Şimdi Ara

Egea'da ne buluyorsunuz ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
0
Favori
7.899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kendi beceriksizligini arabaya neden mal ediyorsun ki? Hepsi açıklaması olan kolay şeyler.

Hatta yazayım. Sanırım kullandığın araç en boş paket 2 hava yastığı çoğu şeyi eksik olan model. Easy olabilir. Bunlarda teyp eski sistem ve Bluetooth bağlantısı ile müzik dinleme yok sadece telefonla konuşma var. Orta ve üst paketlerde teyp farklı ve sorun yok.

Tuşlar arkada ama sadece ses kısma ve şarkı atlama. Diğer hepsi direksyon da. Ama boş paket bazı şeyler eksik onda da malesef. Ayrıca Citroen peugeot grubu renault grubunda da arkada bu Tuşlar mevcut.

Yol göstergesi saçma onu kabul ediyorum ama alıştım. Şöyle ki diğer araçlarda kalan mesafe yaklaşık gösteriliyor iken egea da malesef Son birkaç km de ki yakıt tüketimine göre gösteriyor. Onu şu şekilde düşün diyelim yarım depo var kafadan belli zaten şehir içi 250 km şehir dışı 400 km gibi anlıyorsun. İsterse orda 50 km yazsın. Çubku diyelim Son bir kaç km de 10 lt yaktın ona göre çok az menzil veriyor. Bende bunu sevmiyorum ama alıstim.

Bende en dolu paket var arkadas da yazmis zaten onu bir kullan fikirlerin değişecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sevozgur -- 3 Temmuz 2019; 14:53:50 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Karalama için açılmış ya

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SezerDogan

Parçası bakımı ucuz tüm rakiplerinden daha güçlü ve verimli bir motora sahip konforu kalitesi güvenliği de segmentine göre iyi düzeyde. Varsa bu paraya araba söyle insanlara onu alsınlar. Aynı paraya git 10-15 yaşında Alman al da gör yaşadığın sorunları. 2009 Golf aldık 130 binde en ince ayrıntısına kadar servis kayıtlı diye, araba iki ay sonra DSG patlattı, ne uğraşacağım milletin eskisiyle.
    "tüm rakiplerinden daha güçlü ve verimli bir motora sahip"

1.3Mj ve 1.6Mj tüm rakiplerinden daha güçlü ve verimli mi?Ya da 1.4'ler?

Hayır arkasında Egea yazan 1.3 ve 1.6 lık versiyonlarını 20bin+ km kullandım ama herhalde benden sonra fabrika çıkışlı stage 2-3 versiyonları çıkmış.

1.3Mj hantaldır,yüklüyken de gereğinden çok yakar.1.6Mj iyi gider ama CRDI gibi fazla yakar rakiplerinden.Egea'nın hiçbir motoru rakiplerinden hem güçlü hemde verimli değildir.Bunu söyleyen ya Fiat da çalışanıdır(ki forumda maşallah bayağı var) ya da aldığı otomobili tanımayan biridir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• AsiretinMarjinalCocugu kullanıcısına yanıt
    1.6 kullanıyorum. 1.6 için Dediklerine katılıyorum. Ondan önce de çok marka kullandım biraz daha fazla yakar ama ölçümlerime göre şehir dışı ayni şehir içi 1 lt fazla yakıyor. O da çok Problem değil bence. Ama 1.3 un vergi avantajı ile birlikte manuel dizeller içinde tek geçerim. Gidişi de kesinlikle kötü değil iki defa kiraladım gayet güçlü bir motor. Ayrıca bakımı da uygun bir motordur. Manuel alacak olsam 1.3 alırdım otomatik istediğim için 1.6 aldım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tam anlamıyla orta sınıf bir araç.Bence dediklerinize zamanla alışırsınız.Sıkıntılı bir şey yok söylediklerinizde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SuperchargerrEgeaa

Hasbinallah... Egea almayıp ne alsın insanlar?
    Göçükline civic mi yoksa şanzımanı elimize veren golf mü?

