Herkese selam, aslında başlık tek başına da yeterli ama ayrıntıya girecek olursam şu şekilde; 2020 45bin km'de hibrit toyota chr sahibiyim. Araçtan çok memnunum, sıfır sıkıntı devam ediyoruz. Ancak diğer yandan araç yenileme işi aklımı çelmeye başladı. Ayrıca Chr'ın kasa değişim zamanı yaklaşıyor. Daha önce de bu fikirle kia sportage'dan chr'a geçmiştim ve hiç pişman olmadım. Gönül hibrit toyota ile devam etmek isterdi ama corolla cross'un iç tasarımı beni rahatsız ediyor. Rav4'ün de parası ve mtv'si malum :) 308 ve astra'nın tasarım dili ve donanım seviyesi bana cazip gelen kısım. Chr'ın üstüne %1.36'dan nakit avans ile bu işi bitirebiliyorum. Ne taşıt kredisi, ne başka bişey uğraşmadan rahatça geçiş yapabiliyorum. Chr'ı ilk aldığımda istanbul'da ikamet ediyor ve yılda 20bin km yapıyordum. Artık ankara'dayım ve bu sene sadece 13bin km yol yapmışım. Bunda artık 2 aracımızın olması da etkili tabi ki. Buradan hesapla 1.2 motor yakıt bakımından beni çok fazla zarara sokmayacak. Konfor bakımından geriye, yalıtım bakımından ileriye gidiş olur gibi duruyor. Bunun dışında sizce ne kaybeder, ne kazanırım ? Bütçe olarak 1.5 milyona kadar çıkabiliyorum ancak bu rakamlara kadar cupra formentor dışında heyecanlandırabilen bir araç yok. Onda da araç bulunabilirliği çok düşmüş durumda. Gördüğüm kadarıyla astra ve 308 nispeten diğerlerine göre daha rahat bulunabiliyor. Kasa tipi olarak bir kısıtım yok, sedan, sw, hb, suv her türlü öneriye açığım. Zaten 2 kişiyiz, bu sayı önümüzdeki 5 senede max 3 olur :) Sizce ne yapmalıyım ? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Hibrit Chr'dan 308 gt ya da astra gs'ye geçilir mi?
-
-
Jeep compas 3 modelini de öneririm aklınızın bir köşesinde bulunsun . Onun dışında 1.5 milyona pejo 5008 , 3008 , Audi A3 vs gibi çok fazla seçenek var. Kendinizi sadece 308 ve Astra ile sınırlamayın bence.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
A3 bulmak zor, keşke bulsam. 1.5 octavia da aynı şekilde. 5008 gereksiz büyük olur bize. 3008 eskidi, 1.2 ve dizelini de tercih etmiyorum
sıfır astra alırdım illa alacaksam. yoksa bana kalsa chr ile kafam rahat devam ederdim.
-
bagaj önemli deilse chr, astra-308den iyi araba benim gözümde.
-
Şehir içi kullanımda hibrit chr konforunu, ekonomisini ikisi de veremez. Ağırlıklı şehir içi kullanıyorsanız c-hr ile devam, şehir dışı çoksa daha keyifli olabilir.
Alternatif olarak yeni c-hr de beklenebilir. Diğer seçenek kia xceed, alfa romeo tonale olabilir.
-
Şehir içi eskisi kadar kullanmıyorum ama kullanınca 3,xx litreleri görmek keyif verici. Kış lastiğiyle ankara kış verisi 4.4lt/100km şu an. 1.2 eat8 ile 6-7lt arası olur yakıtım tahminen. En kötü ihtimalle 3lt fazla yakıyor desem ve benzinin lt'sini 20tl olarak alsam; 10bin kmde 6bin tl fazla yakar. Bunun 3bin tl si mtv farkından düşer, geriye 3bin tl gibi bir fark kalır. Yılda 15bin km yaparsam 6bin tl zarar olur, çok büyük değil bence. Tabi bu hesaplarda benzin fiyatı sabit alınıyor, senaryo değişirse can acıtabilir
Xceed artık eskidi, benim eski sportage ile aynı iç tasarıma sahip sayılır. Tonale için bir süre düşündüm, fiyat olarak 1.7-1.8 milyonlar konuşuluyor. Aradaki farkla bir b suv daha alınır. Egea motor şanzımanı için gereksiz geldi. Yeni chr beklenebilir ama toyota iç piyasaya araba vermiyor. Avrupada yer gök toyota hibrit olmuş, chr da yoğun satan bir model. Bize biraz zor gösterirler yeni kasayı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Chr'ın bagaj lt olarak küçük ama kayıp hiç yok. 300lt yi net olarak kullanabiliyorsunuz. Bununla ilgili bir sorun yaşamadık.
