Şimdi Ara

eGPU - notebookta harici masaüstü gpu kullanımı (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.393
Cevap
208
Favori
273.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    yanlis okumusum o zaman :) ben gtx 970 veya r9 290 dusunuyorum mumkun mudur?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Markus Schulz kullanıcısına yanıt
    vidock , ph4l, exp gdc gibi farkli markalar var ama su daha iyi diyemem yabanci sitelerdeki test sonuclarinda pek fark goremedim, ama guzel olur burada vidovk kullanan kimse yok, senden de onu goruruz, ayrica egpu icin mumkun oldugu kadar nvidia almani oneririm, 970 cok guzel olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB718F389 -- 23 Mayıs 2015; 16:42:01 >
  • evet hocam 970 düşünüyorum çünkü çok az enerji harcıyor vidock un içinde 240W güç kaynağı varmış birde mümkünse thunderbolt ile kullanmak istiyorum çünkü thunderbolt tam gücünü yansıtabiliyormuş kartın.
    notebookunda thunderbolt girişi varsa çok güzel olur, en güzel yönü usb gibi bağlanabilmesi ama performans olarak bizden çok farklı birşey bekleme, garip ama bizim mini pci 5gbps thunderbolt 10gbps olmasına rağmen bir örnekte benden biraz daha düşük almış,

bu linki incelersen dx11 kısmında örnekler ve alınan 3dmark11 puanları var, benim gtx 670 puanım overclocksuz yaklaşık 8700 ama thunderbolt 2 girişini kullanan macbook yaklaşık 8000 puan almış

2013 13" Macbook Air i5-4250U 1.3 4.0 AKiTiO Thunder2 GTX670 10Gbps-TB12 7994 ithildin Win8.1

thunderbolt girişi kesinlikle kullanım için çok idealama dediğim gibi bizim sistemlerden çok daha fazla bir performans bekleme

• quote:

Orijinalden alıntı: fotoroman

notebookunda thunderbolt girişi varsa çok güzel olur, en güzel yönü usb gibi bağlanabilmesi ama performans olarak bizden çok farklı birşey bekleme, garip ama bizim mini pci 5gbps thunderbolt 10gbps olmasına rağmen bir örnekte benden biraz daha düşük almış,

http://forum.techinferno.com/diy-e-gpu-projects/6578-implementations-hub-tb-ec-mpcie.html#post89707

bu linki incelersen dx11 kısmında örnekler ve alınan 3dmark11 puanları var, benim gtx 670 puanım overclocksuz yaklaşık 8700 ama thunderbolt 2 girişini kullanan macbook yaklaşık 8000 puan almış

2013 13" Macbook Air i5-4250U 1.3 4.0 AKiTiO Thunder2 GTX670 10Gbps-TB12 7994 ithildin Win8.1

thunderbolt girişi kesinlikle kullanım için çok idealama dediğim gibi bizim sistemlerden çok daha fazla bir performans bekleme

Hocam peki directx gelince işlemci üzerindeki yük azalacak o zaman performans artar mutlaka değil mi ? birde şu bandwith neye göre bakacağız bazıları 16 gb/s almış bazıları 4 gb/s

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Markus Schulz -- 23 Mayıs 2015; 19:51:35 >

thunderbolt 1. Nesil ve 2. Nesil var TB1 ler 8-10 TB2 ler 16 gbps, 4 yazayanlar bizim kullandigimiz mini pci express 2.0 aslinfa bizimki 5 gbps ama heralde efektif olarak mi yazdilar bilmiyorum 4 gbps diye yazmislar,

yeni gelecek dx hakkinda bilgim yok ama eger dedigin gibi islemcinin uzerinden yuku azaltacak degisikliklerle geliyorsa ust duzey masaustu kullanicilarini etkilemez ama bisim gibi notebook islemcisi kullananlarda performans mutlaka artar, tabi bunun icin dx12 destekliyen kartin olmasi gerekecek
  • quote:

thunderbolt 1. Nesil ve 2. Nesil var TB1 ler 8-10 TB2 ler 16 gbps, 4 yazayanlar bizim kullandigimiz mini pci express 2.0 aslinfa bizimki 5 gbps ama heralde efektif olarak mi yazdilar bilmiyorum 4 gbps diye yazmislar,

yeni gelecek dx hakkinda bilgim yok ama eger dedigin gibi islemcinin uzerinden yuku azaltacak degisikliklerle geliyorsa ust duzey masaustu kullanicilarini etkilemez ama bisim gibi notebook islemcisi kullananlarda performans mutlaka artar, tabi bunun icin dx12 destekliyen kartin olmasi gerekecek

sanırım biz 4x kullanıyrouz millet 16x :(
    alanlar cok farkli 4gbps yazan mini pci, thunderbolt sadece apple da var thubderboltta 16gbps var ama performans farki cok yok hatta baxi ornekler de geride bile, sen sonyye uygulayacagim demissin bildigim kadariyla sonylerde thunderbolt yok
  • quote:

alanlar cok farkli 4gbps yazan mini pci, thunderbolt sadece apple da var thubderboltta 16gbps var ama performans farki cok yok hatta baxi ornekler de geride bile, sen sonyye uygulayacagim demissin bildigim kadariyla sonylerde thunderbolt yok

