Şimdi Ara

Ejderha Mızrağı Sevenler Buraya (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
293
Cevap
2
Favori
31.356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: ballrry

İlk kitap bitti şimdi Kış Gecesi Ejderhaları'na başlayacağım.Kitabın geç bitme sebebi ise Sbs.Neyse,ilk kitaptan sonra birkaç sorum var,bunlar Kış Gecesi Ejderhaları'nda açığa çıkacak mı?Sorular aşağıda(SERİYİ OKUMAYANLAR BAKMASIN)

1-Fizban(Yaşlı Kişi) kender Tasslehoff ile birlikte Sestun'u kurtarmaya çalışırken Tasslehoff bir taşın üstünde bir resim gördü.Resimde iyi ejderhaların üstünde Solamniya Şovalyeleri vardı,sonra kenderimiz "Aaa şimdi anladım.Ejderha Mızrağı..." dedi ve Fizban bunun saçından tutup havaya kaldırarak hafızasını unutturdu ve "Anladım,demek ki gerçeği görüyorsun ama bu bilgiyi daha sonra hatırlaman gerek." dedi.Şimdi bu Fizban iyi bir karakter mi yoksa kötü mü?Geri gelecek mi?Neden hafızasını unutturdu?Kanımca bu Fizban Raistlin'in dediği gibi acayip güçlü ama bilerek saf davranıyor.Dövüşürken görecek miyiz?
    2-Raistlin iyi mi kötü mü?İlk mavi asa ortaya çıktığı zaman ona dokunamamıştı çünkü ruhu temiz değildi,ayrıca elfler cüppesini görünce korkmuştu.Güç içinse kendini rahatça satabilecek bir karakter.İleride kötü oluyor mu bu?
    3-İlk kitapta Verminaard'ın(Karanlıklar Kraliçesi'nin ermişi) ejderhası Yeşil Ziynetli Adamı arıyordu.O adam Altınay ve Nehiryeli'nin düğününde gözüktü ve hemen kayboldu.O adamın olayı tam olarak nedir?Hatta 3 adı var adamın.İnsanlar arasında Beram,Tanrılar arasında Hepadam.Ayrıca Hepadam isminden de bayağı şüphelendim.Ölümsüze yakın birşey çıkacak bence bu adam.
    4-2. kitabın başında Raistlin hologram tarzı bir Ejderha Mızrağı yapıyor ve Sturm'u kandırıyordu.E hani kimse bu Ejderha Mızrağı'nın şeklini falan bilmiyordu?Ne oldu?

Sizden isteğim sorularım 2. kitapta cevap bulacak mı?Çünkü sabredemiyorum 2'yi atlayıp 3'e geçesim var manyak mıyım ne

Çok fena spoiler!!!

Fizban zaten Paladine'in ta kendisi. İyilerin Tanrısı

Raistlin de Tanrı olmak istiyor. İyi veya kötü Tanrı olmak istediğini hiçbir zaman tam olarak öğrenemedik aslında ama Tanrı olmak istiyor. Ve bu yolda önüne gelen herkesi harcamaya hazır. Yaptığı iyi şeyler de var kötü şeyler de var. Yani önce kendini düşünen bir insan. Kendi çıkarı için her şeyi yapar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 26 Nisan 2009; 11:58:13 >

• SPOİLER

Seriye olan nefretim arttı.Lan manyak Tanrı sen inmişsin Dünya'ya zaten ne saf saf davranıyorsun hallediver iki dakikada ejderhaları.2. kitabın 100. sayfasında falanım şimdi,Alhana'nın gelmesi dışında öyle ilgi çekici birşey olmadı.Tek ilgimi çeken nokta Raistlin Ejderha Küreleri hakkında konuşurken kendinden geçti,sonra ne dediğini falan unuttu.Bence bu eleman Karanlık Kuleler'de ruhunun iyi yarısının(Gerçi oraya gitmeden önce de kibirliydi) %25'ini falan kaybetti.Yani bence bu adamın ruhu %25 iyi,%75 kötü.
  • Paladine de bir şey yapamıyor ki işte. Öyle şey olsa Takhisis de durmaz iner dünyaya

