Şimdi Ara

Ekran kartı alım rehberi 'Bit mi MegaByte mı?' özel video (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
217
Cevap
18
Favori
10.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ellerinize sağlık böyle bir inceleme yaptığınız için
    Etrafımda da çok görüyorum
    " oo bunun 3 gb belleği var her oyunu ultrada açar bu"

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesut ÇEVİK, saygı değer abimiz... Sen zaten samimiyet, açık sözlülük ve bilgi konusun da kendini ispatladın. Ve aynı çizgide devam ediyorsun.

Bazı arkadaşlara, 100.000 insan da gelip '' Doğru '' dese de illa ki
    '' Yanlış ''ı seçer... O karakter de ki insanlara söz yetiştirilmez. Vakit kaybıdır. sen yinede açıklama yapıyorsun. Ben teşekkür ederim sahsen...

HATIRLARSINIZ; Erdi, Intel'in Başkan Y. sı; Shelly Esque ile röportaj yapmıştı kadına laf soktu, kadın dondu kaldı. Fakat '' Gıg '' deyip de savunmaya geçmedi. Ama buradaki arkadaşlar, Sanki Firmaların Genel Yetkilisi.

• 4850 nin yerine amd nin güncel düşük bitli bir anakartını koymanız gerekirdi. bu video resmen amdyi kötüleme amaçlı. madem iyi bir niyetiniz var var aynı markanın ürünlerini karşılaştıracaksınız ki millet anlasın

• Video süper olmuş. Ayrıca oyunlardaki AA ve çeşitli kafa karıştıran grafik ayarları içinde bir video bekliyoruz. Birde işlemci, ram, anakart, monitör ve ssd bileşenlerinin pc deki genel ve oyun performansı ve SLI, crosfire düzenekleri ve overclock nasıl yapılır ve oyunlardaki performansa etkisi ne derece olur. Hepsi için ayrı ayrı video istersek çok şey mi istemiş oluruz. Donanım Aşkına :)

• Hocam Bit i çok önemsemeyin demişsiniz haksızda sayılmassınız ama Bellek Hızı Yüksek Olduktan sonra gidipte 64 bit kart almaya gerek yok Bellek hızı yüksek olduktan sonra bit değeri önem kazanıyor inşallah 2. videonuzda daha detaylı bir video ile karşılaşırız

• Videoyu bilmeyen kullanıcıların izleyeceğini düşünürsek adamlarda amd kartların 256 biti nvidia 64bite eşit gibi bir izlenim oluşabilir. Ve bunun biliçli olarak yapıldığını düşünüyorum. Karşılaştırılabilecek bir sürü kart var halbuki

• Çok faydalı bir video olmuş, teşekkürler

• Mesut Bey Görev Mars videosunda Tomb Raider oynarken belirtmişti ama burada çok üstünde durmamış kart teknolojileri de fps farkettirebiliyor

• anakartların üzerindeki 16 x ema elektiriksel 16x 8x ama elektiriksel 4x

o olayı anlayamadım crossfire veya sli yaaprken farkı nekadar olur oraya değinirseniz sevinirim bide üzelerek söylüyorumki nvida taraflı reklam amaçlı bir
    video gibi geldi bana çok eski bir teknoloji 256 bitlik kartı alıp yeni serlerden kartla kıyaslamak ayıp olmuş karşısna tnt 2 64 bitlik kart koysaydınız veya onun gtsi vardı 256 bitlik onu koysaydınız physix amdidede çalışıor ayriyeten sade performans düşüyor ve çok ballandırarak anlattınız nvdiyayı

• Ekran kartından fazla anlamayan birisi bile bu videodan sonra belli bir miktar ekran kartları hakkında bilgi edinebilir. Arkadaşlarınıza videoyu önerin ki sizi zırt pırt rahatsız etmesinler. :D

• 150 200 tl arasında alınacak en iyi ekran kartı hangisi?öneri lazım 1 gün içinde

• quote:

Orijinalden alıntı: Speed-Step

quote:

Orijinalden alıntı: volkans33

HD 4850 eski bir kart aslında. GT 640 ve GTX 650 yeni nesil kart. Bu biraz adaletsiz olmuyor mu? Tabi sizin bileceğiniz bir şey ben sadece düşüncemi söylüyorum :)

Lütfen arkadaşlar yapmayın :) Videonun amacını anlamadınız mı? "Bit'e MB'a bakmayın önemli olan teknoloji farkı" diyoruz.

HD4850, 256bit bellek veri yoluna sahip ve bu yüzden bir çok kullanıcı bu kartı satın alıyor. GT640, 4850 ile aynı fiyata satılmasına rağmen sadece veri yolu daha düşük görünüyor diye satın alınmıyor.

Videoları izlerken markalardan arının, unutmayın ne AMD ne Nvidia babamızın malı her video her bilgi arkasında bir şeyler aramayın lütfen. Amaca en uygun donanımlar seçildi. Fiyatları araştırırsanız da aynı kategoride kartlar olduklarını görürsünüz.

