Şimdi Ara

ekonomi, isletme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
6
Favori
974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaslar, koc ekonomi isletme ya da bogazici eko isletme hakkinda bi fikriniz var mi is imkanlari vs maas , sizce ülkede meslekler bu kadar degersizlesirken tip vs gibi meslekler mi yazılmalı yoksa risk alınmalı mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• her zaman ortalamayi dusunmek daha mantikli hocam.iibf'nin ortalamasi bankalarda mufettislik,mt pozisyonlari,big4 veya satis-pazarlama.

kendi klinigi olan,bir ameliyati 20-30k olan bir estetik cerrah dusunun hocam.mckinsey tam olarak buna tekabul ediyor. veya vergi rekortmeni avukatlar, zenginlere ozel ders veren ogretmenler vs.
  • Hocam COVİD19'un yarattığı etki nedeniyle özel sektör deli zarar etti. Uzun bir süre toparlanamaz gibi. Bu sebeple iibf yazılırken dikkat edilmeli iyi düşünüp taşınıp karar vermek lazım
  • Cevap verdiğiniz için tesekkurler

• İİBF bolumleri bir balon edasıyla çok yükseltiliyor dikkatli olun

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İyi bir iktisatçı aranan adam olursa paraya para demez.
  • Ray Allen 20 kullanıcısına yanıt
    Hocam akademide olmazsa iktisatçı iktisatçılık yapmıyor ki. Akademiden bahsetmiyorsunuzdur siz de zaten. Özel sektörde bir iktisatçının diğer iibf mezunlarından farklı durumda olacağını sanmam. Ortalama üstü iyi paralar alır elbette ama bir siyaset ya da işletme mezunu ile arasında fark olmaz. Boun ya da gs gibi ünilerden bahsediyorum elbette.
  • quote:

Orijinalden alıntı: p0tus

Hocam akademide olmazsa iktisatçı iktisatçılık yapmıyor ki. Akademiden bahsetmiyorsunuzdur siz de zaten. Özel sektörde bir iktisatçının diğer iibf mezunlarından farklı durumda olacağını sanmam. Ortalama üstü iyi paralar alır elbette ama bir siyaset ya da işletme mezunu ile arasında fark olmaz. Boun ya da gs gibi ünilerden bahsediyorum elbette.
    Merkez bankasında çalışanlar , global yönetim danışmanlığı şirketlere kapağı atıp orada manager-partner gibi seviyelere ulaşanlar , bankaların yatırım kısmında çalışanlar vs. bu alan biraz daha kişinin kendi gelişimine bağlı hocam iktisat - işletme. Adamakıllı bir meslek vermez kişi seviyorsa bir alanda uzmanlaşmışsa yürür gider ekonomi asla ölmeyecek bir bilimdir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekonomi
    4 yıl önce açıldı
    Ekonomi+Endüstri müh.
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Hocam merkez bankası, dünya bankası, imf gibi kuruluşlarda sanılanın aksine çok yüksek paralarla çalışmıyorlar. Danışmanlık şirketlerinde görece daha yüksek paralar alınıyor haklısınız ama Mckinsey, Bain vs gibi elit ve asıl yüksek paraları ödeyen firmaların iyi şubelerine Boğaziçi lisansıyla gitmeniz imkansıza yakın. Onu geçtim manager ya da partner seviyelerine çok ciddi bir kısmı yükselemiyor. Ki yükselemiyor dediğim adamlar Harvard, Yale da lisans ve üstüne MBA yapmış adamlar.

Yatırım bankacılığında çok ciddi paralar dönüyor onda haklısınız hocam da o iş de yapılmaz be. Hiç bir zevki olmayan bir iş.
  • quote:

Hocam merkez bankası, dünya bankası, imf gibi kuruluşlarda sanılanın aksine çok yüksek paralarla çalışmıyorlar. Danışmanlık şirketlerinde görece daha yüksek paralar alınıyor haklısınız ama Mckinsey, Bain vs gibi elit ve asıl yüksek paraları ödeyen firmaların iyi şubelerine Boğaziçi lisansıyla gitmeniz imkansıza yakın. Onu geçtim manager ya da partner seviyelerine çok ciddi bir kısmı yükselemiyor. Ki yükselemiyor dediğim adamlar Harvard, Yale da lisans ve üstüne MBA yapmış adamlar.

Yatırım bankacılığında çok ciddi paralar dönüyor onda haklısınız hocam da o iş de yapılmaz be. Hiç bir zevki olmayan bir iş.
    Hocam siz mf misiniz tm mi
    hocam yanlis anlamazsan beklentini bu kadar yuksek tutma bence. cunku beklenti ve hayal kirikligi dogru orantili oluyor. o saydigin yerlere cok cok az insan gidiyor.bir bankanin denetim veya mt pozisyonlarinda veya big4da calisacagiz buyuk ihtimalle

• quote:

Hocam boğaziçi econ'dan sonra mckinsey istanbul şubesine business analyst olarak giren bir kızın videosunu izlemiştim yeni girenlerin 10-15k kazandığını partner olanların 30k kazandığını falan söylüyordu. McKinsey , BCG , Bain&Company falan da MBA için sponsor oluyor diye biliyorum.