oku daha süper şeyler olacak.
  • Çok güzel bir seridir, kendilerini çok severim. Evet doğrudur ilk 7-8 kitaptan sonrası pek sarmaz, fakat bu dl hastasıda 15.ciye kadar elinden bırakamaz. Yeryer gaza gelir etrafa kılıç sallar, raistlin gibi hırslanır, geceleri rüyanızda Kitiarayı görürsünüz.( Bambaşka bir konu.) Eğer rpg oyunlarıda seviyorsanız, deymeyelim keyfinize. Raistlin gibi bir büyücü açar, kendi yolunuza çıkan herşeyi darmaduman edersiniz. İyidir iyi. Ha bukadar fantastik kitap az derseniz gidin ölüm kapısını okuyun, kanımca dl den daha iyi bir seridir,o tapılası Raistlin karakteri olmasa tabi. Gerçi Cyrisiana'yı reddettiğinden beri kılım biraz kendisine ama olsun. Mülayim bir adamdır doğru olanı yapmıştır. Neyse herkez okusun tartışalım madem burda.
  • Ne saçma yav?Tanrı birşey yapamıyor haLen o zaman gitsin kender Tanrı olsun,en azından o birşeyler yapabiliyor veya Flint falan Tanrı olsun.Neyse umudum iyi ejderhaların da ortaya çıkması yönünde.
  • SPOİLER

4 gün önce geleceği görmüşüm,şimdi iyi ejderhaların da olduğu ortaya çıktı.Yalnız bu Kitiara kötü birisi çıktı,yani kötü derken yakıp yıkmayı sevmiyor(Tahminimce) ama tıpkı Raistlin gibi güç için başkalarını satabilir.Bu arada Ejderha Yüceefendisi olduğuna göre Raistlin'den güçlüdür diye düşünüyorum(Ekibin en güçlüsü Raistlin bence) yalnız kitaptaki ufak bir ayrıntı beni sinir etti:Kitiara Tanis ile öpüşürken kapıdaki hancı içinden "3 günde 3. erkek" diyordu.Tanis Laurana gibi fıstığı Kit yüzünden çöpe atmış,kız şırfıntı çıktı iyi mi?Fizban'ın da ekipten ayrılmasına üzüldüm ama umarım geri döner.Silvara'nınsa Huma'nın sevgilisinin kardeşi olduğunu tahmin ettim,o olay basit olmuş ama güzel gidiyor seri şu an.

Edit:Ayrıca Gilthanas ile Silvara özel bir yere gidiyor deniyordu,geri gözükecekler mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Droogie -- 30 Nisan 2009; 14:58:51 >

• Ruh döveni serisinde (soulforge) Kitaranın neden böyle olduğunu anlayabiliyorsunuz.Hırsını,duygularını vs.

Ayrıca Tahkis ve Paladine ek olarak diğer tanrıların neden bu kadar pasif vb davranışlarda bulunduğunu da serinin son kitaplarında anlayacaksınız,bu yüzden sabırsızlanmaya gerek yok
  • SPOİLER

Tamam son kitaplara kadar sabrederim ama çok saçma bir olay bence.Tanrı'sın sonuçta o evrende her şeyi yaratma ve yok etme yetisine sahipsin.Bence Tanrılar insanların savaşını izlemekten zevk alıyor o yüzden öyle yapıyor.Neyse 2. kitap çok kötü bitti,malum kişinin ölümü yüzünden.Kitiara'nın Allah belasını da versin diyoruz,umarım Raistlin büyüyle çekiciliğini falan alır o kocakarının.Pislik kadın malum kişiyi de öldürdü.Yalnız içimde Tanis'in Kitiara'ya ihanet etmeyip kötü tarafta kalacağına dair bir his var.Zaten 3. kitabın arkasında "İçlerindeki ihanet ve ölüm onların da kendi içlerinde cephe oluşturmasını sağladı fakat gene de bir aradalar" tarzı birşey diyordu.Tanis kötü tarafta kalsın yakışır ona.Gerçi liderlik edicek kimse yok ama olsun.
    (Belki Laurana lider olur)

• @ballrry

Bu serileri okuyupta Kitiarayı sevmemek, Avril i şarkı söylerken görüpte aşık olmamak gibidir.(Hönk?) Kitiara keskin kişiliği ve edepsiz yapısıyla çok iyi oturmuş bi karakter. Kitaptada sürekli güzel olmadığı ama çekici olduğu vurgulanır, bu çekiciliğide karakteriyle elde ediyor. Bknz: Raistlinin sıska ve narin vücuduna ters bir şekilde sahip olduğu inanılmaz karizma. Gerçi Raistlin bayanlar tarafıdan fazla ilgi görmese de adam karizmamı karizma sonuçta. Neyse sevgili Kit'e geri dönersek, onu olduğu gibi sevmeye çalış. ( Yoksa kötü olur haa!! ) Bu seride net bir şekilde iyi veya kötü diye ayıramassın karakterleri( Peki tamam, Karanlık Kraliçe kötüdür) .Çoğu kendi yolunu çizer ve ona gider. Bu yolculuk sırasındada iyi şeylerde yapar kötü şeylerde. Neyse salla gitsin, o seni evde uyuyor zannnetsin ballrry.

