Şimdi Ara

Ekran kartı alım rehberi 'Bit mi MegaByte mı?' özel video (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
217
Cevap
18
Favori
10.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Slm sizden ricam birde crossfire yaptığımızda bunun oyunlar üzerindeki performansda ne gibi artılar yaptığını anlatan bir video çalışması yaparsanız iyi olur. Mesala bnm redaon hd 6850 kartım var ona crossfire yaptığımda bf4 ve titanfall gibi yeni gelecek oyunları oynayabilirmiyim bni aydınlatırmısınız saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Speed-Step

quote:

Orijinalden alıntı: volkans33 HD 4850 eski bir kart aslında. GT 640 ve GTX 650 yeni nesil kart. Bu biraz adaletsiz olmuyor mu? Tabi sizin bileceğiniz bir şey ben sadece düşüncemi söylüyorum :)
    Lütfen arkadaşlar yapmayın :) Videonun amacını anlamadınız mı? Bite MBa bakmayın önemli olan teknoloji farkı diyoruz. HD4850, 256bit bellek veri yoluna sahip ve bu yüzden bir çok kullanıcı bu kartı satın alıyor. GT640, 4850 ile aynı fiyata satılmasına rağmen sadece veri yolu daha düşük görünüyor diye satın alınmıyor. Videoları izlerken markalardan arının, unutmayın ne AMD ne Nvidia babamızın malı her video her bilgi arkasında bir şeyler aramayın lütfen. Amaca en uygun donanımlar seçildi. Fiyatları araştırırsanız da aynı kategoride kartlar olduklarını görürsünüz. Sevgiler, Mesut Çevik

sayın mesut çevik, söylediklerinizde haklısınız, dediğiniz gibi gerçekten örneklemeyi doğru yapıp, videonun amacına uygun olarak kartları seçmiş olabilirsiniz ama bütün her şeyi güzelce anlatıp en sonunda nvidia nın oyun konsolu ile videoyu bitirirseniz objektifliğinizden şüphe edilmeside normaldir. seçilen kartlar objektif olabilir ama video içeriği kesinlikle bu izlenimin tam tersi yönde. mesela tomb raider daki amd gpu larına özel saç efektinide sayabilirdiniz (sadece örnek olsun diye ilk aklıma geleni yazdım). eminim amd kartlarda olupta nvidia da olmayan özelliklerde vardır bunlardanda ufaktan değinip daha dengeli bir video hazırlayabilirdiniz. dh editörleri olarak donanımınız bu farkları irdelemek için fazlasıyla güçlü.

• Oyun için ekran kartı alacaksanız eğer bu kadar uğraşmaya gerçekten gerek yok. Ben zamanında bu tür şeylerle oldukça vakit kaybettim, hiç işime de yaramadı. X kartı vardır, Y kartı vardır. Videoda anlatılan kriterlere göre X kartı Y kartından üstündür. Ama testlere gelince Y kartı X kartını eziyordur. Niye böyle oluyor diye sorulunca kartın mimarisi girer işin içine. Yani diyeceğim eğer oyun için ekran kartı alacaksanız eğer internetten test videolarını bulup izleyin. Yok GPU'suymuş yok ram ıymiş gerçekten gerek yok. Önemli olan kartın oyun performansı, onu da dediğim gibi kartların test sonuçlarına bakarak alabilirsiniz.

• Videonun sonunda bizden tavsiyeler istemişsiniz. Benim naçizane tavsiyem şudur:

Bir ekran kartı veritabanı oluşturun. Bu veri tabanını oluştururken orta-üst segmentte sayılabilecek bir bilgisayar donanımı kullanın. Piyasada satılan ve satın alınabilecek düzeyde olan bir sistem olsun. (Yani ekran kartı işlemcinin üst limitine takılmasın diye gidip te bir xenon işlemci kullanmayın. Bir labaratuvar incelemesi değil, halka yönelik bir inceleme olsun.) Bu donanıma sahip bir bilgisayarda bütün ekran kartlarını tek tek deneyin. (Bütün ekran kartlarını temin edebilecek imkanınızın olduğunu düşünüyorum.)Deneme yaparken her zaman yaptığınız gibi test programlarının yanı sıra oyun testleriniz de olsun. Fakat oyunları seçerken nvidia destekli veya amd destekli oyunlar seçiminde adaletli olmaya çalışın. Ve oyunları yine her zaman yaptığınız gibi güncel ve en çok tutulan oyunlardan seçin. Teste tabi tutacağınız ekran kartlarından alt segment ve orta segment kartlar için ortalama bir bellek miktarına sahip olanları seçin.(Bellek miktarları farklı olan aynı ekran kartlarını ayrı ayrı teste tabi tutmanıza gerek yok, size de yazık :) ) Ama farklı bellek veriyolu genişliğine sahip her bir kartı ayrı ayrı teste tabi tutun.

