Şimdi Ara

Ekran kartı alım rehberi 'Bit mi MegaByte mı?' özel video (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
217
Cevap
18
Favori
10.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • AMD karta büyük haksızlık olmus. AMD 8. nesil Kartları çıkartıyor. siz 4.nesili değerlendiriyorsunuz. Nedeni ise fiyatlarinin ayni olmasi. Keske su videoyu yaparken birde 2senelik kartlari alım listenizden çıkartın diyeydiniz. Okadar bit bellek diyonuz da üretim Teknolojileri hic mi önemli degil.

• Kısaca baştan 1 rakam güncelliğini gtx 780-680-580 amd 8970-7970-6970 gibi ve en önemli kısım ise 2 rakamdır arkadaşlar gtx 8-7 üst düzey 6-5 giriş seviyesi amd de yine aynı 9-8 üst düzey 7-6 giriş seviyesidir. Zamanında you tube da mevcut Recep Baltaş arkadaşımızın çok güzel bir video su mevcut idi bu kadar basit kaç bit miş gibi sorulara takılmayın önemli olan BMW nin kaç serisi olduğudur :D hız değil (başka yerlere çekmeyin şimdi m3 gibi :D )

• HD4850 nin 1GB 256bit ama GDDR3 olduğunu özellikle belirtmeniz gerekirdi sizinkisi konuya uygun olması açısından seçilmiş bir örnek ama tablolara bakan hiç bilmeyen birisi HD4850 nin gerçekten sanki bukadar düşük performans aldığını zannedecek. Karşısına GDDR5 256bit hd4850 koyunda öyle test edin birde bakalım. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DemirAtlı -- 2 Eylül 2013; 14:32:34 >
  • Yeni kullanıcılar için güzel video olmuş.Ekran kartı konusunda ise fiyat performans tavsiyem nvidia da gtx660(asusun özel soğutmalı modeli 480TL civarında), Ati de 7850xt(Fiyatları 500TL civarında) kartlarıdır...
  • quote:

Orijinalden alıntı: WaShErE

quote:

Orijinalden alıntı: TeufeL-07Şimdi benim anlamadığım nokta şu . Tek gpu lu gtx 780 902 mhz işlem gücüne sahip, vatanda 2000 tl ve üst seviye diye adlandırılıyor .Tek gpu lu gtx 770 1058 hatta zotacta 1097 , hatta msı da 1150 mhz işlem gücüne sahip ama bir alt seviye diye adlandırılıp 700 tl ucuza satılıyor .E hadi gtx 780 384 bit , 3gb , gtx 770 256 bit , 2 gb deseniz , gtx 780 6008 mhz bellek hızına sahipken , gtx 770 7010 mhz bellek hızına sahip. Burdada sorun yok . Peki gtx 780 nin , 770 den üstün kılan özelliği hangisi ? Hatta işi biraz daha karıştırmak gerekirse titan 876 mhz işlem gücüyle nasıl hepsinden hızlı olabiliyor ? Titanı tabloda 780 den hızlı gösteren tek şey cuda çekirdeği . Bunlada alakası olduğunu sanmıyorum. Kesin atladığım biryer var. Babam böyle pasta yapmayı nerden öğrendi :DKısaca soruma gelirsek , bir ekran kartını hangi özelliği ile diğerinden daha hızlı olduğunu anlayabiliriz ?
    Merhaba,http://www.hwcompare.com/14625/geforce-gtx-770-vs-geforce-gtx-780/Genellikle spect olarak karşılaştıracağım zaman kullandığım sitelerden birisi, özet geçmek gerekir ise; Gpu yongası gk101-gk110,diğer yandan gtx770te dikkat ederseniz gpu işlemci hızı ve bellek hızı 780den yüksek bu da aradaki performans farkını birazda olsa indirgiyor fakat aynı şekilde gtx780 üzerinde minik bir oc yapmanız aslında asıl farkı gösterecektir performans olarak.Diğer farkları toplu olarak yazayim,unified shaders farkı ki bana göre gerçekten büyük bir fark 1536-2304 yani neredeyse 800birim gibi bir fark var bu da ekran gtx770de çizimi yapan 1536tane elemanınız gtx780de ise 2304tane elemanınız var anlamına geliyor basitce :) Aynı şekilde doku üniteleri yani texture units gtx770te 128adet gtx780de ise 192adet, render yani yüzey modelleme yapan üniteler ise gtx770te 32adet iken gtx780de 48adet.Bu yüzdendir ki gtx780 daha performanslı bir kart oluyor, umarım açıklayabilmişimdir çünkü anlatımım gerçekten kötüdür :)Diğer yandan yazmadan geçemedim bana sorarsanız tek gtx780 almak yerine eğer anakart ve psu uygunsa iki adet gtx770 alınması performans açısından çok daha faydalı olur keza gtx770 ile gtx780 arasındaki kabataslak performans farkı %27-%29 arasında değişiyor(bu oyun performansından ziyade teknik bilgiler doğrultusunda).Saygılar