Geçen gün Majere Kardeşler geçti elime, yeni çıkmış sanırım. Raistlini hayaletinin bile para ettiği seri( Ciddiyim) bir ikizler hikayesi daha kazanmış. Kitap Ruhdövenin bitişiyle Silah Kardeşliğinin başlangıcı arasındaki zaman diliminde 4-5 günlük bir olayı anlatıyor. Vasattan halice ortalama bir kitap. Yazarın Margaret Weis olmadığı için Raistlin karakteri tam oturtulamamış. Eğer Raistlinle Caramonu özleyen varsa alsın okusun madem. Fena değil.

• Ejderha Mığrağı Serisinde Weis&Hickman ikilisinden sonra en iyi akıcı anlatıma sahip Richard A.Knaak'in Huma Destanı isimli kitabıdır.

Ejderha Mızrağı serisinde Rasitlin Majere karakterinden sonra ki,en sevdiğim karakter ise Lord Soth'dur.Kendi hikayes ayrı durumdur.Bazıları yaptıklarını sever bazıları ise sevmez ama herkes gücüne hayrandır.(-ki ölümsüzlükle cezalandırılmıştır ve o kadar güçlü olmasına rağmen Raistlin'i gördüğünde ona efendi demiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Knisath -- 2 Mayıs 2009; 14:22:30 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Knisath

Ejderha Mığrağı Serisinde Weis&Hickman ikilisinden sonra en iyi akıcı anlatıma sahip Richard A.Knaak'in Huma Destanı isimli kitabıdır.

Ejderha Mızrağı serisinde Rasitlin Majere karakterinden sonra ki,en sevdiğim karakter ise Lord Soth'dur.Kendi hikayes ayrı durumdur.Bazıları yaptıklarını sever bazıları ise sevmez ama herkes gücüne hayrandır.(-ki ölümsüzlükle cezalandırılmıştır ve o kadar güçlü olmasına rağmen Raistlin'i gördüğünde ona efendi demiştir.

zaten lord sothla raistlini sevmeyen yoktur. za o efendi demesi ayrı bi konu bu arada lord sothun hikayesi çok acıklı isteyenler olursa koyarım foruma

• Arkadaşlar "spoiler" kelimesinin yerine "birinci derecede bilgi" şeklinde bir şey kullansanız daha iyi olmaz mı? Siz Türkçe yazıların içinde İngilizce kelimeler kullandıkça dilimiz biraz daha yozlaşıyor.

Ejderha Mızrağı'nın İkizler serisine başlamıştım fakat karakterlerin isimleri(binbir türlü isim ve hepsi de çok zorlama) ve hikayenin gidişatı bana çok kötü gelmişti. Akıcı bir kitap serisi değil diye düşünüp bırakmıştım. Benim anlamadığım şey, olaylar 100'den daha fazla olan kitap serisi boyunca sonuçlanmadan devam mı ediyor, yoksa seri seri değişik olaylar anlatılıp sonuçlanıyor mu? Tekrar başlamayı düşünüyorum fakat sonu olmayan bir hikaye ise başlamayacağım. O kadar çok kitap var ki, para ve zaman kaybı gibi görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rinnegan -- 7 Mayıs 2009; 17:17:38 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: tarikay93

Arkadaşlar "spoiler" kelimesinin yerine "birinci derecede bilgi" şeklinde bir şey kullansanız daha iyi olmaz mı? Siz Türkçe yazıların içinde İngilizce kelimeler kullandıkça dilimiz biraz daha yozlaşıyor.

Ejderha Mızrağı'nın İkizler serisine başlamıştım fakat karakterlerin isimleri(binbir türlü isim ve hepsi de çok zorlama) ve hikayenin gidişatı bana çok kötü gelmişti. Akıcı bir kitap serisi değil diye düşünüp bırakmıştım. Benim anlamadığım şey, olaylar 100'den daha fazla olan kitap serisi boyunca sonuçlanmadan devam mı ediyor, yoksa seri seri değişik olaylar anlatılıp sonuçlanıyor mu? Tekrar başlamayı düşünüyorum fakat sonu olmayan bir hikaye ise başlamayacağım. O kadar çok kitap var ki, para ve zaman kaybı gibi görünüyor.

Bir hikaye başlıyor bitiyor bir başkası onun bittiği yerden başlıyor ve böyle devam ediyor.Yani hikaye kendini tekrar etmiyor.Herkesin zevkleri farklıdır doğrudur,isimler vs zorlama gelmiş olabilir ama isim verirken nasıl bir yol izlemeliler ki isimler zorlama olmasın ?

• Ne bileyim işte, Raistlin, Caramon, Tanis, Tasslehoff, Flint, Goldmoon, Riverwind, Sturm, Tika, Laurana vb. karakter isimleri çok hoşuma gitmedi. Daha fazla okusaydım mutlaka alışırdım fakat sıkıldım. Fantazi edebiyatı kültürüm yok anlamını çıkarmayın, fantazi türünde çok kitap okudum. Ama bu seride bir tatsızlık ve monotonluk vardı. Ama sevenlere lafım yok elbette, herkesin zevki kendinedir.

