Şimdi Ara

Ehliyet muhabbeti (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 1-) Ehliyet fiyatları düsmez hatta artar.

2-)Bugün almazsan yarında almazsın daha cok var dersin

3-)İlla almak zorundasın

4-)Bazı mesleklerde iş yerleri araba kullanmayı bilmeyene uş vermiyor

5-)10 yıl daha beklersen surücüsüz araçlar yaygın olacak.Hiç ehliyet almana gerek kalmayacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anormal zirve kullanıcısına yanıt

Niye illa almak zorunda olsun? Ayrıca neden ehliyeti olmayana iş vermesinler? Tabii sürücü kursu değilse dediğiniz yer. İlk önce adamın kabiliyetine, pratikliğine ve kıvrak zekasına bakarlar.

Düşünsenize her şeyi tam ama ehliyeti yok diye adamı işe almıyorlar  

• Victoriou_S kullanıcısına yanıt

Sen hiç iş aramamışsın belli kardeşim. Özel sektörün çok büyük bir kısmında (özellikle aile şirketlerinde) patron gelir “Şu şu hallolacak git yaptır.” Der. (İşinizin masabaşı olmasının bir farkı yok, hatta genelde beyaz yakaya söylenir bunlar, mavi yaka içerde üretimdedir çünkü, köpek gibi çalışıyordur.) sende patrona hayır diyemeyeceğin için anahtarı alıp çıkmak zorunda kalırsın tabi ki araba da düz vites 301, symbol, doblo gibi bir şeydir. Sözün özü tabi ki ehliyeti olmayan adamı işe almazlar diye bir şey yok ama iş yerinde araba kullanmak sürekli karşılaşılabilecek bir durumdur. Hatta Lisanstaki sınıf arkadaşIm (kız) araba sürmekten gram anlamazdı buna bir gün arabayla şuraya git demişler bu da ehliyetim yok ki demiş ertesi gün zorla kursa yazdırmışlar, şimdi benden iyi araba kullanıyor. 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DHF_Viper -- 26 Haziran 2020; 15:47:23 >

• Vakti zamanında kurs dahil 1000 liraya alınıyordu maddi imkansızlıklar nedeniyle almaktan vazgeçmiştim. Keşke borç harç bi şekilde alsaymışım çünkü her sene artarak gidiyor. Ehliyet özel sektörde aranan niteliklerden birisi. Kimsenin lafına bakma şimdi 1000 lira harcı var kurs ücretini senetli taksit yaptırır yavaş yavaş ödersin. Al bulunsun hiç bişeye yaramaz diye düşünme motorsiklet alsan bile b ehliyetiyle kullanırsın. Belli bir yaştan sonra toplu taşıma insana zulüm gibi geliyor.

• Almamaya karar verdim seneye zamlansa zaten 2300 falan olur 400 lira enflasyon vergi farkından çok bir önemi yok zaten 2.el piyasası belli miladın şahinlerine bile 30 bin çeken adamların olduğu bir ülke burası. Bir de 2000den fazla para verip sınavda kalıp kepaze olma ihtimalide var. Bir şekilde alsam bile pratik yapabileceğim bir aracım olmadığından unuttuğum zaman yine bir naneye yaramayacak ehliyet. Belki öbür yaza bir düzenleme çıkar. 2.el piyasası dengelenir ekonomi biraz daha çekilir bir hale gelir o zamana bakarım. Zaten inşaat mühendisliğinde ehliyete varana kadar nir dünya şeye bakıyorlar. Bir kere iş tecrüben yoksa değerlendirmeye bile alınmıyorsun. Her şartı sağlasam askerlik ehliyet kalsa belki o zamana bakarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Perturbator

Neyden kalıyorsun kardeşim?

2016 da çat çut yaptık geçtik bi zorluk yok gibi geldi bana

L park

• Aynen hocam 45 derece açı muhabbetleri falan var yok dikiz aynasından dubayı göreceksinde bir de tek seferde gireceksin ıvır zıvır. Seni denetleyen adamlarda ehliyeti olmayanlar var birde nereden baksan rezillik.

