Şimdi Ara

Ejderha Mızrağı Sevenler Buraya (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
293
Cevap
2
Favori
31.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: No Şuga

@Darknessangell

Tarafsızlık tanrısının adı Gilean. Tarihi kaydeden şahsiyetin adı ne kadar Astinus diye geçsede o tarihçi Gilean ın ta kendisi. Kitapta bunu net bir şekilde anlatmıyor fakat konuşmalardan ve efsanelerden rahatlıkla çıkıyor bu sonuç.

aynen öyle dediğin gibi astinus hakkında küçük bir bilgiye sahip insanalr bile bunun böyle olcağını bilir yani astinus iyilere yardım etsin diyen arkadaş bence daha dikkkatli okusun kitapları.
  • BİRİNCİ DERECEDE BİLGİ(SPOİLER)

O zaman bir soru daha sorayım:Bu Gilean manyak mı?Dünyaya inmeden dünyayı gözleyip tarihi yazamıyor mu?
    @DarknessAngel:Uyarı için teşekkür ederim,bir dahaki sefere daha dikkatli okuyacağım.Ama bana gene de garip geliyor.Yani hangi Tanrı dünyanın yok olmasını umursamaz,bu kadar mı tarafısz?Bu kadar mı ruhsuz bu Gilean?

BİRİNCİ DERECEDE BİLGİ(SPOİLER)

Raistlin taraf değiştirdi.Siyah cübbeyle ortamlara akacak.Yalnız merak ettiğim birşey var:Caramon Raistlin'e rastladığında Raistlin "... ve Tanis'in aptalca yardımı sayesinde dünya üzerindeki en iyi büyü kullanıcısıyım." dedi.Muhtemelen bu yardım Tanis'in Taç'ı almak için Ariakas'ı öldürmesidir.Eğer Ariakas en güçlü büyü kullanıcısıysa Fizban(Paladine) ve Astinus(Gilean) boru mu?Sonuçta Raistlin ikisiyle de karşılaştı ve Astinus'un gücünü tam bilmese de Fizban'ın ne denli güçlü olduğunu biliyor ve Fizban ile Astinus Tanrı sonuçta,büyüleri Raistlin'den çok daha iyi olmalı.Bana biraz kendinden emin konuşmuş gibi geldi?Şimdi cidden en güçlü büyü kullanıcısı Raistlin mi oldu?Bir sorum daha var:Bu Fizban neden saf saf takılıyor?Yani Flint'in ölümünde gayet akıllı gözüküyordu,ayrıca Flint ölmek üzereyken Fizban'a "Seni bekliyordum." dedi.Muhtemelen ölmek üzereyken Fizban ona kendi bedenini gösterdi,bu herif neden saf geziyor sürekli?Bir de Cüceler'in Tanrısı Reorx iyi bir Tanrı mı yoksa kötü mü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Droogie -- 16 Mayıs 2009; 13:41:43 >

• @balrry

Sorular iyi güzel evvalakin bu fantastikler böyle okunmaz. Hatta kitaplar böyle okunmaz. Karakterlerin hepsinin farklı taraflarını yadırgaman gereksiz. Sivri taraflarını düzleştirirsen diğer insanlardan bi farkı kalmıyıcak karakterleri okumanında pek bi zevki kalmaz.
    Ha tanrılar konusuna gelince, şöyle açıklayayım. Her dünyada olduğu gibi bu dünyadada bir denge vardır. İyiler olmazsa kötüler, kötüler olmazsa iyiler olmaz sonuçta dimi. İnsanların yaratıcısı Gilean ise tarafsızlığı temsil etmektedir. Ne iyi ne kötü, dengeyi bozmak istemeyenlerin tarafını. Bu yüzden kendi yolunu izleyen cool büyücüler onun kızı Lunitarinin renklerine bürünürler. Gerçi şu kötülük olayına bakış açısı biraz değiştirmek lazım, etrafta türk filmlerinden gördüğümüz gaddar, kötülük yapmaktan zevk alan, hapçı ( Nuri Alço Foreva! ) tipler yok ortada. Aslında herkes kendi yolundan gidiyor bazıları iyiliğin bazıların kötülüğün bazıları ise kendilerinin patikasını kullanarak. ( all rights reserved by No Şuga) . Neyse bi ara sende anlarsın zaten.
    Şu en güçlü büyü kullanıcısı olayına yaklaşımın tamamen yanlış . Fizbanla Gilean büyü kullanıcısı değil tanrıdır ( Tanrı diyorum uğur böceği değil ). Ha onun büyüsüde büyümüdür büyüdür, fakat eğer tanrıysan aşmıssındır bu olayı. Eğer insanlarıda, elfleride yaratan otuda, bokuda yaratan sensen onlarla aynı kategoriye koyulamassın zaten. Ha an gelir , Raistlin gibi bir babayiğit çıkar sana kafa tutar o ayrı, diğerinin alayı eziktir. Raistlininde orada, ölümlü olanlar arasından ( şimdi çıkıp biri liçler ne ayak ozaman diyicek- düzeltiyorum tanrı olmayanlar arasından ) en güçlü olduğunu kastetmiştir. Ki kendisi öyledir raistlin sana helal olsun , aşk olsun gözlerimde yaşlar durmadım dönülmez geriye....
    Tanrı deyipte fazla büyütmemek lazım gerçi, öyle bir zaman gelicekki Geçmişin Ve Şimdinin Efendisi o tanrılara nal toplattırıcak( Raist Baba bizi diskoya götür!). Hadi iyi okuamalar.
    Bu arada Reox yaman adamdır. İyidir iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Şuga -- 16 Mayıs 2009; 19:15:38 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ballrry