Veya ben İkizler serisi ile başlamakla hata yaptım. Herkes ilk olarak Güz Alacakaranlığı Ejderhaları kitabından başlanmasını tavsiye etmiş. Kitapçıda karşıma çıkarsa alırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rinnegan -- 7 Mayıs 2009; 17:47:28 >
  • quote:

Ne bileyim işte, Raistlin, Caramon, Tanis, Tasslehoff, Flint, Goldmoon, Riverwind, Sturm, Tika, Laurana vb. karakter isimleri çok hoşuma gitmedi. Daha fazla okusaydım mutlaka alışırdım fakat sıkıldım. Fantazi edebiyatı kültürüm yok anlamını çıkarmayın, fantazi türünde çok kitap okudum. Ama bu seride bir tatsızlık ve monotonluk vardı. Ama sevenlere lafım yok elbette, herkesin zevki kendinedir.

Veya ben İkizler serisi ile başlamakla hata yaptım. Herkes ilk olarak Güz Alacakaranlığı Ejderhaları kitabından başlanmasını tavsiye etmiş. Kitapçıda karşıma çıkarsa alırım.

evet hata yapmışım direk ikizlerden başlamakla sana önerim şu sırada oku
    raistlin tarihçeleri-ejderha mızrağı destanı-efsaneler üçlemesi sonrada yan kitaplar

• İlkbahar şafağı ejderhaların kapağındaki Raistlin resmine bakmaktan kitabı bitirmem bir ay falan sürmüştü :D
    Ejderha mızrağı üçlemesini Efsaneler üçlemesini ve Raistlin tarihçelerini okudum.
    Ruhdöveni kesinlikle çok güzeldi. Çoğu ejderha mızrağı okuyucusu gibi benim de favori karakterim Raistlin tabii
  • quote:

Arkadaşlar "spoiler" kelimesinin yerine "birinci derecede bilgi" şeklinde bir şey kullansanız daha iyi olmaz mı? Siz Türkçe yazıların içinde İngilizce kelimeler kullandıkça dilimiz biraz daha yozlaşıyor.

Bilmiyordum,teşekkür ederim.Birkaç haftadır son kitapta yerimde sayıyorum sınavlar sağolsun.Favori karakterlerim ilk seriye göre oldukça değişti:

1-Fizban-Tas
    2-Raistlin
    3-Laurana-Flint

Bir sorum daha olacak:

Kütüphaneci adam(Astinus mu Astius mu ne öyle birşey) ölümsüzse neden gidip ejderhalarla savaşmıyor?Sadece tarihi yazması için gönderilmiş,tarihi yönlendirmesi yasak ama insan bari Tanrılar'a dua eder hasta herif.

• quote:

quote:

Bilmiyordum,teşekkür ederim.Birkaç haftadır son kitapta yerimde sayıyorum sınavlar sağolsun.Favori karakterlerim ilk seriye göre oldukça değişti:

1-Fizban-Tas
    2-Raistlin
    3-Laurana-Flint

Bir sorum daha olacak:

Kütüphaneci adam(Astinus mu Astius mu ne öyle birşey) ölümsüzse neden gidip ejderhalarla savaşmıyor?Sadece tarihi yazması için gönderilmiş,tarihi yönlendirmesi yasak ama insan bari Tanrılar'a dua eder hasta herif.

O adam zaten tanrı, iyilik tanrısı paladinle kötülerin tanrısı takhsisin kardeşi.

• quote:

Orjinalden alıntı: varavaravara

quote:

quote:

1-Fizban-Tas
    2-Raistlin
    3-Laurana-Flint

Bir sorum daha olacak:

O adam zaten tanrı, iyilik tanrısı paladinle kötülerin tanrısı takhsisin kardeşi.

aslında tanrı değil tanrının adamı tam olarak tanrısının ismini hatırlamıyorum ama tarafsız bir tanrı sadece tarih yazmakla görevli yani bi tarafa yardım ederse öteki tarafa ayıp olur hesabıayrıca adam niye uğraşsınki ona ne? onun görevi tarihi yazmak tarihi değiştirmek değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elbryan -- 14 Mayıs 2009; 22:58:42 >

• @Darknessangell

Tarafsızlık tanrısının adı Gilean. Tarihi kaydeden şahsiyetin adı ne kadar Astinus diye geçsede o tarihçi Gilean ın ta kendisi. Kitapta bunu net bir şekilde anlatmıyor fakat konuşmalardan ve efsanelerden rahatlıkla çıkıyor bu sonuç.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.