Şimdi Ara

ekmek ile makarna arasındaki fark?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
4.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ben şimdi anlamıyorum insanlar ekmek yemeyin buğdayın glisemik endeksi çok yüksek felan diyenler makarnaya yiyebilirsiniz diyorlar benim kaçırdığım nokta ne ikiside buğday değilmi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Kepekli ya da tam buğday makarna olabilir mi?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyaz ekmek işlenmiş beyaz undan yapılır, basit karbonhidrat oldugunda çok çabuk sindirilir kan şekerini birden arttırır ve bir anda düşürür. Kan şekeri aniden yükseldiği zaman insülin devreye girer kandaki şekeri dokulara yaymaya başlar. Bu da sağlıksız ve kontrolsüz şekilde kilo aldırır. Aynı zamanda kan şekeri düştüğünde yorgubluk bitkinlik baş gösterir, acıktırır. bu da antrenman sırasında vs. istenmeyen bir olay. Makarna ise düşük glisemik indeksli durum buğdayından imal edilir kana daha yavaş kontrollü bir biçimde karıştığından kan şekeri olayı bunda olmaz ve enerji etkisi daha uzun sürer. Makarna kaliteli kompleks k.hidrattır. Makarna candır Makarna yiyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simerazzı -- 11 Şubat 2016; 0:50:59 >
  • simerazzı kullanıcısına yanıt
    geçenlerde bir doktor isterseniz ismini veririm. buğdaylı ürünler yemeyin diye bahsetmişti glisemik endeksinin şekerle aynı değerde olduğunu söylemişti dolaysiyla makarna da yemeyin tahıl ürünlerinden uzak durun demişti kafamı karıştırdı adam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stay With Me kullanıcısına yanıt
    Doktor dediğinize göre diyetisyen değil sanırım. Biri çıkıp doktorum dediğinde her şeyi bildiğini sanıyoruz ya büyük aptallık. Uzmanlık alanı neyse, bir doktordan o konuda bilgi alınmalı. Bir cildiye hekiminden kalp ameliyatı yapmasını beklemek gibi bir şey bu. Gidip sağlık ocağındaki aile hekimine bunları sorarsanız örneğin, büyük ihtimalle yanlış yönlendirilrisiniz.
    Doktor arkadaş tek başına Dünya Sağlık Örgütü'ne kafa tutmuş sanırım. Dünyanın uzmanı toplanıp bunun listesini çıkarmışlar insanlığa sunmuşlar. Kendisi ne ile besleniyor çok merak ediyorum muhtemelen eve gidince makarnanın yanına çorba+ekmek yiyordur.

    Glisemik endeks tablosuna göre bir gıdanın GI'si 55 ve daha az ise düşük, 55-69 ise orta 70+ ise yüksektir.
    Piyasadaki bütün abur cuburda içecekde vs. bulunan, şurup olarak katılan glikoz: 100'dür (yüksek)
    beyaz ekmek:70 (uüksek)
    Bildiğimiz beyaz şeker: 65 (orta)
    makarna: 41 (düşük)
    bulgur: 48 (düşük)
    çavdar ekmeği: 41 (düşük)
    şehriye: 46(düşük)

    Ayrıca tahılın yanında balık tavuk peynir yumurta vs gibi protein kaynaklarını da tüketirsek bu değerler etkisini daha da yitirecek proteinin de böyle bir özelliği var.




  • simerazzı kullanıcısına yanıt
    dostum üslubunu dikkat edersen daha düzeyli tartisabiliriz. bahsettigim doktor ümit Aktaş kendisi Fitoterapi uzmanı dolaysiyla beslenme okumuş tutmuş bir insan. kendisinin Habertürk kanalında ki teke tek programında olan yayınını bulup izleyebilirseniz bir bakın derim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stay With Me kullanıcısına yanıt
    Hocam üslubumda bir yanlışlık oldugunu düşünmüyorum hakaret etmedim bir şey demedim. Biri çıkıyor şunu yemeyin diyor öbürü çıkıyor bunu yemeyin diyor. Neye göre konuşuyorlar kaç tane araştırma, test kaynağını çıkarıp kanıt sunuyorlar? Günde 200gramdan fazla makarna yemeyin derse ona inanırım kalorisi yüksek bir yiyecek çünkü kolay kilo alırsın. ama çıkıp makarna ağzınıza sürmeyin, bulgur yemeyin, ekmeğin her türlüsünü yemeyin demek çok mantıksız.
  • simerazzı kullanıcısına yanıt
    bulgura lafı yoktu hocam sadece bugdayi kotulemisti. sebebi Çölyak ve diyabet hastalığına sebep oldugunu dolaysiyla gi si yüksek olduğunu söylüyordu. söylediklerinin hepsi araştırmalara dayanıyor du kaynakları vardı. Bu yüzden kafam karıştı. yoksa her doktoru dinleyecek kadar aptal değilim Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stay With Me kullanıcısına yanıt
    Bulgurun buğdaydan yapıldığından haberi yok o zaman. Rica ederim ben uzman değilim bir şey değiim sadece araştırıyorum yabancı kaynaklara da bakıyorum ve bilimsel verilere göre konusuyorum.
  • simerazzı kullanıcısına yanıt
    bilemiyorum hocam artık. gayet mantıklı konuşmuştu neyse Teşekkürler cevaplarını için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.