Evet belki adaptör olur demiştim ama olmuyormuş ama minipci-e kullanmak istemiyorum ama kullanmak zorunda kalacağım bir umut belki diye bakıyorum sd card slotuna express card takabilirim ama o da olmayacak gibi
  • Merhaba ben birşey merak ediyorum neden acaba yutrdışında bu kadar çok yapılan bir işlemi Türiye'de kimse yapmıyor kimse bilmiyor ve malzemeler yok neden acaba .
  • quote:

Orijinalden alıntı: erayss6

Merhaba ben birşey merak ediyorum neden acaba yutrdışında bu kadar çok yapılan bir işlemi Türiye'de kimse yapmıyor kimse bilmiyor ve malzemeler yok neden acaba .

aparat ortalama 1 ayda geliyor. 1080p de güzel oyun oynamak için ekran kartı dahil en az 700 TL harcamanız gerekiyor. Ekran kartı 2. el olmak şartıyla. yani iş biraz masraflı oluyor. aparat 150 lira, adaptörü 100 liraya getirseniz ekran kartı dışında 250 lira masraf. ekran kartını da 0 alırsanız 1000 TL ye gelir.
    ancak toplam maliyet düşünüldüğünde 2. nesil i5 işlemcili notebook en az 3 senelik olacağını düşünürsek toplamda notebook + sistem 1600-1700 TL değer ediyor. verdiği performans 3000 TL lik notebooklar seviyesinde.

• ben 2.el gtx 770 almayı düşünüyorum en az kaça alabilirim şehir eskişehir :D
  • quote:

ben 2.el gtx 770 almayı düşünüyorum en az kaça alabilirim şehir eskişehir :D

forumun 2. el bölümüne bakabilirsiniz yanlış hatırlamıyorsam 700-800 civarında 770 ler. ben şimdi gtx 760 ımı satıyorum.
  • kaça satıyorsun ve gtx 760 kaç sene götürür adamı
  • quote:

kaça satıyorsun ve gtx 760 kaç sene götürür adamı

ilan dükkanımda var. notebook un kendi ekranında 1366x768 çözünürlükte oynayacaksan baya götürür 2 senesi rahat.
    ancak 1080p oynayacaksan kullandığın işlemciye bağlı. her oyunu yüksek ayarda açmaz ama notebook üzerindeki ekran kartlarından sonra her türlü seni tatmin eder bu sistem.
    sende galiba yapacaksın bu işi ?

yeri gelmişken bu projeyi yapacak arkadaşları bir konuda uyarmak istiyorum.

EXP GDC banggod sayfasında Unfit list var. Unfit yani uyumsuz cihazlar listesi, bu listedekilerin çoğu i5-2xxx işlemciye sahip veya core2duo olup intel graphics e sahip notebooklar. size önerim en düşük i5 3.nesil işlemciye sahip cihaz almanız. intel hd 3000 de veya intel hd nin eski sürümleri sorunlu bence. ayrıca banggod sitesindeki unfit listesindeki cihazlara benzer kasanız varsa ancak işlemciniz değişikse bir düşünün derim. benim cihazın modeli yazmıyor ancak oradaki cihazların kasası benimkiyle neredeyse birebir. bu konuya dikkat etmenizi öneririm.

core2duo + ati ekran kartı sony vaio ile denedim. hiç sorun çıkmadı, işlemci düşük olduğu için eski bir oyun dededim Left 4 Dead 2, 1080p de full ayarlarda sorunsuz oynattı.
    core i5-2410m + intel hd 3000 + nvidia gt540m ile denedim. sürücü yanıt vermeyi kesti hatası aldım, bazen hiç sorunsuz saatlerce kullandırtıyor bazen daha açılışta hata veriyor. hiç çekilmez :)

• bendeki pcde bu işlemci var ve sadece içinde intel hd graphics var bu işlemi uygulayabilirmiyim sizce
  • bu fotodaki işlemci var pcde
  • quote:

bendeki pcde bu işlemci var ve sadece içinde intel hd graphics var bu işlemi uygulayabilirmiyim sizce

uygularsın ancak verimli olur mu benimki gibi mi olur bilemeyiz. denemek gerekiyor. modeli nedir notebook un

• Expesscard 54mm girisi var laptopta

Bu islemi oraya yapabiliyor muyuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimmm78 -- 24 Mayıs 2015; 16:28:18 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alimmm78

Expesscard 54mm girisi var laptopta

Bu islemi oraya yapabiliyor muyuz

Yapabilirsiniz, 34 ten 54 e cevirici ile mümkün.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.