Söylediklerinize katılmıyorum her araçta ufak tefek sorunlar olabilir.
    Allah korusun anneniz hastalandı, hastaneye götürürken şanzıman yüzünden yolda kaldı bir araç. Ozaman yok multimedyası İngilizce, yok tuşları dandik diyeceğinizi sanmıyorum. Yeterki hastaneue götürsün dersiniz!!!!!

EGEA ülkemiz için biçilmiş kaftandır.!!!

EDİT: İmla
    Civic artık göçmüyor. Göçenlerde düzelttirdi.

Saygılar

• AsiretinMarjinalCocugu kullanıcısına yanıt
    Egeaların arkasında 1.3 yada 1.6 yazmıyor ayrıca daha yüksek hacimli motorlardan verimlidir 1.3 motor.
    Düşük hacim düşük tork ama daha iyi 0-100
    Yakıt verimliliği derseniz orda da tdci den daha iyi

Egea'da ne buluyorsunuz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: AsiretinMarjinalCocugu

"tüm rakiplerinden daha güçlü ve verimli bir motora sahip"

1.3Mj ve 1.6Mj tüm rakiplerinden daha güçlü ve verimli mi?Ya da 1.4'ler?

Hayır arkasında Egea yazan 1.3 ve 1.6 lık versiyonlarını 20bin+ km kullandım ama herhalde benden sonra fabrika çıkışlı stage 2-3 versiyonları çıkmış.

1.3Mj hantaldır,yüklüyken de gereğinden çok yakar.1.6Mj iyi gider ama CRDI gibi fazla yakar rakiplerinden.Egea'nın hiçbir motoru rakiplerinden hem güçlü hemde verimli değildir.Bunu söyleyen ya Fiat da çalışanıdır(ki forumda maşallah bayağı var) ya da aldığı otomobili tanımayan biridir.

Alıntıları Göster
    Yeni 1.3 aldım Urban plus Euro6 motor 10 gün oldu.

Objektif yorumumu yazayım;

1.6 Hdi motor dan geçtim 2005 model Citroen C4 ten.

Yakıt olarak çok şaşırttı beni, çünkü daha önce 2016-2017 model 1.3 egea sı olanlarla konuşmuştum. Dikkatli kullanırsan 5-5.5 litre yakarsın demişlerdi.
    Ben çok dikkat etmeme rağmen, 37km ortalama hız ile 3.9-4.1 arasında bir tüketim gösteriyor araç 600 küsür km de halen yarım deponun üstünde. Aracı alınca depoyu
    Ayrıca, motor çok sessiz geldi bana, 1.6 Hdi çok sesliydi, tabi 15 senelik araba o da etkili.
    Citroen ile aynı yollarda 6.7 lt leri görüyordum en düşük.
    Performans olarak, 1.6 Hdi ye göre performansı düşük ama gayet yeterli ve performanslı geldi bana.

Bunların dışında, araç beklentimin üstünde çıktı. Çok iyi bir motor olduğunu falan iddia edemem teknik bilgim yok.
    Ama naçizane eski aracımla objektif karşılaştırmam bu şekilde...

• Bluetooth'tan müzik dinlenememesinin nedeni aracın paketi.

Egea'ların tamamında aynı müzik sistemi olmasına rağmen boş paketlerde Bluetooth özelliği yazılım ile kısıtlanmışken full paketlerde bütün özellikleri açık kullanılabiliyor.
  • Fiat'larda kalan yakıt göstergesini bende sevmiyorum.
    300km gösterirken 2dk. spor kullansan 200km oluyor insanı şaşırtıyor.
    Bu konuda renault ve dacia grubundaki araçların yol bilgisayarı daha iyi bence. En stabil doğru bilgiyi veriyor.

