Şimdi Ara

ege, 9 eylül, iü bilgisayar eem hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • herkese iyi günler.ben bilgisayar ya da eem düşünüyorum aklımda ege 9eylül ve iü var sıralama 37662 sizce hangisine gidersem kendimi daha iyi geliştirme imkanı bulurum?eem ve bilgisayar arasında çift anadal düşünüyorum sadece 9eylülde varmış onu bulabildim diğer ünivrsitelerin çift anadal programı hakkında bilgi bulamadım.acaba bana fikirlerinizi sunar mısınız?kafam çok karışık.

• -

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daredevil19 -- 1 Ağustos 2016; 13:57:29 >
  • evet son zamanlarda zaten piyasada mühendis diplomalı teknikerler arttı.ben onlar gibi olmak istemiyorum mühendisliğin beni zorlayacağını da hiç düşünmedim daha 11 yaşındayken oto teybini normal prize bağlamayı başarmış birisi olarak bu alanda yeteneğimin olduğunu düşünüyorum ama saolsun okuduğum lise kendimi geliştirmem konusunda çok engel oldu...lütfen yardımcı olun :(
  • -

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daredevil19 -- 1 Ağustos 2016; 13:57:08 >
  • tavsiyeniz için çok teşekkür ederim :)
    başka okuyan/mezun arkadaşlar da fikirlerini söylerlerse çok kararsızım
  • ÖSYM'nin hazırladığı klavuza göre Ege Üniversitesinde 6 profesör 3 doçent ve 7 yardımcı doçent var. IYTE'de ise 2 profesör ve 8 yardımcı doçent var. Sitesinden baktığımda IYTE kadrosunun çoğunun doktarasını ege'de yaptığını gördüm

http://demo.iyte.edu.tr/aday/wp-content/uploads/2015/06/bilgisayar_muh.pdf
  • o zaman egenin hocalarının tecrübesi daha fazladır diyebilir miyiz?
  • IYTE nin en büyük avantajı Ege bölgesindeki tek teknoparkın onun içinde olmasıydı , ki bu eem ve bilgisayarcılar için cidden büyük avantajdı. Ama yanılmıyorsam bu sene ege üniversitesi de kendi içinde teknopark açtı elbette direk muhteşem bi şekilde başlayamıyacak ama sen 2-3.sınıfa gelince (hazırlıkla beraber 4 sene diyelim) işler oturmuş olur bence. Bu yüzden Ege üniyi yazman daha mantıklı bana göre. Iyte nin artık en büyük avantajı öğrenciyken yurtdışı imkanları (Kişi başına düşen erasmus anlaşması ve erasmus staj kontenjanı) daha yüksek. Egenin merkezi yerde olması , daha bilinen bi üni olması vs gibi avantajları var. Bunları iyice düşünüp kararını ver derim.
  • çok teşekkürler dikkat edecem dediklerinize
  • theozy T kullanıcısına yanıt
    Ege bölgesindeki tek teknopark İYTE de değil.Ben 9 Eylül Bilgisayar Mühendisliğinden mezun olmadan DEÜ'ye 2 tane teknopark yapıldı 1 tanesi mühendislik fakültesine diğeri Balçovada Tıp fakültesine.Bu sırada Ege üniversitesiyle sağlam bir rekabet yaşanmıştı ve yarışı Deü kazanıp teknoparklarını açtı.Burada faaliyet gösteren şirketlerden özellikle Ericsson bizim bölümden nerdeyse 20 kişiyi işe almıştı(Toplam 45 kişi 4. sınıftı zaten).Daha sonra Ege üni.de teknoparkla ilgili bazı anlaşmalar falan imzalıcaktı ama açıldı mı bilgim yok.Benim kazandığım sene bilgisayar müh. puanları çok yüksekti(en yüksek puanlı mühendislikti) Örneğin Deü bilgisayar yerine İTÜ İnşaat,Elekrik mühendislikleri geliyordu arkalara yazdığım için bilgisayara yerleştirm.Ama iyikide bilgisayar okumuşum.Gerçektende hem iş bulma oranı %100 hem de çok güzel maaşlarla başlangıç yaptık.Eem okuyanlar (yurttan ve hazırlık sınıfından çok sayıda arkadaşım var) özellikle ilk 2 sene çok çile çektiler hala adam gibi iş bulamayanlar var bulanlarda bölümle alakasız kablo pazarlama,iş analistliği gibi alakasız işlerde çalışıyorlar.Kısacası Deü,ege bilgisayar tutuyorsa gözün kapalı yaz bunlar olmazsa şehrin çok dışında bulunan iyte de yazabilirsin.Ama şirketler markaya çok önem verir başvuracağın şirketlerde DEÜ,EGE bilgisayardan onlarca kişi olacak (benim dönemimden yapı krediye 1 senede 9 kişi girmişti) iyte mezunuyum dediğinde çoğu İK çalışanı büyük ihtimal o da ne ? gibi tepki verecekki gerçekten kötü durum.

Sonuç olarak DEÜ,EGE Bilgisayar müh. düşünmeden yaz işsiz kalırsan yada az maaş alırsan paranı ben verecem forumdaki trollere inanma.

