Şimdi Ara

Egea dan chr ye geçilir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
23
Cevap
1
Favori
921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 77bin km'de 2 parça boyalı 1.3 egeam var. Chr ye geçiş yapmak ne kadar mantıklı. Güncel chr bilgileri bulamadım. Hep eski bilgiler. Çoğu da aracı yeni aldığı için heyecanla yazılan yorumlar. Chr kalite olarak genişlik olarak motor verimi yakıtı ve gidiş olarak nasıldır? Alınır mı sizce ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Öncelikle araç coupe tasarım dili ile yapılmış bir suv. Bu sebeple araç c sınıfı olsada arka kısım küçük camlardan dolayı karanlık. Bagaj hacmi ise hem tasarımdan hem hibrit sistemden dolayı küçük.

Kalite olarak tiguan ile kıyaslayacak olursak, yanlış hatırlamıyorsam karton tavanı, kapı kaplamalarının kumaş olmaması, tavan lambalarının açma kapama şekli gibi noktalarda tiguana göre eksikleri mevcut. Lakin iki araca aynı gün bakan biri olarak şunu diyebilirim ki chr a binince tiguandan kaliteli duruyor.

Sürüş olarak da egea ile kıyaslamayın.

Eğer arka koltuk kullanımı ve bagaj ihtiyacı fazla ise size gelmez. Bekar yada yeni evli iseniz ve sportif bir suv arıyorsanız birçok kulvarda dönemine göre c segmentinin en iyi suvlerinden biri.

Bir olumsuz yönü olarak sayabileceğimiz menüleri zor ve tasarım güzel olsada tam ayarlanamamış. Yani ekran yönü, klima kumandalarının yönü vs o kısımları bir almana yaptırmaları lazımmış.
  • Öncelikle araç coupe tasarım dili ile yapılmış bir suv. Bu sebeple araç c sınıfı olsada arka kısım küçük camlardan dolayı karanlık. Bagaj hacmi ise hem tasarımdan hem hibrit sistemden dolayı küçük.

Kalite olarak tiguan ile kıyaslayacak olursak, yanlış hatırlamıyorsam karton tavanı, kapı kaplamalarının kumaş olmaması, tavan lambalarının açma kapama şekli gibi noktalarda tiguana göre eksikleri mevcut. Lakin iki araca aynı gün bakan biri olarak şunu diyebilirim ki chr a binince tiguandan kaliteli duruyor.

Sürüş olarak da egea ile kıyaslamayın.

Eğer arka koltuk kullanımı ve bagaj ihtiyacı fazla ise size gelmez. Bekar yada yeni evli iseniz ve sportif bir suv arıyorsanız birçok kulvarda dönemine göre c segmentinin en iyi suvlerinden biri.

Bir olumsuz yönü olarak sayabileceğimiz menüleri zor ve tasarım güzel olsada tam ayarlanamamış. Yani ekran yönü, klima kumandalarının yönü vs o kısımları bir almana yaptırmaları lazımmış.

• Yok ya hocam o paralara gayet güzel bir sürü adam akıllı suv var chrın hiçbir numarası yok yani geçmek için

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Chr güzel araç ama egeadan sonra dar gelecektir. Karar senin farklı amaç ve karaktere sahip araçlar

• Darlık konusunda egea ve chr in aks mesafeleri aynı. Yani aralarında büyük bir iç hacim farkı olamaz.

Lakin dediğim gibi chrda küçük arka camlar var. Bagaj ise hibrit sistem ve c sınıfı birçok suvde olmayan bağımsız süspansiyon yüzünden dar. Lakin coupe araca binip aksini beklemek komik olurdu.

