Şimdi Ara

Ekran kartı alım rehberi 'Bit mi MegaByte mı?' özel video (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
217
Cevap
18
Favori
10.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • HD4850 çıktığında Nvidia cephesinde GTX 200'ler vardı. Siz ise 4850'yi bundan 3 nesil sonraki kartlarla karşılaştırmışsınız. Bu sebeple karşılaştırma hiçte adil olmamış. Aynı nesildeki kartlar karşılaştırılmış olsa neyseydi.

• Tribes Ascend testlerine bakalım gtx480 hd 7970 karşısında çok daha başarılı, gtx 560 Ti ile aynı performansta kalmış, sonraki sayfalarda ise işlemci ile ilgili testler bulunuyor, bu oyun 4 çekirdek işlemci ile performans olarak +20fps verebiliyor üstelik işlemcinin Ghz değeri ile oynarsanız yine çok fazla fps artışı oluyor.
    http://www.techspot.com/review/522-tribes-ascend-performance-test/page3.html

Ayrıca şunu da ekleyeyim Tomb Rider oynu düşük işlemcili bilgisayarlarda da yüksek sonuçlar verebilir, ana performans etkeni olarak kullandığınız GPU oluyor bu oyunda. Özellikle ultrabooklarınızda 3. nesil i3 u serisi düşük hızlı 2 çekirdek işlemciyle yukardaki oynu yüksek GPU dahi olsa oynayamazken Tomb Rider için bu söz konusu değil, 3i veya i5 olması ikinci planda kalır

• Bence cok faydali ,aydinlatici bir video olmus cok tesekkurler.
    Bir talebim olucak ,cross fire duzeneginde normal kullanicilara nasil bir faydasi olur bu duzenegin.
    Saphire r9 280x toxic ile crossfire yapmak kullanimda bana nasil bir fark saglar?
    Tesekkurler tekrar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zebede -- 23 Ekim 2014; 14:22:15 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesut abi bence en sağlam sonuş,Amd ve Nvidianın,çekirdek ve bellek hızı aynı,128 ve 256 bit olanlarını test edip video yaparsanız seviniriz.

• Mesut abi bence en sağlam sonuş,Amd ve Nvidianın,çekirdek ve bellek hızı aynı,128 ve 256 bit olanlarını test edip video yaparsanız seviniriz.

• Mesut abi,bence kesin sonuç,AMD ve NVİDİANIN GDDR5,gpu ve bellek hızı aynı,128 ve 256 bit olan kartların test videosunu bekliyoruz.

• Abi bu 2. ekran kartının devreye girmeme hatasının çözümünü daha nette bulan yok bunun hakkında video da yok. Eğer çözümünü biliyorsanız bunun hakkında video çeker misiniz? Laptopumda birçok hatanın çözümünü bulabildim. Ancak ilk çözümü olmayan bi sorunla karşı karşıyayım.. Desteklerinizi tüm pc mağdurları için bekliyoruz... :)

• intel pentium E2180 benim işlemcim abi benim 2gb ram im var ekran kartım bozuldu markası Rohs du.Bende pc den 1gb ekran kartı almak istiyorum önerirsen sevinirim.
    başka bir özellik istiyosan belirt abi ben yazarm.

• Sli yapınca bit aynı kalmıyor 2 katına çıkıyor
    Gtx 780 4 gb 256 bit
    Gtx 780 sli 8 gb 523 bit

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • nvidia GTX950M 4GB 128 BİT GDDR3 ekran kartlı bir laptop alıcam. ekran kartında sadece kafama takılan belleğin GDDR3 olması. bu durum GDDR5 e göre performansta fazla bi değişiklik gösterirmi? işlemci intel core i7 4720HQ . işlemciye dar boğaz yapma ihtimali varmı .şimdiden teşekkürler..

• quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri

nvidia GTX950M 4GB 128 BİT GDDR3 ekran kartlı bir laptop alıcam. ekran kartında sadece kafama takılan belleğin GDDR3 olması. bu durum GDDR5 e göre performansta fazla bi değişiklik gösterirmi? işlemci intel core i7 4720HQ . işlemciye dar boğaz yapma ihtimali varmı .şimdiden teşekkürler..