Teste tabi tuttuğunuz kartların test sonuçlarının bir ortalamasını alın. Bu ortalamaya göre bütün kartları sıralayın. Mümkünse bu sıralamada kartların fiyatlarını da güncel ve güvenilir bir kaynaktan edinerek belirtin. İşte bu sıralama, ekran kartı seçiminde insanlara çok faydalı olabilecek bir sıralama olacak.

Ayrıca bu sıralamayı oluştururken kullandığınız bilgisayarın donanımını ve test için kullandığınız oyunları ve test programlarını da belirtin. Hatta sıralamada insanların, hangi kartın hangi oyundan hangi neticeyi aldığını görebilecekleri bir seçenek te olsun. Yani siz cani yürekten objektif olmaya çalışın ve sıralamayı oluştururken kullandığınız ve yaptığınız herşeyi insanlarla paylaşın. Bırakın insanlar gerçekten objektif olmuş mu, olmamış mı kendileri karar versinler. Objektif olduğunu düşünenler dikkate alır ve ekran kartı seçimlerinde kullanırlar.

Bu benim şahsi fikirlerimden ortaya çıkan şahsi tavsiyemdir. Dikkate değer bulursunuz veya bulmazsınız, değerlendirirsiniz veya değerlendirmezsiniz sizin elinizde. selamlar...

• Bir hatayı daha düzeltmiş olduk, artık kaç mb, kaç bit muhabbeti tarih oldu benim için
  • vatan computera gidip en yüksek rami ve en ucuz fiyatlı olan ekran kartı alan kişiler için faydalı olmuş.

• Videonun gayet iyi gidiyordu. Ancak oyun testlerine gelindiğinde NVIDIA reklamı yapılmaya başlandı. Ayrıca HD4850 haricinde yeni bir ekran kartı yokmuydu 256 bit ama performansı düşük olan. Reklam kokan hareketler bunlar. Kullanıcıları yanlış yönlendirmeyin. HD4950 yıl öncesinin ekran kartı ve hala güncel oyunlar oynanabiliyor Fiyat olarak hala pahalı ancak diğerlerine göre ucuz olduğu aşikar. Ortalama bir kullanıcı neden tercih etmesin. Unutmayın HD48 serisi efsane HD4890 200GB üzerinde ram performansı vardı.

• quote:

