|
EGEA'yı eleştirme ( Ana Konu) (9. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
2006 yılında yapılan köklü değişiklikler oldu, gereksinimler vs. en çok 2006-2007 arası değişti. 2008 kasa 2012'de de test edildi zaten farklı şartlarda. Şasisi en sağlam araçlardan FD6 modeller. -
quote:
Orijinalden alıntı: Armin van Buuren*Bir önceki aracım Focus 1.6 SCTi Superchips Remap @204 hp (0-100 8 sn, son hız 230)
Şu an 2 tane aracım var, biri Focus 1.5 TDCi 120 Powershift stock, diğeri de 1.6 TDCi Superchips Remap @142 hp /335 NM Tork.
1.6 SCTi'den sonra çocuk oyuncağı gibi geliyor.
Bir sonraki aracım da tahmini olarak Golf 1.5 TSi olacak, remapli 170+ hp alırım diye düşünüyorum.
Alıntıları Göster1.5 TSi çok güzel motor 👍 1.6 Ecoboost gibi ateşli bi üniteden sonra 2.0 dizel olmadığı sürece yürümez tabi hocam 😀
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Genelde araca sahip olmayan, "arkadaş da gördüm", "birgün kiraladım", "dayım anahtarı verdi" diyenlerin olumsuz eleştirileri.
Önceden Lineam vardı. Galericilik yapan arkadaşım, "bagajı küçücük" dedi. Baktınmı hiç dedim. "Arka dış görünüşü öyle, ne kadar olacak ki" dedi!
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: utkuversus
2006 yılında yapılan köklü değişiklikler oldu, gereksinimler vs. en çok 2006-2007 arası değişti. 2008 kasa 2012'de de test edildi zaten farklı şartlarda. Şasisi en sağlam araçlardan FD6 modeller.Test süreci dinamik bir süreç sürekli değişiyor. En köklü değişiklik 2015 yılında yapıldı hatta o yıl bir çok araba 4-3 yıldızda kaldı sırf bu yüzden. 2014 yılındaki bir aracın test sonucu ile 2015 modelin arasında bile fark var. Bu yüzden 2008 yılındaki bir civic egeanın girdiği teste girse 1 yıldız bile alamaz. Şasi sağlamlığı ile olmuyor bu işler.
-
Test sonucu aşağıda, 2007 model civic 4* almış (ki o günün değerlendirmesine göre, bugün teste girse 0 yıldızda kalır) ve a sütunu neredeyse 2 ye katlanacak duruma gelmiş. Lütfen bu kadar subjektif olmayın, Egea tamam bugün için 5* alamamış olmasını eleştirin ama 10 yaşını geçmiş araçlarla mukayese ederseniz de bu artık art niyete girer.
-
Art niyet falan yok.
Aynı durum 2016 kasa FC5 civiclerde de var. 2016'da ilk çıkan modeller çocuk korumasında düşük puan alınca 4 yıldızda kalan araba, 2017'de tekrar revize edildi ve Dünyanın en güvenli araçlarından birisi oldu. 2016 kasalar arka koltukta çocuk güvenliği dışında tamamen aynı puana sahip.
Japonlar bir işi yarım bırakmaz. İtalyanlar gibi sağ teker ile sol teker orantısız olmaz. O 4 yıldız almış revizesiz model bile güncel durumda Egeayı 2ye katlayıp ters döver. -
Ben FD6'ları Tipo çakmalarına tercih ediyorum. Kimse tavsiye olarak algılamasın. Daha güvende olduğumu da düşünüyorum. Egea Şahinlerden sonra Türkiye'ye atılmış en büyük kazıktır. -
Şimdi baktım, attığın kasa önceki modelin altyapısını kullanan Civic. FD6 ile aynı bile değil. Art niyet kimde ben anlamadım. -
www.euroncap.com
Resmi Fiat Grande Punto 2005 güvenli derecelendirme sonuçlar?https://www.euroncap.com/tr/results/fıat/grande-punto/15665
www.euroncap.com
Resmi Fiat Punto güvenli derecelendirme sonuçlarıhttps://www.euroncap.com/tr/results/fıat/punto/29849
İki araç da aynı, sizin kafayla egea alacağımıza 5 yıldızlı punto almamız lazımdı. Ama civicin aksine punto 2017de de teste girmiş ve sonuç aşikar.
-
quote:
Ben FD6'ları Tipo çakmalarına tercih ediyorum. Kimse tavsiye olarak algılamasın. Daha güvende olduğumu da düşünüyorum. Egea Şahinlerden sonra Türkiye'ye atılmış en büyük kazıktır.Ne kazığı ya, yazdığınız yazılarda az mantık olsun. Düşünmeden yazıyorsunuz, bir de garip garip suçlamalar. Sert çıkış yaparak, dikkat çekme çabası olarak yorumluyorum.
Senin alım gücün belli, millet Avrupa'da ABD'de VW-Opel rahat alır, refah seviyesi yüksek.
Bizim ülkenin gelir seviyesi düşük, küçümsediğin Egea'yı orta seviye bir insanın alması için 4-5 yıl kafadan kredi çekmesi gerekiyor.
Kazığı sana Fiat-Tofaş atmıyor, yöneticiler atıyor.
-
Tamam bende diyorum ki, istediğini alsın. Benim alım gücüm de çok iyi değil. Şuan aynı arabayı ölsek alamayız. Bırak aynısını, yarı fiyatında ki arabayı bile alamayız. O zaman bir şekilde paramız oldu aldık.
130 Bin TL param olsa, Egea almam. Bu kadar basit. Ki o kadar bile param yok şuan. -
Tam ihtiyacım olan konu , egeanin tamponunuda tamponun üretildiği fabrikaninda fabrikanin yapildigi arazininde arazinin icindeki agaclarinda o agaclari dikeninde
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Size cevap bile vermeyeceğim. FD6 diyorum, milattan kalma civicin 2007 test sonucunu atıyorsunuz bana.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utkuversus -- 14 Ocak 2021; 11:33:38 > -
İzmirliler bilir Menderes İle gümüldür arası dağ yolunu. Bir kere bu yolda kullanma fırsatım oldu. Viraja girmek ne demek bilmiyor araba. Yol tutuşu yüklemeyi unutmuşlar.
Melikşahın dedigi gibi bu paraya bu mal aga diyip geçicez. -
Hala çarpıtıyorsunuz. Kasalar aynı değil. -
quote:
Ben FD6'ları Tipo çakmalarına tercih ediyorum. Kimse tavsiye olarak algılamasın. Daha güvende olduğumu da düşünüyorum. Egea Şahinlerden sonra Türkiye'ye atılmış en büyük kazıktır.Herkesin kendi tercihidir ona bir lafım yok. Ama güvenlik hakkında yazdığınız her şey yanlış. Sonuçta burası bir forum bilen de bilmeyen de okuyor. Düzeltmek lazım.
-
www.euroncap.com
Resmi Honda Civic 2009 güvenli derecelendirme sonuçlarıhttps://www.euroncap.com/tr/results/honda/civic/11041
Buyurun, sizin 4 yıldızlı civicin detaylı, revize edilmiş derecelendirmesi.
Ben yalan konuşmam.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X