• Adam arabayı kullanamadığı için arabayı kötülemiş ya bunuda ilk defa görüyorum. He adamlar usb aux Bluetoothu sırf görsel olarak eklemiş yoksa çalışmıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cool_ice45

Valla dostum. Bende geçenlerde ilk aracımı aldım ikinci el. Ve bu senin yaşadıklarını birinci sıradan yaşamaya başladım. Sanayi lafından bile midem bulanmaya başladı artık. hergün hergün aracın bir yerini halletsem başka yerinde sorun çıkıyor. Araçta bir sorun var. Klimacıya gidiyorum sorun klima ile alakalı değil elektrikçiye git diyor. Elektrikçiye gidiyorum sorun elektrikte değil tamirciye git diyor. Tamirci sorun elektirkte diyor. Ama hiçbiri sorunu halledemiyor. Bu aracı kredi ile aldım. Kredisi bitsin ikinci aracım büyük ihtimalle EGEA olacak. Abi en boşu olsun şirket aracı gibi ama sıfır olsun kafam rahat olsun. Kaza, bela, boya, hile-hurda var mı yok mu derdim olmasın.
    gecmis olsun araciniz nedir?
  • Şirket aracı olarak 1 yıldır kullanıyorum. 1.3 giriş paketi. Bugün 102bin bakımına girdi. Çok fazla beklenti içine girilmezse eğer , özellikle şirketler için mantıklı bir seçim. İkinci elin derdiyle uğraşacağına, sıfır al borcuyla uğraş derler. Kişi bazında bence tercih edilmesi gayet normal.

136 bin km kullandığım punto'dan sonra clio ve c elyse kullandım. Bence egea bunlardan çok da geride kalmaz. Punto egeaya göre biraz daha oturaklıydı. 136bin km tık demedi, ama egea (kronikmiş öyle okudum) sabahları teklemeye başladı ve bir sabah çalışmadı. Beynine format atıp geri gönderdiler. Bugunde z rotları değişti. Şuan başka sorun yok.

Madeni yağ şirketinde çalıştığım için zaman zaman kamyonet gibi kullanırım. Bilen bilir geçenlerde Denizli'den Çameli 'ne 30 teneke (tanesi 16 kg) götürdüm. O dağ yollarında klima açık banamısın demedi 1.3 multijet. Yakıyor mu evet yakıyor, ama kullandığım clio'dan sonra her araç çok yakar bana göre.

Not: Giriş paketinde bluetooth ile sadece konuşulur, müzik dinlenmez. Müzik için aux girişinden dinlenir. Bluetooth'dan müzik açabilen gelsin bağlasın benim arabayı, anahtarı vericem ama bağlayamazsa alırım anahtarlarını 😎😎

• quote:

Orijinalden alıntı: MyWorldLife

Civic artık göçmüyor. Göçenlerde düzelttirdi.

Saygılar

Alıntıları Göster
    Göçen yerlere top çarpmıştır diyip ilgilenmeyip son çare göçüklerin içine silikon köpük gibi şrylrr sıkan markadan mı bahsediyoruz???

Saygılar benden hocam

• Galiba bir düzeltme lazım. Egea C segmenti değildir B segmenti de değildir. İki segmentin arasındadır. Bayilerdeki satış temsilcileri de böyle söylüyor zaten. Tam olarak aynı segmentte bulunan araçlar, Skoda Rapid ve Seat Toledo'dur. Bir de Fiat Bravo için de daha eski olmasına rağmen her yönüyle Egea'dan üstün olduğunu söylüyorlar.

Egea'da ne buluyorsunuz ?
    Hatta Fiat'ın uzun zamandır ürettiği en iyi otomobilmiş. Hala da daha iyisi üretilememiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _RaGoN_ -- 3 Temmuz 2019; 22:8:2 >

• Hb olan hadi neysede sedan olan alinacak araba degil bence
    Guvenlik hic yok

• cihanair kullanıcısına yanıt
    Görünüş olarak da sedan'ı nedense daha kalitesiz gibi duruyor bana göre.

• NitroNos kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam arkadaş aldı sıfır,usb den müzik dinlenmiyor sadece telefon görüşmesi var,aux girişi yok,telefondan müzik dinleyemiyor,aracın aux kablosu var,ucuna aux girişi taktı denedi ama teyp yazılımında aux tanımlı olmadığı için oda olmadı,çok uğraştı, servise geldi gitti ama orjinal teybini değiştirmek haricinde çözüm bulamadı.

• quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Bu mesaj silindi.
    Çünkü ikinci elde adam çarpmıyorlar egea linea falan yüzünden.
    99 model klimasız hava yastıksız arabasına 23 bin tl veren bulamıyorlar. Ne yapsın fırsatçı kazıkçılar.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.