Az araştırın. Hortlatmanın ne gereği vardı!
  • quote:

Orijinalden alıntı: soysta

Profesyonel ekran kartı seçiminde dikkat edilmesi gereken noktalar neler olmalı ve profesyonel ekran kartları ile normal oyun için kullanılan ekran kartlarının arasındaki farklar nelerdir? Ben bir profesyonel ekran kartı aldığımda aynı zamanda oyun için kullanabilir miyim ve kullanırken oyun için üretilen ekran kartlarındaki gibi performans sağlayabilir miyim? Quadro vs GTX gibi bir karşılaştırmada sonuçlar ne olur? Yanıtlarsanız sevinirim.

eklemeyi unutmuşum

@Speed-Step

Çok eski bir soru ama belki başkalarına faydası olur.

Öncelikle Profesyonel ekran kartı kavramı biraz garip bir isim. Adı öyle kalmış birazda, Bu kartlar oyun oynamak için değildir daha çok çizim programları için geliştirilmiştir. Yüzeysel olarak ifade etmek gerekirse. Normalde orta seviye bir ekran kartı ile çizim yapabilirsiniz. Ancak bu kartlar ile komleks yapılar yaptığınızda, bu herhangibir mekanik bir sistem olabilir o zaman çizilen şeyin yapısına göre cizmi çevirdiğinizde bile ekran kartı bunu aktarmak için belli bir çaba sarfedecektir. Bunun yanıda bu bahsettiğimde çok önemli değil bir noktada. Zira bir parçayı fiziksel analize sokarsanız Ansys gibi programlarla veya herhangi bir parçanın talaşlı imalattan sonraki kısmını veya cnc ile işlenmesi komutlarını Pc ile denemeye tabi tuttuğunuzda yüzeydeki fiziksel etkilerden ısıya kadar birçok veriyi bu kartlar ile daha iyi analiz edersiniz, Normal ekran kartları bu noktada etkisiz kalır. Ama normal ekran kartlarıda bu işlemleri gerçekleştirir veya gerçekleştirip tam veri analizini alamayabilirsiniz. Yukrıda bahsettiğim ısı ile ilgili olan kısım aslında renkli olarak parça üzerinde gösterilmesidir. Yani profesyonel olarak bahsedilen kartlar oyun için değildir. Yüksek performans alamazsınız. Zira işin içinde yazılımsal olarak bir farklar var ve bu iki farklı yapı yazılım olarakta desteklenmeli.

Asıl konuyada değineyim yardımcı olur. Zamanında yani 2000 lerin başına geldiğimizde ekran kartları oyun performanslarından söz etmeye başladık. İlk aşamada oyunlar çok karmaşık görüntülere sahip olmadığı için; yani yansımalar. ayrıntılar, Gölgeler vb. birçok şey çok etkili değildi ve sorun olmuyordu. Sonrasında oyun sektörüne sağlam oyunlar girmeye başladı ve ekran kartları yazılımlarla mimarileri ile gelişmeye başladı. Gelişmek zorunda kaldırlar ve bir süre sonra bu sektörden para yiyeceğini anlayanlar oyun sektörüne yatırım yaparken kendi elindekileride geliştirmeye baktılar. Mesela artık oyunlarda bazen ağaçlar küp gibi çıkardı ekran kararırdı oyunun belli bir safhasında vs birçok durum olamaya başladı artık ekran kartı üretcileri aylık güncellemeye gitmeye başladı. Şuanda ise bir standart ile bu devam etmekte.

