Şimdi Ara

Egea'ya fatklı lastik takabilir miyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

bende honda crvden kalma az kullandığım lassa 215-65-16 lastiğim var. Bu arada hondayı satıp egea aldım. Egeanın üzerinde iyi olmayan 205-55-16 lastikler var markasının da ne olduğunu hala anlayamadığım ucuz bir lastik türevi sanırım.

hondada kullandığım 215-65-16 lastiği egeaya jantı değiştirmeden takabilir miyim, teknik olarak mümkünse pratikte bana ne gibi artı ve eksiler yaşatır

teşekkür ederim.

• Egea'ya fatklı lastik takabilir miyim

Çok fark oluşur. Gösterge bile yanlış gösterir.

• Yanak çok fazla, 55 yanak olsaydı olurdu. Kısacası takamazsınız.
  • ahmet3976 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim sağ olun
  • CapriceClassic kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim sağ olun
  • para vermek istemiyorsanız takip kullana bilirsiniz sport donanimda18 jant var sürtme yapmaz
  • 16 jant çapı sabit, o kısımda sıkıntı yok. Sıkıntılı kısım ise ilk iki değerden birini büyütürken diğerini küçültmeniz lazım ki çap sabit kalsın (yüzde 3e kadar değişim sorun yaratmaz).

Sizin civic lastiğini bu araca takarsanız
    1. Taban çok geniş gelir, egeada taban 195 veya 205 olmalı, bu da motorun zorlanması ve çok yakması demek.
    2. Çap çok büyür (yuzde 7 hesaplanmış yukarıda) bu sert bir çukur/ kasiste davlumbaza carpma riski yaratır, göstergeyi saptırır, dönmekte zorlayıp yine yakıtı artırır.

Velhasıl mevcut lastiği satıp 205/55/16 almak hem maliyet hem kullanım açısından daha mantıklı.
  • Anladım açıklamanız oldukça tatminkar

teşekkür ederim

• Çok teşekkür ederim açıklamanız çok tatminkar oldu benim için

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.