EFT ile Dolandırıldın mı? Paranı Geri Almak İçin Adımlar
EFT (Elektronik Fon Transferi) yoluyla para gönderdin ve dolandırıldığını fark ettin mi? Maalesef bu durum yaygın bir sorundur, ancak paranı geri almanı sağlayabilecek bazı adımlar var.
İlk Adım: Bankanı Bilgilendir
Dolandırıldığını fark ettiğinde ilk yapman gereken bankanı bilgilendirmek. Onlara işlemin ayrıntılarını ver ve paranın iade edilmesi için harekete geçmelerini iste. Bazı durumlarda, bankalar dolandırılan parayı geri alabilir.
İkinci Adım: Emniyete Şikayette Bulun
Bir sonraki adım, dolandırıcılıkla ilgili bir şikayette bulunmak için en yakın emniyet müdürlüğüne gitmektir. Bu, bankanın paranı takip etmesine ve dolandırıcıyı sorgulamasına yardımcı olacaktır.
Üçüncü Adım: Tüketici Hakem Heyetine Başvur
Eğer bankan veya emniyet paranı geri alamazsa, Tüketici Hakem Heyetine başvurabilirsin. Heyet, paranın iade edilmesi için dolandırıcıya karşı bir karar verebilir.
Önemli İpuçları
- Paranı göndermeden önce, karşı tarafı dikkatlice araştır. Güvenilir olmayan bir kaynağa para gönderme.
- Para gönderirken, "Dostlar ve Aile" seçeneğini kullanma. Bu seçenek, paranın iade edilmesini zorlaştırır.
- İşlemin ayrıntılarını içeren makbuzları veya ekran görüntülerini sakla. Bu bilgiler, paranı geri almana yardımcı olabilir.
Hatırla:
EFT ile dolandırılmak stresli bir durum olabilir, ancak paranı geri almak için adımlar atabilirsin. Bankanı, emniyeti ve Tüketici Hakem Heyetini bilgilendirerek, paranı geri alma şansını artırabilirsin.