Yok güzel anlatmışsınız teşekkürederim. Bu farkları bende görmüştüm ama doku ünitesinin, shader sayısı ve mimarinin öneminin gpu ve bellek hızlarından daha önemli olacağını tahmin etmemiştim. Yani bir ekran kartı pazarlanırken son verilecek reklam bilgisi heralde shader sayısı , doku ünitesi olur . Mimarileride bilen bilir bilmeyen takip bile etmez . Sonuç itibari ile gtx 780 i daha hızlı bir kart yapan özellikleri shader , doku ve mimarisi. Burdan çıkardığım sonuç ise gpu ve bellek hızlarınında hiçbir anlam ifade etmediği veya ikinci plana itildiği.

Ben bu soruların cevabını bu videodan alamadıysam , bu video hiçbir işe yaramaz demektir. Bellek miktarlarıyla ve bant veri yolu genişlikleriyle sidik yarıştıran gençlere biraz olsun uyarıcı olmuş. Bana hiçbirşey katmadı.

• Hani bir video çekiyorsunuz , bu videonun insanlara faydalı olacağını düşünüyorsunuz. Çekmeniz montajlamanız uzunda sürüyor. 2 Video arası haftalar boyuda sürebiliyor. Bari sadece bant veri yolu genişliği ve bellek miktarlaryıla sidik yarıştıran gençler kitlesini değilde , biraz daha geniş bir kitleye hitaben video çekseydiniz.

Videoda bellek miktari ve bant veri yolu genişliğinin bir anlam ifade etmediğini , asıl bakmamız gerekenin gpu hızı ve bellek hızlarının olduğunu söylemişsiniz. Bilmeyen kullanıcılar bu videodan anladığı kadarıyla gtx770 i 1150 mhz işlem gücüne sahip ve 7010 mhz bellek hızına sahip diye gtx780 den daha hızlı zannedip gidip almalarına sebep olacaksınız . Kağıt üzerinde gtx770 ilk bakışta gtx780 den hızlı gözüküyor bant genişliği ve bellek miktarını saymayın demenize göre . Oysaki 780 neden 770 den daha hızlı meçhul ! Geriye ne kalıyor , cuda çekirdeği ki amd de olmadığı için dikkate almıyorum , shader sayısı , doku ünitesi , ve mimari . Keşke bunlarında öneminden bahsetseydiniz .

• GT640 orta alt değil de, alt orta bir kart olabilir.

* * *

Oyun testlerinde GPU gücünün bit ve bellek miktarından daha önemli olduğunu söylemeniz iyi ama sürücü desteğinden de bahsetseydiniz iyi olurdu. Çünkü 4850'ye sunulan sürücü desteği ile GT 6xx'lara sunulan sürücü desteği de aynı değil. GT 650 olacak kartın GTX 650 diye isimlendirilmesi de ayrı bi sorun ama neyse, şimdi onun yeri değil.

Ben GPU'yu traktöre, belleği de römorka benzetiyorum. Gücü düşük bir traktöre 4 römork takmak ne kadar saçma ise, güçlü bir traktöre de sadece 2 römork takmak bir o kadar yanlıştır. Aynı durum bit için de geçerlidir.

Her ne kadar "Ne AMD ne Nvidia babamızın malı" demiş olsanız da, videoda baştan sona kadar Nvidia teknolojileri anlatılmış. AMD tarafından ise bahsetmiş olmak için bahsedilmişçesine yüzeysel olarak geçiştirilmiş sanki. Testte yeni nesil olarak sadece Nvidia kartların kullanılması, eski nesilden ise sadece AMD kartın kullanılması bu fikri destekler mahiyette. Hem AMD'yi, hem Nvidia'yı iyi bilmeyen biri şu videoyu seyrettikten sonra AMD kart almaz sanırım.

Bir de, hem yeni nesilden, hem de eski nesilden eşit sayıda Nvidia ve AMD kart kullanılmalıydı. O şekilde daha objektif olunabilirdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 2 Eylül 2013; 15:58:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kaanaldemir

Dediğiniz gibi oyunlardaki bazı grafik terimlerini anlayamayabiliyoruz.
    Bende bunun üzerine grafik ayarlarındaki terimleri anlatan bir video yapmanızı tavsiye ediyorum.