• quote:

Orijinalden alıntı: Heisenbergin asistanı

Aynen hocam 45 derece açı muhabbetleri falan var yok dikiz aynasından dubayı göreceksinde bir de tek seferde gireceksin ıvır zıvır. Seni denetleyen adamlarda ehliyeti olmayanlar var birde nereden baksan rezillik.

Ben son saniyede çarptırdım yoksa iyi gidiyordum.

• Araban yoksa bile günümüzde ehliyet şart oldu. Hemen hemen tüm iş ilanlarında ehliyet isteniyor artık. Ehliyet aldığımda benim de arabam yoktu, şirket araçlarında öğrendim araba sürmeyi 😂

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ehliyet kursunda 1 hafta full park yaptırdılar kardeşim alışmış olman lazım

• crux07 kullanıcısına yanıt

Ben 18 ime girer girmez yazıldım iyikide öyle yapmisim yeni isimde akşam vardiyasında araç sürmem gerek ehliyet işime yaradı. Süs diye kalmiyor elbet kullaniyorsun erken almak daha avantajli hem stajer ehliyet süren doluyo hemde araç kiralarken falan işine yariyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Victoriou_S

Niye illa almak zorunda olsun? Ayrıca neden ehliyeti olmayana iş vermesinler? Tabii sürücü kursu değilse dediğiniz yer. İlk önce adamın kabiliyetine, pratikliğine ve kıvrak zekasına bakarlar.

Düşünsenize her şeyi tam ama ehliyeti yok diye adamı işe almıyorlar  

Daha önce hiç iş aramadınız sanırım. Ben Makine Mühendisliği okuyorum arada bakarım iş ilanlarına.Hepsi farklı farklı şeyler istiyor tabii ama çoğunluk iki şeyde karar vermiş.

1-)Askerlik yapılmış olacak

2-)Ehliyet alınmıs olacak hatta ehliyette yeterli değil arabayı güncel olarak kullanmak önemli.Üstteki arkadas yazmış zaten nedenini.

Zorunlu dememin sebebi de örnek veriyorum

1-) Deden hastalandı.Hastaneye götürmen lazım.Otobüsle götürmek zorunda kalacaksın.Adama eziyet olucak.

2-)Virüs yayıldı devlet dedi ki Otobüsleri yasaklıyoruz.Şehir dışına yalnızca kişisel araçlarınıza ve en fazla yolcu dahil iki kişi binebilir dedi. Şehir dışındaki işini halledemedin.

3-) Bayram var memlekete gidiceksin yine sıkıntı.

4-)Bir yerde ev alacaksın arsa alacaksın vs.Arabanla gidebilirsin çok rahat sekilde.

• Heisenbergin asistanı kullanıcısına yanıt

Rize de yazıldım ama tüm kursları dolandım 2800 den aşağı fiyat vermediler usta.

• off 1900 lira ne ben 500 liraya mı ne almıştım hey gidi günler

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeremy Klakson

off 1900 lira ne ben 500 liraya mı ne almıştım hey gidi günler

O zaman araçların fiyatları belliydi zaten 0 araçlar 30-40 bine satılıyordu. Şimdi adam 90 model teneke şahini satıyor o paraya.

• DHF_Viper kullanıcısına yanıt

Okuduğum bölümle bağdaştırınca mantıksız geldi ama işin o tarafına bakınca haklısınız tabii.

• Victoriou_S kullanıcısına yanıt

Bölümle pek alakası yok bunun aslında, iş hayatında araba sürmek her zaman lazım olabilecek bir şeydir. Ben şu anda bir kuruyemiş fabrikasında bilişim uzmanı olarak çalışıyorum. Fabrika şehrin dışında bir yerde, haliyle bazen merkeze gitmek gelmek gerekiyor (yazıcının toneri bitti, a4 alınacak vs basit şeyler) şirket arabasıyla gidip alınması lazım. Gıda mühendisinden tut, üretim sorumlusuna kadar, muhasebecisinden ustabaşına kadar herkes için şart bu. Tek istisna kamu olabilir. Kamuda çalışılmadığı ve genelde yatıldığı için memurların bir yerden bir yere gitmesi gerekmez, işyerindeki şeyleri de devlet planlar alır o yüzden bunlar işten eve evden işe yaparlar. Ama özel sektörde araba kullanabilmek gereken bir durumdur.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.