Şimdi Ara

egsozdan su atan motor sağlıklı diyorlar doğru mudur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
26.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çalıştıgım okulda doğuş grubundan golf4 ve seat toledo var ve her iki araçta egsozdan su atıyorlar.Bu atılan su motorun sağlıklı oldugunu belirtiyormuş.Nasıl oluyor anlamadım :) nasıldır??

• bildiğimiz su buharı sağlık açısından yararını duymadım. çiğ atmasında ne atarsa atsın
  • Baktım. Geçen benim arabada su atıyor araştıracaktım konuyu görünce hatırladım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: educationist

Baktım. Geçen benim arabada su atıyor araştıracaktım konuyu görünce hatırladım.
    başka bir forumda bu meseleyi uzun uzun tartıştığım ve üniversite okutmanına bile doğruyu anlatamadığım için burda kas(a)mayacağım. siz tartışın, gerek görürsem araya dalarım... :)
  • "motorun sağlıklı olduğunu belirtir" değil de "motor soğukken bu durum gayet normaldir" derseler katılırım..
    ilkinden emin değilim, karşı da değilim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: djoz

"motorun sağlıklı olduğunu belirtir" değil de "motor soğukken bu durum gayet normaldir" derseler katılırım..
    ilkinden emin değilim, karşı da değilim..
    dogrudur reis
  • quote:

Orijinalden alıntı: jjuuddaass

dogrudur reis

Alıntıları Göster
    egzozdan su atan motor, 5 kuruş etmez araç olarak anılır ....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Life Eternal

Alıntıları Göster
    Geçenlerde aracın egzozundan birkaç damla su çıktı yani 1.3 Multijet Linea 5 kuruş etmez mi yoksa sağlıklı motora sahip bir araç kategorisinde mi oluyor,atılan mesajlar dolayısıyla kararsız kaldım

Edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efk0 -- 30 Mart 2012; 4:25:36 >

• quote:

eksozdan su atan motor iyidir. yanlışın var
  • quote:

Orijinalden alıntı: jjuuddaass

quote:

eksozdan su atan motor iyidir. yanlışın var

Alıntıları Göster
    benzinli araçlarda dizele oranla daha fazla su atıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinoplu

benzinli araçlarda dizele oranla daha fazla su atıyor

Alıntıları Göster
    velhasılı kelam bu konuda ütopik bir cevabımız yok yani...neyse yapcek bişey yok hepinize teşekkürler..
  • Bende su atan sağlıklıdır diye bilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.B.R.O

Bende su atan sağlıklıdır diye bilirim.
    bende hep sağlıklıdır diye duydum sıfır Honda aldım 17 binde hala eksozu terler buda benim hoşuma gider usta
  • quote:

Orijinalden alıntı: R@LPH

bende hep sağlıklıdır diye duydum sıfır Honda aldım 17 binde hala eksozu terler buda benim hoşuma gider usta

Alıntıları Göster
    2 yıl önce derste 6 aylık bir araştırma konusu olarak bu konuyu inceledim. bu su atması bildiğimiz saf sudur. araçlardak kataltik konvertörler (katalizatör) de kavaya karışacak olan tamamen zehrli olan CO(carbonmonooksit) yanmamış oksijenler(O2) ve HO (HİDROOKSTLER) BU GAZLAR ARACIN KATALİZATÖRÜNDE BULUNAN BİNLERCE KANALIN İÇERİSİNDE UYGUN ORTAMA ERİŞEREK TEPKİMEYE GİRERLER VE CO2(KARBONDİOKSİT) VE H20(SU) OLARAK ÇIKARLAR.
    YANİ HESAP ŞÖYLE O+CO=CO2 O+OH=H2O YANİ SU ATAN EGSOZ BİR NEVİ BERABERİNDE YAKITIDA ÇİĞ ATMIYORSA SAĞLIKLIDIR DENİLEBİLİR. ZEHİRLİ GAZLARI BU ŞEKLE DÖNÜŞTÜRDÜĞÜ İÇİN KATALİZATÖRÜ TIKALI ARAÇLAR MUAYENEDE SIKINTI ÇEKER.