Sevgiler,
    Mesut Çevik

doğru söylediğiniz noktalar olduğu gibi eksik yada yanlış denilebilecek ifadelerde mevcut bellek bant genişliği ve gpu nun gücü birlikte değerlendirilmeli misal denk güçteki gpu ve denk sınıftaki gddr belleklere sahip iki kart içersinde elbette bit e bakacağız düşük işlem gücüne sahip bir gpu nun bant genişliği ile yüksek işlem gücüne sahip bir gpuya bakarak "Bit'e MB'a bakmayın önemli olan teknoloji farkı" demek doğru bir ifade değil önem sırası şudur ;
    1.gpu nun becerisi yada işlem yapma gücü
    2.bellek bant genişliği
    3.bellek miktarı
    nvidia 660ti serisinde 192bit bellek bant genişliğini yeterli görüyordu(aslında yetersizmiş) benzer gpu ya sahip 760 ta ne yaptı bant genişliğini 256 ya çıkarttı demekki belirli noktalarda önem arz ediyor ve bunu kendileride gayet iyi biliyordu zira fark tablolarada yansıdı yukarda sadığım tüm bu kriterler bir öncelik sırasında göz önünde bulundurulmalı "bit e bakmayın" diyerek kestirip atılmamalı diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Speed-Step

quote:

Orijinalden alıntı: volkans33 HD 4850 eski bir kart aslında. GT 640 ve GTX 650 yeni nesil kart. Bu biraz adaletsiz olmuyor mu? Tabi sizin bileceğiniz bir şey ben sadece düşüncemi söylüyorum :)
    Lütfen arkadaşlar yapmayın :) Videonun amacını anlamadınız mı? Bite MBa bakmayın önemli olan teknoloji farkı diyoruz. HD4850, 256bit bellek veri yoluna sahip ve bu yüzden bir çok kullanıcı bu kartı satın alıyor. GT640, 4850 ile aynı fiyata satılmasına rağmen sadece veri yolu daha düşük görünüyor diye satın alınmıyor. Videoları izlerken markalardan arının, unutmayın ne AMD ne Nvidia babamızın malı her video her bilgi arkasında bir şeyler aramayın lütfen. Amaca en uygun donanımlar seçildi. Fiyatları araştırırsanız da aynı kategoride kartlar olduklarını görürsünüz. Sevgiler, Mesut Çevik

mesut bey ve ender bey gerçekten çok çok faydalı bilgiler verdiniz ekran kartı seçiminde aslında iki gerçeğin olduğunu gösterdiniz 1"Bellek bant genişliği ve 2 cpu nun hızı" bu iki seçeneğe dikkat edersek ideal bir kart seçimi yapmış olacağımız sonucuna varıyoruz bu bilgiler için çok çok teşekkürler

• Mesut ; ender

ender ; hı !?!

:D

• -kardeeeş senin egran kartın kaç ciğolaaayt ?

+ 2...

-ıııııııııııyğğ ben vatan bilgisayardan 700 liraya 4 ciğolaytlık toplattım.

...
  • quote:

Orijinalden alıntı: SkyTech74

quote:

Orijinalden alıntı: biggame

orada 450 deyilde 5850 yada 6850 olsaydı orası bitmişti hep bunlar casperı v firmaları sevindirecek tarzdan videolar 4850nin uadili onun segmentindeki450 veya 440tır böyle fiyatına göre karşılaştırmak doğru deil her nesilde zaten kartların performansı artıyor birde destek bitince yeni oyunlarda yeni cıkanlar aradaki farkı acıyor inceleme yaparken bi sorun hangi kartlar daha uygundur inceleme icin bi anket yapın millet burada aldanmasın gidipte bite bakmayalım o zaman alalım demesin 128 bit daha iyidir aynı kartta ama üretici hızları yakın tutarsa birbirine

GTS 450'nin rakibi HD 5770'dir 4850'nin rakibi değildir.

Burda olay kartların birbirine rakip olup olmaması değil. Ekran kartında bitin öneminin olmaması.

• İşlemcilerede Deyine Bilirsiniz Şuanda Piyasada Çok İşlemci Var Video Gerçekten Yararlı Oldu Benim İçin Yakında Ekran Kartı Alıcaktım İzlemek Ve Birşeyler Öğrenmek Zevkliydi.Fakat Anlatımınız :D Bana Cem Yılmazı Hatırlattı :) (Zaten Burada Yapılmışı Var).

Ekran kartlarındaki GB Konusunu Atlamışsınız GB'a Kanıp Ekran Kartı Alan Çoğu Kişi Gördüm Sadece Bellek Hızı Ve Bit'i Anlatmışsınız bence GB'ın ne işe yaradığıda anlatılmalıydı.

İşlemcilerde ise Ghz Gibi Etkenler'i anlatabilirsiniz çünki çevrede çok insan var her kafadan bir ses çıkıyor :)

Biri diyor 3.00 Ghz Olmayan İşlemci Almayın Biri Diyor i7 işlemci olsun'da model ve GHZ Fark Etmez vs vs diyor :) Bunada Işık Tutarak Bazılarını Aydınlatırsak Sevinirim.

Videoların Devamı Gelmeli.

• azminize hayran oldum bu konuyu son kullanıcıya anlatabilmek için nekadar çok uğraşmışlar kulaktan dolma bilgi ile konuşan son kullanıcılar çok sorun değil fakat amcasının oğlu bilgisayar mühendisi felansa adamı konuşturmuyorlar tüm bilgilerin genlerden kendilerine geçtiğini felanmı sanıyorlar
  • SSD ile ilgili bir tanıtım videosu olabiliir..HDD vs SSD'de katılabilir
  • Bir otomobil alırken " dizel olsun az yaksın, abs,esp, hava yastığı olsun, kliması olsun vs.vs." diye öğüt vermeye benzemiş. Test sürüşü yok performans bilgileri yok, güvenlik test sonuçları yok. Bu bakış açısıyla gidip gelly'de alabilirsiniz volvo'da, tamamen şansa kalmış. Demem o ki;

Genellemelerden artık vazgeçip gerçek testler benchmarklar yapsanız. Güncel oyunlarda, hangi kart ne performans vermiş görsek. Tamam anlıyorum; zahmetli ve uzun soluklu, sabır gerektiren, sürekli güncellenmesi gereken bir iş ama sizin işiniz zaten bu değil mi? Lütfen artık genelleme değil gerçek testler ve karşılaştırma tabloları yapın. Saygılar.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.