Merkez bankasına da araştırmacı olarak falan girenlerin iyi kazandığını duymuştum yine onlar da MBA ya da direk PhD için sponsor oluyorlar diye biliyorum. Kısaca hocam bence ekonomide bu işe ciddi ilgili Boun,Koç,Bilkent mezununun iyi yerlere gelebileceğini düşünüyorum ama anahtar ilgi ve kendini geliştirmek bence. Çünkü tıp hukuk mühendislik gibi al bu diploma işin de bu olayı pek yok econ ve işletmede

• quote:

Orijinalden alıntı: fabricioramirez

hocam yanlis anlamazsan beklentini bu kadar yuksek tutma bence. cunku beklenti ve hayal kirikligi dogru orantili oluyor. o saydigin yerlere cok cok az insan gidiyor.bir bankanin denetim veya mt pozisyonlarinda veya big4da calisacagiz buyuk ihtimalle
    Haklısın hocam ama kendini geliştiren kasan kişinin gelebileceği noktalar orası diye örnek verdim . Yoksa haklısın saydığım yerlere %5 falandır belki giren boun koç bilkent sabancıdan
    her zaman ortalamayi dusunmek daha mantikli hocam.iibf'nin ortalamasi bankalarda mufettislik,mt pozisyonlari,big4 veya satis-pazarlama.

kendi klinigi olan,bir ameliyati 20-30k olan bir estetik cerrah dusunun hocam.mckinsey tam olarak buna tekabul ediyor. veya vergi rekortmeni avukatlar, zenginlere ozel ders veren ogretmenler vs.

• Çok bi farkı yok. Ekonomi biraz daha teori büyük resim biraz daha mat. İşletme biraz daha pratik şirketin olsa nasıl yönetirsin vs. Birini kazandıktan diğerine sonra yatay geçersin dikey geçersin çap yaparsın o yüzden çok takılmalık bir vs değil bence.

Bu arada boun mezunu mckinsey,bain,bcg ye zor girer lafı yanıltıcı. Tr ofisine girecek biri varsa zaten o ya boun ya koç mezunu oluyor. Adamlar ilk dönem 2-3 kere okula geliyorlar zaten mülakat nasıl oluyor falan diye anlatmaya. Evet girmek zor ama en muhtemel girme yerleri boun koç vs.

İş imkanları yeterince var. Maaşlar en son duyduklarım.
    mckinsey 10k+
    Yatırım bankacılığı ve big4 7-8k
    Banka 5-6k

Tıp müh varken yazılır mı? Yani çok kişisel bir soru ama bence gayet yazılır.

• saddlemaker64 kullanıcısına yanıt
    hocam big4 giris seviyesi icin bankalardan dusukmus maaslar.

• fabricioramirez F kullanıcısına yanıt
    Olabilir hocam böyle birinin 10k 8k 6k diye alt alta yazıp anlattığını hatırlıyordum da yerleri farklı olabilir

• Tm hocam neden sordunuz
    Hocam tamam ben yurtdışı şubelerden bahsediyorsunuz sandım. Öyleyse haklısınız. Ama yine de assistan - associate - manager - partner yolu sanırım doğru yazdıysam nadir sonuna ulaşılan bir yol.
  • saddlemaker64 kullanıcısına yanıt
    Hocam özel ünilerde akademisyen olarak ne kadar kazanıldığına dair bir duyumunuz ya da tahmininiz var mı
  • Hocam yanlis anlamazsanız cahilligime verirseniz sevinirim(politikayi hic arastirmadim çünkü)o zaman bu politika okuyan insanlar ne yapiyor hocam?Bir isletmecinin daha kültürlü hali mi (dediğim boun koç gibi üniversiteler icin geçerli.)?Yani iktisadi ve idari bilimlerde ne için bu bölüm var?Iktisat daha teorik bir bölüm ve makroekonomi veyahut mikroekonomi diye kendi içinde ayriliyor.Politika bununla eş gorulecek dersleri nasil saglayabilir ki?Yoksa şirketler bu adam iyi bir yerden cıkmış bunu biz yetistiririz edasıyla mi bakiyor?
    Sordugum sorularin hepsi tamamen merak duygusuyla sorulmustur eger konuya vâkıfsaniz veya vakıf birisi varsa, yanitlarsa sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-05FCD1E67 -- 20 Haziran 2020; 1:28:29 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.