Şimdi Ara

Eklemlerden ses gelmesi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
7.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yaklaşık iki aydır dambıllarla kolları yana açıp kapatırken sağ omzumdan her seferinde kırt kırt diye ses geliyor aynı ses bileklerimden de geliyor her seferinde bilen arkdaşlara sorıyım dedim ne önerirsiniz ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Eklemlerden Ses Gelmesi

Eklemlerden ses gelmesi, genellikle "kırt", "çıt" veya "tır" gibi seslerle kendini gösteren yaygın bir durumdur. Bu sesler, eklemlerin hareket etmesi sırasında ortaya çıkar ve genellikle zararsızdır. Ancak bazı durumlarda, eklemlerden ses gelmesi altta yatan bir problemi gösterebilir.

Eklemlerden ses gelmesinin en yaygın nedeni, eklem sıvısının azalması veya eklem yüzeylerinin pürüzlenmesidir. Bu durum, yaşlanma, aşırı kullanım veya yaralanma sonucu oluşabilir.

Omuzdan Ses Gelmesi

Omuz, eklemlerden ses gelmesinin en sık görüldüğü bölgelerden biridir. Omuzdan kırt kırt, çıt çıt veya kırt sesi gelmesi, genellikle aşağıdaki nedenlerden kaynaklanır:

• Kasların veya tendonların eklem üzerinde sürtünmesi
    • Eklemin gevşemesi
    • Eklemin iltihaplanması
    • Omuz çıkığı veya kırığı

Dirsekten Ses Gelmesi

Dirsekten ses gelmesi, genellikle dirsek ekleminin aşırı kullanımı veya yaralanması sonucu oluşur. Bu sesler, aşağıdaki nedenlerle ortaya çıkabilir:

• Eklemin zorlanması
    • Tenisçi veya golfçü dirseği gibi durumlar
    • Dirsek ekleminin iltihaplanması

Eklemlerden Ses Gelirse Ne Yapılmalı?

Eklemlerden ses gelmesi genellikle zararsız olsa da, bazı durumlarda altta yatan bir problemi gösterebilir. Eklemlerden gelen sesler şu durumlarda bir doktora görünmeyi gerektirir:

• Ses şiddetli veya kalıcıysa
    • Ses ağrı veya şişlikle birlikteyse
    • Ses hareket kabiliyetini kısıtlıyorsa
    • Ses, bir yaralanma veya kaza sonrasında oluşmuşsa

Çoğu durumda, eklemlerden ses gelmesi için tedavi gerekmez. Ancak altta yatan bir problem varsa, doktor kas gevşetici ilaçlar, fizik tedavi veya cerrahi gibi tedavi seçeneklerini önerebilir.

Eklemlerden ses gelmesini önlemek için, eklemlerini güçlendirmeye yönelik egzersizler yapabilir, uygun duruşu koruyabilir ve eklemlerine aşırı yüklenmemeye dikkat edebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Aynen benim de sağ omzumdan geliyor.Nedeni nedir acaba?
  • Benden de geliyor kırt kırt lateral raise yaparken. Bir sıkıntı yaratmadı ama...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Forth Minor

Aynen benim de sağ omzumdan geliyor.Nedeni nedir acaba?

Benim sağ omuzdada var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benimde her iki omuzumda var çalışırken olmuyor ama ısınırken omuzları oynattığım zaman duyabiliyorum internette araştırdım zararlı birşey değilmiş ama insanı kıllandırıyor gene :)
  • benim tüm üst vücut eklemlerimden (sternum dahil) ses geliyor.daha bi sıkıntısını görmedim.zaten bir süre sonra geçiyor,ancak kas gelişimi devam edip kas kütlesi arttığı zaman eklem yine çıtlıyor bir süre.en azından bende böyle oluyor.bu arada omuz eklemindeki çıtlamaya dikkat etmek lazım.çünkü hareket yaparken tam çıt yaptığı yerde eklem sakatlanmaya çok daha müsait oluyor.
  • Benim sag omzumda da oluyor aynı hareketi yaparken

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hoparlörün Birinden Ses Gelmiyor
    13 yıl önce açıldı
    Yutkununca kulaktan ses gelmesi
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • salataya biraz ince makine yağı döksek sonra yesek iyi gelir mi acaba ?

• burakaydin kullanıcısına yanıt
  • quote:

Orijinalden alıntı: montevo

• quote:

nedir bu hocam

• burakaydin kullanıcısına yanıt
    makina yağı içeyim mi diye sormuşsun.bu sorun bende bu etkiyi yarattı
  • quote:

makina yağı içeyim mi diye sormuşsun.bu sorun bende bu etkiyi yarattı

hhahahahahahahahahahahahahshahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahh hahah

• Isınırken normalde. Hareketleri yaparken oluyosa düzgün ısınamıyosunuz demek ki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lentus

Isınırken normalde. Hareketleri yaparken oluyosa düzgün ısınamıyosunuz demek ki.

nasıl ısınacaz usta

• quote:

Orijinalden alıntı: burakaydin

quote:

Isınırken normalde. Hareketleri yaparken oluyosa düzgün ısınamıyosunuz demek ki.

nasıl ısınacaz usta

http://lmgtfy.com/?q=A%C4%9F%C4%B1rl%C4%B1k+%C3%A7al%C4%B1%C5%9Fmas%C4%B1ndan+%C3%B6nce+%C4%B1s%C4%B1nma

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: burakaydin

quote:

nasıl ısınacaz usta

http://lmgtfy.com/?q=A%C4%9F%C4%B1rl%C4%B1k+%C3%A7al%C4%B1%C5%9Fmas%C4%B1ndan+%C3%B6nce+%C4%B1s%C4%B1nma

eyvallah kardeş

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.