< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Ehliyet muhabbeti
-
-
Ehliyet şart tabiki bir an önce al sen bekledikçe ücret daha da yükselecek.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam bende düşer diye bekliyorum. Yani devletin bu işe bir el atması lazım. Özel sektörde ehliyet işini bacasız sanayiye çevirmişler resmen. Kaz gibi yoluyorlar milleti. Dedem anlatırdı zamanında düz yolda 100 m sürsen ehliyet veriyorlar diyordu. Şimdi hem zor hem ücret tavan. Bir ayar yapılması lazım bu işe bence.
Düşer diye beklemene gerek yok düşmez çünkü, hatta zam gelebilir belli olmaz. Bu arada 1900 lira kurs ücreti demişsin ama o fiyat senin pazarlık yeteneğine bağlı. Mahalle arası, çok kaliteli olmayan kurslarla daha kolay pazarlık yapılır. Ben mesela 1100 lira kurs parası vermiştim ama devlete verdiğin sınav harcı, ehlyet harcını falan tam veriyorsun tabi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scutigeromorpha -- 26 Haziran 2020; 4:16:42 >
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
bizimkilerde ehliyet al diyor. araba var ama ne yapayım ? ehliyet alacak param yok verin diyorum bizde de yok git çalış al diyorlar.
hiç gerek yok. öğrenci halimle max kaç para verecekler tabi ki asgari ücret. 1.5 ay it gibi çalışacam onuda ehliyete vericem ha ?
kalsın gerek yok. ha şunuda demeden geçmek istemiyorum. piyasada aptal çok. ailesinin arabası olmayan arkadaşlarım bile 18 e girdikleri gibi ehliyete yazılmıştı.
hala daha arabaları yok. ehliyeti süs diye taşımaya devam ediyorlar.
-
mart 2015 te b ehliyeti kurs haraç sınavlar kart ücreti her şey dahil 1100 e almıştım
eylül 2018 de a2 ehliyeti her şey dahil 2 yi bulmuştu (teorik sınava girmedim)
a2 yi b ile beraber alsaydım keşke, gördüğün üzere fiyatlar düşmüyor şimdi almanda fayda var
-
araba almaya paran yoksa gerek yok hocam, ama is falan diyorsan o zaman ayri
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2DF0CD106 -- 26 Haziran 2020; 7:31:12 >
İndirim yapabilecek tanıdık bir kurs varsa anca öyle düşer. Kurs parası hariç, vergisi, kart bedeli vs. devlete ödenen şu anda 1000’nden fazla olması lazım.
Ben 2017’de her şey dahil 1500’e çıkarttım. (Kurs 900’dü.)
Direksiyon sınavında kalırsan ikinciye girmek için de 350 lira gibi bir şey daha alıyorlar. Sonra kalırsan bir 350 daha. Tek denemede alamazsan soygun resmen. Yapacak bir şey yok, vergi falanda düşmeyeceğine göre bu sene bu fiyat olan seneye daha da artacak. Bir an önce yazılın ve alın.
Ehliyet almak hala kolay bir şeydir bu arada. Zorlaştırdılar muhabbeti doğru değil olması gereken oldu. Eskiden komik bir durum varmış, arabayı düz yolda sürene veriyorlarmış. Hani bunun parkı, şerit kontrolü, takip mesafesi? Şimdi olması gerektiği gibi parkı, rampada kaldırmayı, stop ettirmemeyi falan da ölçüyorlar. Gerekli eğitimle geçersin bir şey olmaz.
şimdiki aklım olsa daha önce alıdım şu ehliyeti şart tabi arkadaşım ehliyet özel sektörde özellikle önceden mesela , ehliyet aranan nitelikler arasındaydı şimdi ise olması gereken mecbur bir şey gibi onu geçtim artık herkesin ehliyeti var bu devirde olmayana öcü gözüyle bakıyorlar araba işini bilmem ama ehliyet al dursun iyi bir işin olur ileride o zaman arabada alırsın, valla benim aklım olsaydı 2015 yılında hemen alırıdm hem daha ucuz hem de daha kolaydı şimdi sınavlar bile zorlaşmış kaç tane arkadaşım direksiyon sınavından kaldı, o zman akıl başka yerlerdeydi daha sonra geçim borç harç hala alamadım inşallah sen de ben de alırız.