O zaman bir soru daha sorayım:Bu Gilean manyak mı?Dünyaya inmeden dünyayı gözleyip tarihi yazamıyor mu?
    @DarknessAngel:Uyarı için teşekkür ederim,bir dahaki sefere daha dikkatli okuyacağım.Ama bana gene de garip geliyor.Yani hangi Tanrı dünyanın yok olmasını umursamaz,bu kadar mı tarafısz?Bu kadar mı ruhsuz bu Gilean?

Raistlin taraf değiştirdi.Siyah cübbeyle ortamlara akacak.Yalnız merak ettiğim birşey var:Caramon Raistlin'e rastladığında Raistlin "... ve Tanis'in aptalca yardımı sayesinde dünya üzerindeki en iyi büyü kullanıcısıyım." dedi.Muhtemelen bu yardım Tanis'in Taç'ı almak için Ariakas'ı öldürmesidir.Eğer Ariakas en güçlü büyü kullanıcısıysa Fizban(Paladine) ve Astinus(Gilean) boru mu?Sonuçta Raistlin ikisiyle de karşılaştı ve Astinus'un gücünü tam bilmese de Fizban'ın ne denli güçlü olduğunu biliyor ve Fizban ile Astinus Tanrı sonuçta,büyüleri Raistlin'den çok daha iyi olmalı.Bana biraz kendinden emin konuşmuş gibi geldi?Şimdi cidden en güçlü büyü kullanıcısı Raistlin mi oldu?Bir sorum daha var:Bu Fizban neden saf saf takılıyor?Yani Flint'in ölümünde gayet akıllı gözüküyordu,ayrıca Flint ölmek üzereyken Fizban'a "Seni bekliyordum." dedi.Muhtemelen ölmek üzereyken Fizban ona kendi bedenini gösterdi,bu herif neden saf geziyor sürekli?Bir de Cüceler'in Tanrısı Reorx iyi bir Tanrı mı yoksa kötü mü?

astinus büyücü değil bu arada adam sadece tarihi yazıyo

• Anladım,Tanrılar'ın büyüsü aşmış vaziyette olduğu için Raistlin "Tanrı olmayanlar arasından en güçlüyüm." demek istiyordu.Helal olsun Raistlin babaya.Ama eğer ileride Raistlin Tanrılar'ı yenerse seriye bir ton küfür ederim.Sonuçta yaratıcı olanlar kendilerinden güçlü veya kendilerinden güçlü olma potansiyeline sahip birşeyi yapmazlar.İki sorum daha var:

1-Fizban Raistlin için "Fistandandilus" dedi.Bu herif Raistlin'in aradığı kitabı yazan büyücüydü.Raistlin bu adamın reenkarnasyonu falan mı?
    2-İlkbahar Şafağı Ejderhaları'nın sonunda(İlkbahar Şafağı Ejderhaları bitti bu arada en kısa zamanda Ruhdöveni ve Silah Kardeşliği'ne başlıyorum.Eğer bulabilirsem Huma Destanı'nı da okuyacağım.) Raistlin galiba Astinus'un olduğu şehirdeki kuleye gitti.Muhtemelen o kuleyi canlandırıp kulenin reisi tarzı birşey olacak.Tahminlerim doğru mu?Doğruysa sadece doğru deyin yanlışsa yanlış.Orada ne yaptığını okuyarak öğrenmek istiyorum da.

