorum. boş konuşanlarınkini değil!

asıl sen bizle dalga geçiyorsun 2 milyara sorunsuz araç mı olur en az 2 milyar da masrafı olur o aracın
  • BİS al bence
    Etimesgut'un neresinde oturuyorsun.
  • http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-satilik-126-bis-48148518/detay/ iphone 4 'te olur demiş takasa ;)

2.800 lira bu da videosunu bile çekmiş adam yürüdüğünü kanıtlamak için ;) hatta 140 laradoğru kaptırıyor otoban'da ;)

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-fiat-126-bis-fiat-126-aksesuarli-1991model-32111571/video/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi golfçü_ -- 19 Temmuz 2011; 17:19:00 >

• bulabilirsen 1302 al derim. hem 124 den daha şekil olur
  • 2 bin liraya araba bulunur ama o araba %99 olasılıkla sanayiden çıkmaz. Araba kendisi kadar masraf açar. İki kere yolda kalsan en az 500 lira gider zaten. Öğrenci adamın zoruna gider hem para hem zamanını alır.. Araba sorun değil zaten yürütmek mesele. Sigorta-muayene-sanayi vs.

Gerçekten de bu bütçeyle motorsiklet daha mantıklı. Yılda zaten 10-15 gün kar var onun dışında çok rahat binilir.

4 lastiğin ve de LPG setinin 1000 lira olduğunu düşünürseniz 2000 liraya araba olmaması lazım zaten. Çıkmacılar bitmiş arabaları parçalayıp satmak için o fiyata araba alıyorlar.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.