Onunla ilgili video çekmek saatleri alabilir ama forumda açılmış konuları bulup okumak o kadar zaman almaz. Bunlardan biri imzamda var.

Diğeri de şu: AF , MSAA , FXAA , Tessellation , Resolution , Motion Blur , VSYNC vb. Nedir/Ne İşe Yarar? Detaylı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 2 Eylül 2013; 16:09:04 >
  • Bence ekran kartı alım rehberinin 2.bölümü de kesinlikle çekilme.2. bölümde ekran kartı paralel işlem sayısı'nın önemini de anlatırsız.Ayrıca HD7790 fiyat segmentinde ,bellek hızı ve Gpu hızı baz alınarak Nvidia ekran kartı önerileri de sunabilirsiz.

• Çok yararlı konu seçilmiş,emeği geçen herkeze teşekkür ederiz.

• Merhaba ben de gecen hafta aldım ekran kartını cok faza da bılgım yoktu doğrusu sımdı aldığım kartın ozellıklerını bu vıdyoda anlatılanlarla karsılastırdıgımda doğru bır karar verdıgım sonucuna vardım.
    Aldıgım kart saphire 7950 kartın ozellıklerınde burda degınılenlerden göze batanları bellek genişliği 240 GB/s 384 bit DDR 5 3gb bellek hızı 5000 mhz (benım gözüme batan bıraz dusuk kalan hız bu gıbı 6000 mhz lıkler gordugum ıcın ama umarım 5000 de yeterlıdır)
    Sonrasında 3D mark ın sitesinden de baktığıma gore fiyat performans olarak ilk 5 de yer alıyor.

• +abi sen bunu al 2gb hepsini açar oyunların
    -tamam

birkaç gün sonra
    +buyur abi ne oldu
    -oyunları açmıyor bilgisayarım,donarak oynuyorum
    +OYUN BOZUK

• Kaç cügabaytlık kart almak lazım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kymelria

quote:

Orijinalden alıntı: ©hosen

Bir otomobil alırken " dizel olsun az yaksın, abs,esp, hava yastığı olsun, kliması olsun vs.vs." diye öğüt vermeye benzemiş. Test sürüşü yok performans bilgileri yok, güvenlik test sonuçları yok. Bu bakış açısıyla gidip gelly'de alabilirsiniz volvo'da, tamamen şansa kalmış. Demem o ki;

Genellemelerden artık vazgeçip gerçek testler benchmarklar yapsanız. Güncel oyunlarda, hangi kart ne performans vermiş görsek. Tamam anlıyorum; zahmetli ve uzun soluklu, sabır gerektiren, sürekli güncellenmesi gereken bir iş ama sizin işiniz zaten bu değil mi? Lütfen artık genelleme değil gerçek testler ve karşılaştırma tabloları yapın. Saygılar.

konuyla alakası yok ama

volvo ile geely kıyaslamasına ufak bi not düşmek isterim. o beğenmediğimiz geely, volvoyu satın aldı

ilginç bir tesadüf olmuş o zaman, o kadar marka arasından :)

• videoda nvidia nın konsolunu tv ye bağlayan çekik gözlü adam tv değil de konsola bakarak oynuyor. o zaman neden tv ye bağladı? :))

• bilgisayarın özelliklerini söylerken ekran kartı ramini söyleyenler için yapılmış bir video :D

• video cok yaralı olmus
  • işten anlayanlar bitine bakmıyor
    üretim teknolojisine transistör sayısına mimariye ve gerçek testlere bakıyor
    bit tartışanlar son kullanıcı onlarda zamanla öğrenecek 3 kuruşa beş köfte olmadığını

kendinizi yormayın zamanla öğrenirler
  • hocam benim gibi pc yi 2 yılda bir falan anca yenileyenler için ekran kartı değiştirildiğinde power supply değişikliğine gerek olup olmadığı konusuna da keşke değinseydiniz. benim en büyük sıkınıtım şu an o net bir bilgi bulamıyorum internette, bilgisayarımın parçaları eski olduğu için şu an üzerideki power supply ın ucu ucuna mı yettiği yoksa rahat rahat mı yettiği konusunda da net bir fikir edinemiyorum. nasıl bir yöntem önerirsiniz, videoda bunla ilgili bir bilgi aradım ama ulaşamadım.

• HD 4850'nin GDDR5'li modeli de var.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.