• quote:

Anladım,Tanrılar'ın büyüsü aşmış vaziyette olduğu için Raistlin "Tanrı olmayanlar arasından en güçlüyüm." demek istiyordu.Helal olsun Raistlin babaya.Ama eğer ileride Raistlin Tanrılar'ı yenerse seriye bir ton küfür ederim.Sonuçta yaratıcı olanlar kendilerinden güçlü veya kendilerinden güçlü olma potansiyeline sahip birşeyi yapmazlar.İki sorum daha var:

1-Fizban Raistlin için "Fistandandilus" dedi.Bu herif Raistlin'in aradığı kitabı yazan büyücüydü.Raistlin bu adamın reenkarnasyonu falan mı?
    2-İlkbahar Şafağı Ejderhaları'nın sonunda(İlkbahar Şafağı Ejderhaları bitti bu arada en kısa zamanda Ruhdöveni ve Silah Kardeşliği'ne başlıyorum.Eğer bulabilirsem Huma Destanı'nı da okuyacağım.) Raistlin galiba Astinus'un olduğu şehirdeki kuleye gitti.Muhtemelen o kuleyi canlandırıp kulenin reisi tarzı birşey olacak.Tahminlerim doğru mu?Doğruysa sadece doğru deyin yanlışsa yanlış.Orada ne yaptığını okuyarak öğrenmek istiyorum da.

bence ruh dövenini filanokuma çünkü sonunda spoiler var efsaneler üçlemesini oku neyse gelelim sorularına:
    spoiler:

reenkasyonu değil ama sayılır çünkü fistandantilusun ruhu raistlininm içinde hapis sınavda fistandantilusun ruhu raistlinin içine hapisoluyu karşılığında raistline baya bir güç veriyor bu sayade raistlin palanthalastaki kulenin efendisi oluyor.

bu arada tanrılarada fistandantilus sayesinde kafa tutuyo çünkü bu adam kendini aşmış tanrılar ve yarattıkları arası ince çizgiyi biliyor tabi bunların hepsi efsaneler üçlemesinde..

• http://forum.donanimhaber.com/m_30545416/tm.htm

Bu konuda sorun olmayacağını söylemediler.Şu sırayla okuyacağım:

Huma Destanı

Güz Alacakaranlığının Ejderhaları
    Kış Gecesi Ejderhaları
    İlkbahar Şafağı Ejderhaları

Ruhdöveni
    Silah Kardeşliği

İkizlerin Zamanı
    İkizlerin Savaşı
    İkizlerin Sınavı

İkinci Nesil
    Yaz Alevi Ejderhaları

Batan Güneşin Ejderhaları
    Kayıp Yıldızın Ejderhaları
    Yitik Ayın Ejderhaları

Tabii Huma Destanı'nı bulamadım daha.Fistandandilus'u iyice merak ettim.Kendi yaratıcısını yenecek kadar güçlü he.Ama gene de Raistlin en güçlü büyücü oldum derken bana abartıyormuş gibi geldi.Daha Par-Salian var lan bi sakin ol manyak.

• quote:

http://forum.donanimhaber.com/m_30545416/tm.htm

Bu konuda sorun olmayacağını söylemediler.Şu sırayla okuyacağım:

Huma Destanı

Güz Alacakaranlığının Ejderhaları
    Kış Gecesi Ejderhaları
    İlkbahar Şafağı Ejderhaları

Ruhdöveni
    Silah Kardeşliği

İkizlerin Zamanı
    İkizlerin Savaşı
    İkizlerin Sınavı

İkinci Nesil
    Yaz Alevi Ejderhaları

Batan Güneşin Ejderhaları
    Kayıp Yıldızın Ejderhaları
    Yitik Ayın Ejderhaları

Tabii Huma Destanı'nı bulamadım daha.Fistandandilus'u iyice merak ettim.Kendi yaratıcısını yenecek kadar güçlü he.Ama gene de Raistlin en güçlü büyücü oldum derken bana abartıyormuş gibi geldi.Daha Par-Salian var lan bi sakin ol manyak.

par-salianda adammı raistlinden korkuyo hepsi zaten ilk çıktığında

• Raistlinle Par-Salian arasındaki güç farkını, efsaneler serisinin ilk kitabında rahatlıkla görüp, elimizi ensemize koyup keyfini çıkartabiliriz.
    !!Balrrye Not!! : Balrry daha bi dl çömüsün[. Bu kadar aceleci olma bizi sorularla yorma. Zamanı geldiğinde bütün soruların cevabını bulucak.
    Yararlı bilgi : Raistlini sevenler Blind Guardian ın The Soulforged- Ruhdöveni- sarkısını bi yandan dinleyip bi yandan sözlerini açıp o berbat sesinizle eşlik etmenizi tavsiye ederim. O da kesmezse Lake of Tearsı dinleyin. Bana şükredin.

