Şimdi Ara

eGPU - notebookta harici masaüstü gpu kullanımı (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.393
Cevap
208
Favori
273.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: rorschach_

ondan sonra en uygun lenovo var. onun da whitelist olayı var bazıları bios ile bile çözülemiyormuş.

Peki bende lenovo g50-70 var bunda whitelst varmış , egpu setup programı bunu önlüyormuş doğru mu ?
  • rorschach_ kullanıcısına yanıt
    benim de dahili ekran karti intel hd 3000, isim aynen boyle eminim, senin sorun onunla da alakali degil bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: fotoroman

benim de dahili ekran karti intel hd 3000, isim aynen boyle eminim, senin sorun onunla da alakali degil bence

yanlışın var hd 4000 sendeki.

whitelist olayını aşamazsanız biostan aşılıyor diye biliyorum, bazı cihazlarda aşılmıyor. egpu satup whitelist i aşıp aşmadığından haberim yok.

senin cihazın iin modlu bios yapmışar. g50-70 whitelist yazınca çıkan 2. link onunla alakalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rorschach_ -- 24 Mayıs 2015; 19:38:23 >
    pardon 4000 mis cidden Tmm sorun intel hd 3000 den diyelim o zaman senin harici monitor takiliyken hic hata almaman gerekiyor ama harici monitor takiliyken de sorun almistin yanlis mi hatirliyorum ??? harici monitorde iken baktim nvidia denetim masasinda 3d programlar icin gpu secme secenegi ortadan kalkiyor yani direk egpu yu kullaniyor cunku monitor egpu dan ciktigi icin igpu tamamen inaktif kaliyor hic kullanilmiyor
  • quote:

pardon 4000 mis cidden Tmm sorun intel hd 3000 den diyelim o zaman senin harici monitor takiliyken hic hata almaman gerekiyor ama harici monitor takiliyken de sorun almistin yanlis mi hatirliyorum ??? harici monitorde iken baktim nvidia denetim masasinda 3d programlar icin gpu secme secenegi ortadan kalkiyor yani direk egpu yu kullaniyor cunku monitor egpu dan ciktigi icin igpu tamamen inaktif kaliyor hic kullanilmiyor

harici monitörde intel hd görünüyor bazen sağ altta, bazen görünmüyor. nvidia denetim masasında da her zaman görünüyor harici monitörde.

harici monitore notebook degil egpu uzerindeki hdmi girisinden bagliyorsun degil mi? oyleyse anlasildi o zaman senin sorun galiba hd3000 cunku ben de harici monitorde intel hd tamamen devre disi kaliyor nvidia denetim masasinda da hic gorunmuyor, ama yabanci sitede 2. nesil islemcilerle kullananlar da var
  • bizim ulkede neden bilinniyor ve yapilmiyor cunku bizim millet kendi uretmedigimiz yabancilarin urettigi bizim kat kat fazla para vererek aldigimiz seylere fazladan para vermeyi pek seviyor, oyun notebooku alip evindeki masasindan hic kaldirmayan insanlar var mesela
  • quote:

harici monitore notebook degil egpu uzerindeki hdmi girisinden bagliyorsun degil mi? oyleyse anlasildi o zaman senin sorun galiba hd3000 cunku ben de harici monitorde intel hd tamamen devre disi kaliyor nvidia denetim masasinda da hic gorunmuyor, ama yabanci sitede 2. nesil islemcilerle kullananlar da var

evet ekran kartından bağlıyorum. nvidia denetimden bütün programları egpu ya ayarlamama rağmen yine fayda etmedi.
    i5 2. nesil ile kullanan vardır, ona lafım yok. ama geri dönüş yapan yok çoğu kişi sistemi kurmuş, paylaşımı yapmış bırakmış, hiç video yok. youtube bile çok kıt bu konuda.
  • Merhaba ,
    Öncelikle konuyu başlatan ve yorumlarıyla katkıda bulunan herkese teşekkürler .

