Şimdi Ara

Ek Madde 1 Yatay Geçiş Hakkında Soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2022 girişliyim. yks puanım 485. girmek istediğim bölümün 2022 taban puanı 475. Bu bölüme yatay geçiş başvurusu yaptım. Sormak istediğim soru şu: alımlar neye göre yapılıyor yani 2023 taban puanı 488 olan bu bölüme 2023 girişlilerin aldığı puanlarla beraber mi değerlendiriliyorum? 2023 girişli olup 490 495 vs. Puanlar alanlar benim önüme mi geçecek? Yardımcı olursanız sevinirim.

• 2022 de girenlerle değerlendiriyorsun muhtemelen yatay geçiş yaparsın sıkıntı yok.

• 2021 e girenlerin 2021deki puana 2022 de girenlerin 2022deki puana 2023de girenlerin 2023deki puana göre oluyor. yani 2023tekilerle birlikte değerlendirilimeyeceksin.

• yardımiçinaçtımhessabı Y kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim, bunu nasıl sağlıyorlar acaba kontenjanlar içinde ayrı bir kontenjan gibi bir şey mi açıyorlar? Atıyorum kontenjan sayısından epey fazla bir 2023 girişli başvuru sayısı var bu durumda ben nasıl değerlendirileceğim son olarak bunu sorayım teşekkürler

• TheNet1447 T kullanıcısına yanıt

başvurulan her sene için ayrı açılıyor diye biliyorum.

• Evet, beni de korkutan bu zaten sıralama ve puan farkımın epey fazla olmasına rağmen başvurularının tutmamasından endişeleniyorum.

Ek Madde 1 Yatay Geçiş Hakkında Soru
  • Her sene için bölüm kontenjanının %30u kadar kontenjan açılıyor
  • Düşünenadamsmith D kullanıcısına yanıt

Sanırsam sorduğum hususu anlamadınız veyahut ben anlatamadım

Geçmek istediğiniz bölümün kontenjanı kaç acaba , bence önceki arkadaş %30 u kadar kontenjan açılacağı için hayli hayli girersiniz demek istemiş

2024 yks ye girip yerleşen kaç öğrenci olmuş ona bir bakın internet sitelerinde sıralamasını arattığınızda kontenjanı yazıyor zaten YÖK atlasta da yazıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FB04B6B00 -- 23 Ağustos 2024; 13:40:31 >
  • Düşünenadamsmith D kullanıcısına yanıt

Ya da şöyle sorayım, Total kontenjan nedir? her sene için açılan bu kontenjanlar dolsa almak mı zorundalar yani?

• 3 farklı üniversitesiye yaptım puanlar yakın birbirine 66,44,40 şeklinde Total kontenjanları var

• Hocam benim bildigim 1 sene okuyanlar icin %30 kontenjan acilir. Eger gecen sene yerlesipte basvurmayan olursa o kontenjanlar diger siniflara puan sirasina gore dagitilir. Sistemde evet 2021 ve 2024te girenler büyük bir dezavantaja sahip. Burada hangi uni hangi bölüm olduğu önemli zira %30 fazla bir oran ve genelde dolmuyor bile.
  • Loky19 kullanıcısına yanıt

Okullar ODTÜ istatistik Ankara yazılım gazi bilgisayar teknoloji fakültesi kontenjanları yazdım yukarı sizce ihtimaller nedir güncel şartlar altında

Ankara yazılım kesin gelir gibi
    Gazi bilgisayar da gelir bence
    Ama ODTÜ istatistiğe talep fazla olabilir bir ihtimal o yüzden açılan kontenjandan daha fazla kişinin başvurması olası istatistik çok öne çektiği için 2023 lülere göre baya dezaavantajlısınız ODTÜ istatistik tam ortada gibi yani
  • Çok teşekkür ediyorum görüşleriniz için

• Ben tecrübemi söyleyeyim %30 a kadar açılır okula bağlı ister 1 kontenjan isterse gerçekten %30 a kadar açar.Örneğin Kocaeli tıp dönem 1 dışında ek madde 1 ile almıyor. Neyse aldığın puanı/senenin taban puanına bölüyorlar o şekilde sıralama oluyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.