-
Soyguncu bu kurslar, 3 kere ders veriyor 2bin lira alıyorlar.
Sektör bitik durumda ehliyet alan sayısı çok az. Kurslar da batmanın eşiğinde. Araban yoksa birkaç sene daha ertele derim. Artarsa 300-500 artar ama sanmıyorum daha fazla artacağını. Dediğim gibi insanlar şu anki ücreti karşılayamıyorlar artarsa kim alacak? İnşaat sektörü gibi pimi çekilmiş her an patlamaya hazır, son demlerini yaşıyor.
Araban olsa git al derdim de, ehliyet parası çok geliyor arabayı nasıl alacaksın arabasız da ehliyetin bir anlamı yok zaten..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xakler -- 26 Haziran 2020; 9:5:21 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Auroraxmart 2015 te b ehliyeti kurs haraç sınavlar kart ücreti her şey dahil 1100 e almıştım
eylül 2018 de a2 ehliyeti her şey dahil 2 yi bulmuştu (teorik sınava girmedim)
a2 yi b ile beraber alsaydım keşke, gördüğün üzere fiyatlar düşmüyor şimdi almanda fayda var
Aralık 2015'de A2 ve B ehliyet her şey dahil 1500 liraya almıştım hocam, keşke siz de öyle yapsaydınız
-
Aga en azından en ucuz ve kolay olduğu dönemde alıp bu dertten kurtulmuşlar böyle de bakmak lazım olaya. Şimdiki aklım olsa ben de 18’e girer girmez alırdım. Şimdi nasıl alıcam diye düşünüp duruyorum
quote:
Orijinalden alıntı: XaklerSektör bitik durumda ehliyet alan sayısı çok az. Kurslar da batmanın eşiğinde. Araban yoksa birkaç sene daha ertele derim. Artarsa 300-500 artar ama sanmıyorum daha fazla artacağını. Dediğim gibi insanlar şu anki ücreti karşılayamıyorlar artarsa kim alacak? İnşaat sektörü gibi pimi çekilmiş her an patlamaya hazır, son demlerini yaşıyor.
Araban olsa git al derdim de, ehliyet parası çok geliyor arabayı nasıl alacaksın arabasız da ehliyetin bir anlamı yok zaten..
Hangi sektöre girsem elimde patladı inşaat mühendisliği kazandım, kazandığım sene sektör bitti. Ehliyet alacağım 2015 fiyatlarının iki misli fiyat çekiyorlar. Acelesi yok aslında, zaten işsiz kalacağım meslektede. Çap bitirmeye çalışacağım bu zamanda en mantıklısı o gibi duruyor. Tabi bir de kpss çalışmam lazım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ben 2. Seferimdeyim bu seferde kalırsam dosyayı bırakıcam.
daha dün yazıldım biraz pazarlıkla her bok dahil 2400tl tuttu.
-
quote:
Orijinalden alıntı: N1_1CEdaha dün yazıldım biraz pazarlıkla her bok dahil 2400tl tuttu.
Sınav aşırı zor daha çok girecek ben 2. Seferdeyim. (Uygulama yazılı normal )
Neyden kalıyorsun kardeşim?
2016 da çat çut yaptık geçtik bi zorluk yok gibi geldi bana
quote:
Orijinalden alıntı: N1_1CEdaha dün yazıldım biraz pazarlıkla her bok dahil 2400tl tuttu.
Nerede yazıldınız hocam size sağlam döşemişler pazarlıklı hali buysa bir sıkıntı var bence.
Araba varsa,işin oluyorsa kullanmak istiyorsan al dostum.Daha da beklersen daha da fiyat artar.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Aga en azından en ucuz ve kolay olduğu dönemde alıp bu dertten kurtulmuşlar böyle de bakmak lazım olaya. Şimdiki aklım olsa ben de 18’e girer girmez alırdım. Şimdi nasıl alıcam diye düşünüp duruyorum
|
Benzer içerikler
- beden dilinde konuşurken dudaklara bakmak
- kreatin kullananlar
- bukalemun yemi
- 1 haftalık süt içilir mi
- dövme yaptırdıktan sonra spor
- elektrikli bebek arabası
- telegram indirim kanalları
- kasım indirimleri ne zaman
- türk çay emojisi
- exxen filmleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X