• cengiz.ceng C kullanıcısına yanıt
    benim sıralamam 37662 ege bilg 38800 ve 9eylül 44000 ile almış 2si de kesin gelir :) yorumunuz için de teşekkür ederim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: cengiz.ceng

Ege bölgesindeki tek teknopark İYTE de değil.Ben 9 Eylül Bilgisayar Mühendisliğinden mezun olmadan DEÜ'ye 2 tane teknopark yapıldı 1 tanesi mühendislik fakültesine diğeri Balçovada Tıp fakültesine.Bu sırada Ege üniversitesiyle sağlam bir rekabet yaşanmıştı ve yarışı Deü kazanıp teknoparklarını açtı.Burada faaliyet gösteren şirketlerden özellikle Ericsson bizim bölümden nerdeyse 20 kişiyi işe almıştı(Toplam 45 kişi 4. sınıftı zaten).Daha sonra Ege üni.de teknoparkla ilgili bazı anlaşmalar falan imzalıcaktı ama açıldı mı bilgim yok.Benim kazandığım sene bilgisayar müh. puanları çok yüksekti(en yüksek puanlı mühendislikti) Örneğin Deü bilgisayar yerine İTÜ İnşaat,Elekrik mühendislikleri geliyordu arkalara yazdığım için bilgisayara yerleştirm.Ama iyikide bilgisayar okumuşum.Gerçektende hem iş bulma oranı %100 hem de çok güzel maaşlarla başlangıç yaptık.Eem okuyanlar (yurttan ve hazırlık sınıfından çok sayıda arkadaşım var) özellikle ilk 2 sene çok çile çektiler hala adam gibi iş bulamayanlar var bulanlarda bölümle alakasız kablo pazarlama,iş analistliği gibi alakasız işlerde çalışıyorlar.Kısacası Deü,ege bilgisayar tutuyorsa gözün kapalı yaz bunlar olmazsa şehrin çok dışında bulunan iyte de yazabilirsin.Ama şirketler markaya çok önem verir başvuracağın şirketlerde DEÜ,EGE bilgisayardan onlarca kişi olacak (benim dönemimden yapı krediye 1 senede 9 kişi girmişti) iyte mezunuyum dediğinde çoğu İK çalışanı büyük ihtimal o da ne ? gibi tepki verecekki gerçekten kötü durum.

Sonuç olarak DEÜ,EGE Bilgisayar müh. düşünmeden yaz işsiz kalırsan yada az maaş alırsan paranı ben verecem forumdaki trollere inanma.

deü bilgisayar olmazsa iyte yazmasının bi anlamı yok, çünkü deünün puanı iyteden altta zaten ölü tercih yapmış olur. Teknopark açılma sırası IYTE>DEU>EGE ama Egedeki hepsini silecek zaten 3-4 yıla (yeri nedeniyle).

• razor58 R kullanıcısına yanıt
    Ne günlere geldik be tercih kılavuzunda deü bilgisayar 11000 gözüküyordu ben 16000 den kazandım diye çok sevinmiştim dönem arkadaşlarım hep fen liselilerdi üst dönemlerim istanbul,izmir fen lisesi mezunlarıydı.Şimdi cevap anahtarına adını yazabilirsen %90 kazanmış oluyorsun şanslı adamlarsınız valla hem ortamlara akıp hem de çok kıyak bölümlere yerleşebilirsiniz.İYTE'nin puanının deü'yü geçmesi doğru mu ben de merak ettim normalde deü her zaman iyte den daha yüksek puanla alır hemde eğitim olarak (laf olsun diye söylemiyorum) çok zor ve kalitelidir.Mezunlarımız gerçekten çok önemlş yerlerde çalışıyor.
    öncelikle şunu söyleyim ben de aöl mezunuyum ve ygs 23.000di lys mat sınavında normalde 44fln yaparken 25 yaptığım için 37bine düştüm :D isim kodlama olayı da yok :D :D:D
    ege ile deü yü çok övüyorlar ben de hacettepe bilg.deki arkadaşın önerisi sayesinde araştırmaya başlamıştım :D
    şuan deü ve ege arasında gidip geliyorum ikisini de övüyor herkes :D
    Birader hay senin ağzını opeyim ya.
    Sıralamam 29k marmara ege iyte arasindayim bu yazdiklarin cidden yardimci oldu.
    marmara nasildir?

Bir de sunu sormak istiyorum: sizin zamaninizda mesela en yüksek bilgisayarmis ve nitekim siz cikinca da hepiniz kapilmışsiniz yazilimci vs ihtiyacindan dolayi, su an da mesela ee daha onde bilgisayardan sıralama olarak 5 sene sonra ben yine ayni rahatlıkta ege bilgisayardan çıkıp is bulabilir miyim rahatlikla yoksa elektrik elektronik daha mi avantajli olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jordan Belfort -- 6 Temmuz 2015; 3:15:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyte de daha az profesör var demişsiniz de , az kişi aldığı için olabilir mi acaba ? Önemli olan kişi başına düşen prof , doc.ben olsam iyte yi en üste yazardim.yeri kötü ,ulaşımı zor,sosyal hayatı yok ,niye sıralamasi diğerlerinden yüksek düşünün derim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye'nin ilk çip fabrikası bu sene kuruldu orada da 5 kişi falan çalışıyor yani eem cilerin Türkiyede rahat rahat iş bulabilmeleri için önlerinde çok uzun seneler var.Elektronik sektörü yok denecek kadar az.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.