• quote:

Orijinalden alıntı: kendikendine

2 yıl önce derste 6 aylık bir araştırma konusu olarak bu konuyu inceledim. bu su atması bildiğimiz saf sudur. araçlardak kataltik konvertörler (katalizatör) de kavaya karışacak olan tamamen zehrli olan CO(carbonmonooksit) yanmamış oksijenler(O2) ve HO (HİDROOKSTLER) BU GAZLAR ARACIN KATALİZATÖRÜNDE BULUNAN BİNLERCE KANALIN İÇERİSİNDE UYGUN ORTAMA ERİŞEREK TEPKİMEYE GİRERLER VE CO2(KARBONDİOKSİT) VE H20(SU) OLARAK ÇIKARLAR.
    YANİ HESAP ŞÖYLE O+CO=CO2 O+OH=H2O YANİ SU ATAN EGSOZ BİR NEVİ BERABERİNDE YAKITIDA ÇİĞ ATMIYORSA SAĞLIKLIDIR DENİLEBİLİR. ZEHİRLİ GAZLARI BU ŞEKLE DÖNÜŞTÜRDÜĞÜ İÇİN KATALİZATÖRÜ TIKALI ARAÇLAR MUAYENEDE SIKINTI ÇEKER.

Alıntıları Göster
    yanma sonucu H20 ortaya çıkar, soğukla temas edince yoğunlaşır falan filan tamam da kiminin egzosundan musluğu az sıkmışsın gibi su akıyor, yol boyunca da devam ediyor.

bana hiç de sağlık belirtisi gibi gelmiyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: 19can84

yanma sonucu H20 ortaya çıkar, soğukla temas edince yoğunlaşır falan filan tamam da kiminin egzosundan musluğu az sıkmışsın gibi su akıyor, yol boyunca da devam ediyor.

bana hiç de sağlık belirtisi gibi gelmiyor...

Alıntıları Göster
    MOTOR SOĞUKKEN İDEAL DEVİRDE GİTMEZSE BUJİLERİ ESKİMİŞSE YAKITI İYİ YAKMAZSA VS VS DAH FAZLA İŞ DÜŞER KATALZATÖRE. AMA ELBETTE ÇOK FAZLA DAMLAMAMMLI SU. BUNUN BELLİ BİR KRİTERİ VARMI SANMIYORUMK OLSUN. AMA 4 SİLİNDİRLİ BR OTOMOBL BR LİTRE BENZİN İÇN YAKLAŞIK 12-14 LİTRE HAVAYA İHTYAÇ DUYAR. BURDAN PAY BİÇEBİLİRSİNİZ BELKİ.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kendikendine -- 31 Mart 2012; 2:58:38 >

• quote:

MOTOR SOĞUKKEN İDEAL DEVİRDE GİTMEZSE BUJİLERİ ESKİMİŞSE YAKITI İYİ YAKMAZSA VS VS DAH FAZLA İŞ DÜŞER KATALZATÖRE. AMA ELBETTE ÇOK FAZLA DAMLAMAMMLI SU. BUNUN BELLİ BİR KRİTERİ VARMI SANMIYORUMK OLSUN. AMA 4 SİLİNDİRLİ BR OTOMOBL BR LİTRE BENZİN İÇN YAKLAŞIK 12-14 LİTRE HAVAYA İHTYAÇ DUYAR. BURDAN PAY BİÇEBİLİRSİNİZ BELKİ.

ne yaptın hocam,

o dediğin gaz halindeki benzin için geçerlidir belki de, 1 litre sıvı benzini 14 litre havayla yakmak mümkün değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 19can84

quote:

ne yaptın hocam,

o dediğin gaz halindeki benzin için geçerlidir belki de, 1 litre sıvı benzini 14 litre havayla yakmak mümkün değil.

Alıntıları Göster
    öyle hatırlıyorum gibi. ama bir bakayım yinede.

• quote:

öyle hatırlıyorum gibi. ama bir bakayım yinede.

Alıntıları Göster
    Benim 2005 Jazz'ın da egzozdan su gelmeye başladı. Tamirciye götürmeye gerek var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dedektif

Benim 2005 Jazz'ın da egzozdan su gelmeye başladı. Tamirciye götürmeye gerek var mı?

Alıntıları Göster
    Egzozundan su damlıyorsa benzinin kalitesizdir su ile karıştırmışlardır o yuzden atıyordur belki de
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.