Chr bence de daha iyi, daha uzun ömürlü olacağı da kesin. Ama işin ucunda peşin para vermeden araç yenileme var. 3 sene 45bin km yenileme fena değil. 2-3 seneden fazla aynı arabaya binmiyorum genelde. 3 sene sonra chr nerede olur 308/astra nerede olur, bunu iyi değerlendirmek lazım
Elektrikli agr koltuklu astralar hoşuma gidiyor, üstüne direksiyon meselesi de 308 den iyi. Ancak ilerde 308 astradan daha değerli olacak gibi hissediyorum, psa'da pejo opelin önüne konumlanmış durumda
ben olsam Cupra bulmaya çalışırdım. Gerçekten çok yakışıklı ve performans anlamında 1.2 motorlar yerine 1.5 motor ile gayet tatmin eder diye düşünüyorum. Bir şey sormak istiyorum 1.36 ile nakit avans olayı nasıl oluyor acaba?
-
Kredi kartınızdaki boş limiti nakit olarak alıp 12 taksitle geri ödüyorsunuz. Faiz oranı %1.36 şu an. 100bin tl çekerseniz 1 yılda yaklaşık 110bin tl ödersiniz. Masraf ve bekleme yok
Sizinki biraz da keyfi değişim gibi. Peugeot 4008, Renault austral gibi modeller daha uygun olabilir. Özellikle renault austral çok övülüyor.
Tonale'ye egea motor şanzımanı diyip
Ibiza motor şanzımanlı Formentor bakmak 😅
Ben de Formentor alırım ama biraz da mantıklı konuşmak gerekli
Bence keyfi değişim olur. Toyota'nın tadını alamazsınız bence. Hybrid'den sonra biraz performans arıyorum derseniz 1.2 puretech keyif vermez.
Ben 1.5 tsi motorlu Karoq önerisinde bulunacağım. Olur da prestige veya sportline donanım olursa tadından yenmez. RS donanımlı Karoq veya Kodiaq beni Formentor'dan daha çok heyecanlandırıyor açıkçası.
Kamiq'i 1.5 tsi almak istiyordum yoktu, elde olan 1.0 tsi'ı aldım mecbur.
Karoq'un tipini beğenen de görmüş olduk sayenizde :)
Burada konuşulan formenter, tonale, c-hr, xceed, austral, 4008, 308 gibi modellerin yanında kadın arabası/aile arabası imajından öteye gidemez bence. Fiyat olarak da kazık bana göre.
Sportline 1.5 TSI ACT 150 PS DSG 1.344.900 TL
-
2si aynı araba değerli falan olmaz arada.
opel her zaman opeldir ve müşterisi vardır.
yeni araba almak iyidir tabi,ama astra değil.
3008 aynı motorla yeni makyaj yedi daha,ve piyasaya da oturdu. 4 5 sene sonra suv mu kolay satılır hb mi ona bakacaksınız. sizin bütçeye en uyan araba o.konfordan da feragat etmemiş olursunuz,hatta konfor demişken c5 aircross da o bütçeye uyuyor
Beğeniler kişiden kişiye değişir ama araç gerçekten çok kaliteli . Elinizle dokunduğunuz her yer yumuşak malzeme araçta Audi kalitesi var desek abartmiş olmayız zaten aynı grup içindeler. Fiyatının yüksek olması normal .
Formentor hariç hangisi Sportline Karoq'ta ki donanım,motor ve şanzıman'a sahip?
Hiçbiri.
Multijet motorlu Tonale, artık bitmiş xceed veya kasa değiştirecek olan c-hr yerine Karoq mu aile/kadın arabası? Hadi allahını seversen ya.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartalus -- 13 Mart 2023; 13:56:25 >
Bence seçimi beklemek mantıklı, seçimden sonra vergiler düştüğü takdirde PSA hybrid araçları da getirebilir.
-
merhabalar,
tasarımı eskidi ama donanım olarak motor olarak xcced degerlendirmenizi öneririm.
1.5 160 ps 7dct 1040 liste fiyatı var
koltuk ısıtma\soğutma
direksiyon ısıtma
jbl ses sistemi
otomatik bagaj
tek eksiği bence güvenlik ekipmanları yok acil fren sistemi vs
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Tonale'ye egea motor şanzımanı diyip
Ibiza motor şanzımanlı Formentor bakmak 😅 Ben de Formentor alırım ama biraz da mantıklı konuşmak gerekli |
Benzer içerikler
- duster 1.0 tce alınır mi
- param yok taksitle araba almak istiyorum
- tam otomatik arabalar
- 800-900 bin arası arabalar
- mazda 3 kronik sorunlar
- uçan araba fiyatları
- renault logan
- renault arkana fiyat
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X