• Chr iç hacmi yaris kadar. chr ile arka koltukta yolculuk yapmak zorunda kaldım, metrobüste ayakta gitmeyi tercih ederim. Bekarsan , tek yaşıyorsan keyifli araç ama arka koltuk kullanılacaksa kesinlikle doğru araç değil.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • arka koltuk kullanılacaksa tavsiye etmem.

tipi vs güzel sportif bir görünüşü var. bir tanıdığım hybrid aldı çekişinden memnun değildi.

zaten eşi şehir içinde kullanıyor genelde.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Egea dan her araca geçilir.

• Code140 kullanıcısına yanıt
    👍

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sar1Lac1 kullanıcısına yanıt
    Zaten hibritin artısı şehir içi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • curiolus C kullanıcısına yanıt
    Ama sorarsan, tiguan ile aynı segmentteymiş,miş

• Hacime ihtiyaç varsa egea sw daha mantıklı olur, sadece yenilemek için egeadan chr ye geçilmez. Hyundai ioniq 1.6 hybrid olabilir mesela, hem bagaj büyük hem sedan hem içi geniş hem de 1.8 toyota hybridine kıyasla mtv avantajı var

• Her türlü geçilir. Ben 2020 yılında 2018 kia sportage'dan geçtim, yalıtım ve hacim dışındaki tüm kalemlerde chr daha iyi. Yol tutuş, konfor ve tabi ki yakıttan çok memnunum. Malzeme kalitesi bir toyota hatta bir japon için çok iyi, arka süspansiyonlar bağımsız. Servis hizmet kalitesi iyi, bakım masrafları avrupa markalarının altında. Burası önemli çünkü hem türkiyede yaşıyoruz hem de aracın 7 yıl garantisi, 5+5 yıl da batarya garantisi vardı. Bunu yaklaşık 3 yılda 45bin km yapmış biri olarak söylüyorum. İyi ki geçmişim. Spesifik sorun varsa cevaplayabilirim

Biri de bekarsan, teksen geçilir yazmış. Evlenince çocuk yapmak zorunlu mu ? Yan koltuğu kiraya mı veriyorsun ? Bir de yaris ile iç hacmi aynı demiş, ona da güldüm. 3 kişiye rahat rahat yetecek büyüklükte. Araç zaten coupe crossover, bunu bilerek almak lazım. Bazen bu forum beynimi yakıyor.

• Piyasası biraz ağır gibi fazla satılmıyor

• Adam belki tek kullanacak gelen yazmış geniş değil diye, iyi bari SW önermemişler arkadaşa  Egea'dan sonra en az 1 sınıf üst kalite araç gelecek size.

• tenekekutu kullanıcısına yanıt
    Yukarıda önerilmiş

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Aks mesafesi genişiği belirlemez. Bu tasarım dilinden koltukların konumlandırmasına göre değişir. Chr a bin arka tarafta 1 saat yol gidemezsin

• Lego95 kullanıcısına yanıt

Diz mesafesi ve genişliği gayet iyi, sıkıntı olan cam büyüklüğü. Daha rahatsız olduğunuz şeyin farkında değilsiniz

• Lego95 kullanıcısına yanıt

chr in arka koltuk genişliği tam c segmenti olmasa da b segmentinden daha büyük. Tıpkı Egea gibi. Camları küçük ve antlasit tavandan dolayı olduğundan küçük hissettiriyor. Bu durumda Coupe tasarımdan kaynaklı.

• masterap M kullanıcısına yanıt

Hocam ben evli iki çocuk babası adamım. Çocuklar küçük ama. 2 ve 4 yaşları. Yavaş yavaş bebek arabasını birakicaz çünkü. O yüzden bagaj yeter gibi geliyor. Yüzde 95 İstanbul içi kullanıcam zaten.

Benim takildigim nokta, almak istediğim araç 100bin üzeri kmlerde. 1.8 hybrid yüksek kimlerde gorevini hala tam yerine getiriyor mu ? Yani mesela 0 km iken şehiriçi 3.5 yakan araç , 120bin km ye gelince 6 litre yakiyorsa 1.2 turbosunu almayı düşünüyorum. En çok takildigim nokta bu.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.