Packard Bell tj75 laptop sahibiyim , özellikler kabaca şöyle ,

core i5 460m 2,26ghz , 6 gb ram, ati radeon 5650m vga ....

Laptopun altını söküpbaktım boşta bir adet bluetooth soketinin konumlandırıldıgı soket (su an boş ) ve wifi kartının oldugu bir soket daha var .

Banggoog sitesindeki parçayı aslında bundan ta 1,5 sene önce keşfetmiştim ancak iş güç derken proje oylece kala kaldı , gormeyelı de kart kendısını yenılemıs...

Kısaca durumum şudur :
    packard bell de ,HARICI MONITOR KULLANMAKSIZIN bu aparat sıstemını kullanmak ıstıyoırum.

ancak baktıgımda harıcı monıtor almak durumunda kalmaktan endıse edıyorum.laptopun kendı panelını kullanmam lazım... ayrıca butcem olmadıgından.

su halde :
    1 adet EXP GDC Beast
    1 adet psu
    1 adet harıcı ekran kartı almam lazım
    laptopun kendı panelını kullanmak ıcın sanırım nvidia kran kartı lmam lazım gerecekmiş (teyıt edıyor musunuz ?)

ayrıca laptopun ıcındekı harıcı ekran kartı ati radeon , dolayısıyla sokete konulacak nvidia kart bır uyumsuzluk teskıl etmez mı ?

Yardımlarınızı bekler , katkılarınızdan ve boyle bır konuyu ayaga kaldırdıgınızdan ötürü herbırınıze tesekkur edıyorum.
    Saygılarımla.

(bu sayede masaustu almaktan kurtuldum...)

• sendemail kullanıcısına yanıt
    tesekkur icin sagol :)

dahili monitoru kullanabiliyorsun diye biliyorum tabiki nvidia kart sart ama senin sorunun su olacak senin mini pci 1. nesil veri aktarim hizi bizimkinin yarisi ama eger 2 tane mini pci girisim var diyorsan sana amerikadan 2 tane mini pci 1.0 girisini de kullanip boylece 2.0 performansi alabilecegin baska bir model onerebilirim malesef exp gdc de mumkun degil, istersen girislerin fotografini cekip paylasirsan emin olalim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB718F389 -- 24 Mayıs 2015; 23:55:39 >
  • sendemail kullanıcısına yanıt
    notebook içerisindeki harici gpu nun önemi yok. nvidia alıp bağlaman yeterli, almanız gerekenler kısmına egpu setup 1.3 eklenecek 25$ ücreti var.

@fotoroman neden 1.0 dedin ? bluetooth a takacak diye mi ?
    intel core 1. sinif ve eski islemci takili olan anakartlarda mini pci 1.0 var veri aktarim tam yarisi, performans yarisi degil ama daha az, o yuzden ben genelde core 2. Sinif ve ustu islemcili bir notebook alin eger yeni alacaksaniz diyorum
  • quote:

intel core 1. sinif ve eski islemci takili olan anakartlarda mini pci 1.0 var veri aktarim tam yarisi, performans yarisi degil ama daha az, o yuzden ben genelde core 2. Sinif ve ustu islemcili bir notebook alin eger yeni alacaksaniz diyorum

• Laptopun kapağını açıp resmini çekerim böylelikle neyle karşı karşıyayım açıklığa kavuşur ,

Kanaatim odur ki elimdeki laptopun eski olmasından ötürü %50 performans kaybı yasansa bıle takılacak masaustu ekran kartının en dusugu ile son zamanlardaki üst seviye laptoplardan daha ıyı verım saglayacagını dusunuyorum.

zira sonuc ıtıbarıyle mobıl gpu ların , hız,voltaj verıyolu kısıtlamalarından arınmıs bır platform olacak ....