Konu ile alakalı olarakta Veri yolu, Fiziksel bellek, Shader models gibi birçok tabir ile karşılaşıyoruz. Elbette bunlar önemli ama aslında bu olay daha farklı başladı. ilk zamanlar fiziksel bellekler önemli idi yani ram bellekler büyük iken oyunlar akıcı idi ama o zamanlar shader models veya gölgelendirme yüzey kalitesi oyınlar için çok önemli değildir yani ram varsa silahın iyi sürekli dolu ve daha hızlı sürekli mermi atabiliyordu. Ancak Cpuda devreye girdi çekirdek ve saat hızları. Dolayısı ile senin Cpu işlemi hızlı yaparsa ramde aktaracak ama rami bekletmemek lazım. Dolayısı ile Cpu ların özellikleri arttırıldı ama bu sefer ram hızlı olsada Mimari olarak veriyi daha rahat ısınma olmadanda yollamak mümkündu veri yolları genişletildi. 256 bit veri yolu ike bu daha rahat bir hal aldı. tabi bu süreç içinde Shader model desteği vs bazı kavramlar için içine girdi. Dx.9 dab sonra ise zaran gelişim çok hızlandı. İyi tarafıda oldu kötü tarafıda. Bu daha ayrıntıya girmek olacağından o kısma girmeyeyim. Ancak Elinizdeki kart canavar olabilir ama yazılımsal olarak desteklenmediyse o zaman pek birşey ifade etmiyor.

Mesela benim elimde zamanında evde kulldndığım masaüstü pclerden birinde ati hd 4890 kart vardı. 256 bit veri yoluna sahip rami yüksek ama gücü çok harcayan bir kart bozuldu ve değiştmrmek için gittim. Tabi kartımın performansını biliyorum Baktım alabileceğim anakarta uyumlu kartlara nvdia nın 650 Tı bost kartını aldım daha az elektirik harcıyor, yazılımsal olarak daha donanımlı ve 192 bit veri yolu var. Ama 4890 dan çok daha performanslı tabi 4890 ile karşılaştırmak mantıksız ama veri yoluda artık herşey demek değil. Artık kartları iyi incelemek lazım alırken. Zaman verçekten değişti. Dediğim gibi konu çok uzun bir konu, videoyu izledim ve oldukça iyi bir video hazırlanmış Ayrıntı isteyenler zaten işi bilenler eleştirmek gereksiz...

• ekran kartlarında bit olayını gecicen gtx 760 la gtx 950 goz onune alalım 2sıde 2gb ama gtx 760 256bit gtx 950 128bit birleşenler hakkında bilgisi olmayan 256 daha iyidir diye onu alıyor ve yeni model ekran kartı almak yerine eskisini alıyor yani gtx760 apisi dx11 destekliyor buda wındows 10 la gelen dx12 acamıcak ve diğer tum ozellikleride kotu gtx 950 ye gore cekirdek hızı bellek frekansı fılam 2 ekran kartının fiyatlarıda birbirine yakın 950 biraz daha ucuz olması lazım gtx 950 760dan iyi olmasa adam niye ona 950 desin 750 der ama aralarında abartılcak fps varkı yok 760a gore 950 5 10 fps daha fazla veriyor tabi oyundan oyuna deisiyor ben bunları bildiyim icin tereddut edmeden gtx950 aldım cok memnunum su anda en agır pc oyunu assasin unity ultra hıghta 40-60 fps alıyorum mumkunse amd ekran kartı tercih etmeyin derdiniz bitmez

• 1 gb 256 bit ddr2 ekran kartı mı almalıyım yoksa 1 gb 64 bit ddr3 ekran kartımı almalıyım lütfen yardım bellek hızları hemen hemen aynı

• 1 gb 256 bit ddr2 ekran kartı mı almalıyım yoksa 1 gb 64 bit ddr3 ekran kartımı almalıyım lütfen yardım bellek hızları hemen hemen aynı

• Video eskide olsa faydalı bilgiler içeriyordu ama sürekli Video bulunmadı hatası alıyoruz. Düzeltilmesi yada youtube DH sayfasına eklenmesi mümkün mü?

@Speed-Step

• quote:

Orijinalden alıntı: sahintez

Video eskide olsa faydalı bilgiler içeriyordu ama sürekli Video bulunmadı hatası alıyoruz. Düzeltilmesi yada youtube DH sayfasına eklenmesi mümkün mü?

@Speed-Step

Teşekkürler. Video açılıyor artık.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.