@Karanlık melek, sen serinin hangi kitaplarını okudun acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Şuga -- 18 Mayıs 2009; 21:57:42 >

• geçen ruhdövenini bitirdim şimdide silah kardeşliğini okuyorum(onun harici ejderha mzırağı destanı ve efsanler üçlemesini okdum) raistlin gerçekten muhteşem bir karekter. çocukluk yıllarındada çok çakal...
  • raistlin çok ön planda , ejderha mızrağı insanlar için o "yoldaşlardan" çok "raistlin" anlamına geliyor. yanlış bi strateji
  • quote:

Orjinalden alıntı: Crabeinmorn

raistlin çok ön planda , ejderha mızrağı insanlar için o "yoldaşlardan" çok "raistlin" anlamına geliyor. yanlış bi strateji

ama raistlinde en çok tutulan karekter ejderha mızrağını okuyup raistline hasta olmayan birini tanımıyorum kendimde dahilim raistlin ve lord soth o raistlini yaratan eleman manyak yaratmış..
  • @Karanlık

Şu yeni zıbır serilerden tavsiyen varmı diye sorucaktım, fakat sen daha başlardasın anlaşılan.

@Crabeinmorn

Katılıyorum. Raistlin fazla tutuluduğu için seri tamamı ona yönelik olmaya başladı. 'Satmasını istiyosan daya Raistlini gitsin!' Tarzı zihniyetten biraz kurtulunması lazım. Peki o zaman biz Raistlin hastaları napıcaz?. 'Bak Raist tavşanlar 'diye etrafta deliler gibi dolaşıcak değiliz ya. Neyse sevgilimi koluma takar bebekte 3-5 tur atarım olmadı.
    Strateji konusuna gelince, sanırım Margaret Weis hanım teyzeyle ve Tracy Hickman amca Ejderha Mızrağında seriye yeni başladıklarında öne cıkıcak bir karakter olarak Tanisi düşünmüşler. Grup lideri havası, zekice kararlar , daha iyimser bir mizaç vs. Fakat bir yandan Margaret in Raistline olan sevgisi bir yandan Raistlinin zayıflık ve kudretin bir karışımı olması onu daha ilgi çekici yapmış mıdır? yapmıştır... Eee ne diyoduk evet, allem etmiş kallem etmiş Raist ejderha mızragının hakkında en çok kitap yazılan karakteri olmayı açık ara başarmıstır. Kendisine saygılarıma iletir gözlerinden öperim.

• quote:

Orjinalden alıntı: No Şuga

@Karanlık

Şu yeni zıbır serilerden tavsiyen varmı diye sorucaktım, fakat sen daha başlardasın anlaşılan.

ejderhamızrağı destanını bitirdim efsaneler üçlemesini bitirdim ruhdöveni bitti şuan silah kardeşliğini okuyorum sonra huma destanını okucam sınavlarım olmasa ilerlicektim baya ama sınavlar yüzünden okuyamıyorum.
  • raistlin forever
  • I Tanis
  • quote:

Orijinalden alıntı: DarknessAngel

quote:

Orjinalden alıntı: Crabeinmorn

raistlin çok ön planda , ejderha mızrağı insanlar için o "yoldaşlardan" çok "raistlin" anlamına geliyor. yanlış bi strateji

ama raistlinde en çok tutulan karekter ejderha mızrağını okuyup raistline hasta olmayan birini tanımıyorum kendimde dahilim raistlin ve lord soth o raistlini yaratan eleman manyak yaratmış..

Spam Yaptım ama bunu söylemem gerekiyordu

Ben Ralistine hasta olmadım ama daha çok Tanise hayran oldum ve soracağım bir şey var sonunda Tanis ve Laurana evleniyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onatello

Spam Yaptım ama bunu söylemem gerekiyordu

Ben Ralistine hasta olmadım ama daha çok Tanise hayran oldum ve soracağım bir şey var sonunda Tanis ve Laurana evleniyor mu?

Vayy, konu geri gelmiş. Cevaplamadan duramam vallahi;

Birinci Dereceden Bilgi ( O kadar yorumum var konuda, aklıma şimdi mi geldi ? neyse, önümüze bakalım.)

Öncelikle Raist yerine ,Tanise hayran olmayı başarabilen nadir insanlardan ( senden başka tanımıyorum) olduğun için seni kutluyorum. Sonrasında ise cevaba geliyorum ; hayır, Tanis onun yerine Caramon'u tercih ediyor. ( Bu Tanis geymi lan ? diye sorduğunuzu duyar gibiyim, hayır değil, berbat bir şakaydı sadece. ) Tanis ve Laurana evleniyorlar tabiki, nurtopu gibi bir çeyrek elf oğulları bile oluyor. Daya baba spoileri dersen, devamını da yazarım, affetmem.

• Dile kolay 114 kitap.

• Takhisis ve Paladine ölümlü oluyorlar ve Takhisis öldürülüyor.
    Alın size en baba spoiler.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.