Bu arada bu işin TR'de yayılıp bir furya halını alma potansıyelı var .. (Beyler bir startup başlatalım mı ? ))

Hazırlıkları yapmaya baslıyayım o halde , Ufak bir sorunum daha var o da ınternetten daha once hıc alısverıs yapmadım... sımdı sıparısı verdım ,kargoyu nereden takıp edecegız ,gumruk fızıkı olarak nerededır , vergıyı ayrıca kalkıp defterdarlıga mı odeyecegım bilgim sıfır...(Bu arada kıl kıl sorularla kımseyı sinir etmek gıbı bır maksatım yok , cd nedir windows nedır gıbı : ))

Öncelıkle aksam değerlendiresiniz diye benım bu laptopun resımlerını cekeyım.

İlginiz için tesekkur ederım , Varolun

• quote:

Orijinalden alıntı: sendemail

Laptopun kapağını açıp resmini çekerim böylelikle neyle karşı karşıyayım açıklığa kavuşur ,

Kanaatim odur ki elimdeki laptopun eski olmasından ötürü %50 performans kaybı yasansa bıle takılacak masaustu ekran kartının en dusugu ile son zamanlardaki üst seviye laptoplardan daha ıyı verım saglayacagını dusunuyorum.

zira sonuc ıtıbarıyle mobıl gpu ların , hız,voltaj verıyolu kısıtlamalarından arınmıs bır platform olacak ....

Bu arada bu işin TR'de yayılıp bir furya halını alma potansıyelı var .. (Beyler bir startup başlatalım mı ? ))

Hazırlıkları yapmaya baslıyayım o halde , Ufak bir sorunum daha var o da ınternetten daha once hıc alısverıs yapmadım... sımdı sıparısı verdım ,kargoyu nereden takıp edecegız ,gumruk fızıkı olarak nerededır , vergıyı ayrıca kalkıp defterdarlıga mı odeyecegım bilgim sıfır...(Bu arada kıl kıl sorularla kımseyı sinir etmek gıbı bır maksatım yok , cd nedir windows nedır gıbı : ))

Öncelıkle aksam değerlendiresiniz diye benım bu laptopun resımlerını cekeyım.

İlginiz için tesekkur ederım , Varolun

banggod dan sipariş verdiyseniz, sitede çıkıyor takip nosu.
    exp gdc aldıysanız vergi ödemenize gerek yok.
    vergi sınırını unuttum ancak 70€ diye hatırlıyorum 200 TL yapar.

• quote:

quote:

evet ekran kartından bağlıyorum. nvidia denetimden bütün programları egpu ya ayarlamama rağmen yine fayda etmedi.
    i5 2. nesil ile kullanan vardır, ona lafım yok. ama geri dönüş yapan yok çoğu kişi sistemi kurmuş, paylaşımı yapmış bırakmış, hiç video yok. youtube bile çok kıt bu konuda.

hocam laptop un ayari yuksek performansta degil mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Markus Schulz kullanıcısına yanıt
    Keşke böyle şeylerle alakalı olsa :) herseyi denedim. Notebook degismekten baska çare yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Keşke böyle şeylerle alakalı olsa :) herseyi denedim. Notebook degismekten baska çare yok.

biostan denediniz mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Markus Schulz

quote:

biostan denediniz mi?

Denedim :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bi 3-4 sayfa okudum fakat hiç bilgim olmadığı için biraz karışık geldi.bazı noktaları tam oturtamadım.

öncelikle msi ge60-0nd modelini kullanıyorum.bu kasada dışarıdan ekran kartı bağlamak konusunda sıkıntı yaşar mıyım?
    bilgisayarın özellikleri : i5-3230m - 8 gb ram - gtx 660m - SSD
    düzgün bir ekran kartı ile tahmini ne kadarlık bir performans artışı sağlarım? işlemcim ekstradan takacağım ekran kartına yeterli olur mu?
    birde ihtiyaç duyulanlar yurtdışından adaptör, bir adet psu ve uygun bir ekran kartı değil mi?
    şimdiden cevaplarınız için teşekkürler...
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.