Şimdi Ara

EGEA 1.6 MJ WS ACCENT BLUE 1.6 CRDI !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba arkadaşlar geçtiğimiz aylarda konu açmıştım mevcut honda civic aracımın performansından memnun olmadığım için yardım istemiştim. Şimdi ise aracımı geçen hafta satmış bulunmaktayım.

Şuan farklı bir konu için yardım isteyeceğim 1.6 dizel egea ve 1.6 accent blue arasında kaldım şimdi size sormak istediğim soruları yazayım.

1. Performans olarak hangisi başarılıdır

2. Yakıt olarak hangisi daha az can yakar

3. Parça fiyatları vs hangisi memnun eder

4. Donanım olarak ikisinin de en dolu olanlarını düşünüyorum ama buna rağmen hangisi daha dolu dolu bir araç olur

Soracaklarım bu kadar yardım edecek herkese şimdiden teşekkür ediyorum.

• Bu ikisi arasından her türlü egea alınır. Donanım, tasarım, iç hacim, kalite ve performans olarak daha iyi, arada segment farkı var bir kere. Accent 136 beygir olsa da performans olarak az da olsa egeanın gerisinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 1 Ocak 2017; 19:36:17 >
  • Yakıt: Başabas giderler ama nedense Multijet bir tık önde gibi.

Parça ve yürütme maliyeti: Bu konuda da eşit sayılırlar, Accent daha oturmuş ve eski bir model olduğundan biraz daha ağır basar bu konuda.

Tasarım: Egea, net. Accent'in yüzü eskidi ve kasa değişimi çok yakında.

Performans: Kağıt üzerinde Egea daha iyi torka ve ivmelenmeye sahip, Accent'in beygiri fazla. Fakat nedense Accent daha hızlı gibi geliyor bana. Fakat hızlanma verisi Egea'nın 10 saniyenin altında. Accent ise 10.2 gibi.

Kalite: Egea kesinlikle önde. C segmenti bir araç olması büyük etken.

Bunların ikisi arasından Egea. Ama kesinlikle diğer araçlara da bakın derim. Dizel otomatik şart değilse Superb olabilir mesela. Veya da Cerato.
  • Civic'ten performans yüzünden var geçiyorsunuz ama bu araçlarla da güvenlik zaafınız olabilir.

Sıfır mı 2. El mi onu da belirtmemişsiniz.

Benim tavsiyem safkan c sınıfı top modellerden birini almanız olur. Özellikle güvenlik ve yalıtım açısından. Örneğin accent yerine i30, egea yerine giulietta gibi, sedan olacaksa 2. El jetta elantra astra ceed focus dizelleri düşünülebilir.

İlla dizellerin de en perfırmanslıları ise, 130+ hp 1.6 dizellere bakın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunların yerine ikinci el focus bakmanı öneririm herşey performans değil bindiğin araç güvenli de olmalı
  • Mand1ra_Hekimi kullanıcısına yanıt
    Biliyorum hocam performansla bitmiyor olay ama şehir dışına çıkmıyorum diyebiliriz.

Dolayısıyla yüksek hızlar filan benim için hayal şehir içinde de bu iki aracında pek sıkıntı çıkaracağını düşünmüyorum.
  • Multijet yakıt tüketimi konusunda sanılanın aksine üzer.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Accent bildiğiniz B sedandır. Egea neredeyse C sedandır.

Multijet'in bakımı ve tamiri görece kolaydır.

İç mekân kalitesinde Accent i20'den aşağıdadır.

Fiyatlar benzerse Accent seçenek bile değildir bence.
  • Hocam accent B sınıfı. Egea C sınıfı. Aralarinda donanım olarak buyuk fark var.
  • performans olarak crdi kesinlikle tek gecerim sol seridin fatihi o arac

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • rüzgarbey34 R kullanıcısına yanıt
    İki aracıda kullanan ve şu anda Egea sahibi olarak bende bir iki kelam edeyim hocam.

1. Performans olarak iki araçta civicten sonra sizi fazlasıyla tatmin eder hiç şüpheniz olmasın. Egea genel manada önde olmakla birlikte tek dezavantajı 1. vitesi, tabi öyle aman aman bi dezavantaj değil. Accent bu konuda daha iyi gaza dokunmanla şahlanmasi bir oluyor. Accentin en büyük dezavantajı ise 110 dan sonra güven hissinin azalması ve durmayacak hissi vermesi.

2. Yakıt konusunda çok bi farkları olmaz sadece Accent bi tık az yakabilir hafif olduğundan.

3. Parça olarak reno ve fiatin önüne geçen pek olmaz heralde.
    4. Donanım olarak Egea önde ama bu durum beklenti meselesi olduğundan size kalmış, sonuçta bildiğim kadarıyla arada bi miktar fiyat farkı var.

Bu iki araç arasında Accent alırsanız aklınız egeada kalır, ama Egea alırsanız accentin yüzüne bakmazsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yargicc kullanıcısına yanıt
    hocam durumu son cümle ile çok net özetlemişsiniz.
  • Farketmez bence ikiside aynı şeyin laciverdi.
  • accent blue'ların kronik sorunu var mesela sellektör kolu neredeyse bütün crdi olanlarında bozuluyor
  • Accent için 2017 yolun sonu. Egea yalıtım olsun konfor olsun genişlik olsun çok daha önde sonuçta bir üst sınıfta. Şehir içinde Motor performansının bir önemi yok zaten eğer ışıklarda kalkış yapmayı düşünmüyorsanız.
  • Uzun uzun baktım konuya. Al birini vur ötekine konusu olmuş. Benim gönlüm ikisini de tavsiye etmeye el vermez. Eski aracınız da yeni sahibine hayırlı olsun.
  • Herkese cevaplarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Ben bir delilik yapıp ikinci el 1.4 170 lik giulietta aldım.

2015 model 35 binde henüz incelemeye pek fırsat olmadı ama heyacandan uyuyamıyorum hiç düşündüğüm bir şey değildi ama

yolda görünce içim gitti bir anda kime niyet kime kısmet oldu bu durum biraz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.