Orijinalden alıntı: ilelebet

Videonun sonunda bizden tavsiyeler istemişsiniz. Benim naçizane tavsiyem şudur:Bir ekran kartı veritabanı oluşturun. Bu veri tabanını oluştururken orta-üst segmentte sayılabilecek bir bilgisayar donanımı kullanın. Piyasada satılan ve satın alınabilecek düzeyde olan bir sistem olsun. (Yani ekran kartı işlemcinin üst limitine takılmasın diye gidip te bir xenon işlemci kullanmayın. Bir labaratuvar incelemesi değil, halka yönelik bir inceleme olsun.) Bu donanıma sahip bir bilgisayarda bütün ekran kartlarını tek tek deneyin. (Bütün ekran kartlarını temin edebilecek imkanınızın olduğunu düşünüyorum.)Deneme yaparken her zaman yaptığınız gibi test programlarının yanı sıra oyun testleriniz de olsun. Fakat oyunları seçerken nvidia destekli veya amd destekli oyunlar seçiminde adaletli olmaya çalışın. Ve oyunları yine her zaman yaptığınız gibi güncel ve en çok tutulan oyunlardan seçin. Teste tabi tutacağınız ekran kartlarından alt segment ve orta segment kartlar için ortalama bir bellek miktarına sahip olanları seçin.(Bellek miktarları farklı olan aynı ekran kartlarını ayrı ayrı teste tabi tutmanıza gerek yok, size de yazık :) ) Ama farklı bellek veriyolu genişliğine sahip her bir kartı ayrı ayrı teste tabi tutun.Teste tabi tuttuğunuz kartların test sonuçlarının bir ortalamasını alın. Bu ortalamaya göre bütün kartları sıralayın. Mümkünse bu sıralamada kartların fiyatlarını da güncel ve güvenilir bir kaynaktan edinerek belirtin. İşte bu sıralama, ekran kartı seçiminde insanlara çok faydalı olabilecek bir sıralama olacak. Ayrıca bu sıralamayı oluştururken kullandığınız bilgisayarın donanımını ve test için kullandığınız oyunları ve test programlarını da belirtin. Hatta sıralamada insanların, hangi kartın hangi oyundan hangi neticeyi aldığını görebilecekleri bir seçenek te olsun. Yani siz cani yürekten objektif olmaya çalışın ve sıralamayı oluştururken kullandığınız ve yaptığınız herşeyi insanlarla paylaşın. Bırakın insanlar gerçekten objektif olmuş mu, olmamış mı kendileri karar versinler. Objektif olduğunu düşünenler dikkate alır ve ekran kartı seçimlerinde kullanırlar. Bu benim şahsi fikirlerimden ortaya çıkan şahsi tavsiyemdir. Dikkate değer bulursunuz veya bulmazsınız, değerlendirirsiniz veya değerlendirmezsiniz sizin elinizde. selamlar...

Kardeş söylediklerine katılıyorum tamamen..
    Hatta bu belirttiğin olay türkçe versiyonu olan bir başka sitede hem işlemci hemde ekran kartı olarak 2 liste yapılmış ve 3 aylık periyotlar ile güncelleniyordu onlarda saldı. Ben bu sitede daha iyisinin yapılmasını isterdim. Adamların yaptığı ve en son 2012 yılında güncellediği listeyi hala pc toplarken yada 2. el ekran kartı mevzularında kullanıyorum

• Ekrankartlarını fiyat bölü performans la değerlendirseniz ve en az 3 başlıkta mesala 250 tl ye 500 tl ye 750 tl ye alınabilecek en iyi ürün hangisidir :D

• Mesut bey merhaba,

artık flash player la videoları neden oynatamıyoruz ? İlk video yüklenip %100 ekranında takılıyor.
    Allernatifini koyduğunuz HTML5 ile oynattığımda, videoları oynatabiliyorum, fakat bu sefer de videoların istediğimiz yerinden başlayamıyoruz.

15 gün önce videolarınızda, videoların istediğimiz yerinden başlatabiliyorduk.
    Ne oldu da böyle oldu ?

Saygılar...

• bu videonun başına casper reklamı almaya utanmışlar
  • Benim anlamadığım testlerde gt 640 64 bit gt 640 128 bite büyük fark atiyor bunu bana açıklarmısınız ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EnesCimen

vatan computera gidip en yüksek rami ve en ucuz fiyatlı olan ekran kartı alan kişiler için faydalı olmuş.

bende senin gibi düşünmüştüm fakat kimseye faydalı olmamış son kullanıcılar hala muhalefet yapıyor
    mucize bekleyenlere ürün satmayacaksın arkadaş

• quote:

Orijinalden alıntı: xDuMaNx

Bu videoyu izledim şimdi içime kut düştü bu ekran kartını mı tercih edeyim

http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/sapphire-11197-03-40g-hd7970-oc-gddr5-3gb-384bit-amd-radeon-dx111-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=63644

yoksa bunu mu ?

http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/asus-gtx770-dc2oc-2gd5-gtx770-directcu-ii-oc-gddr5-2gb-256bit-nvidia-geforce-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=65918

770 bazı testlerde biraz daha hızlı görünüyor performansları birbirine çok yakın bu durumda diğer açılardan değerlendirmelisin fiyat güç tüketimi ısı değerleri gibi durumlara bakarsın
    aralarında hatrısayılır fiyat farkı var

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmet1398

Benim anlamadığım testlerde gt 640 64 bit gt 640 128 bite büyük fark atiyor bunu bana açıklarmısınız ?

çünkü 128 bit olan modelin bellekleri ddr3 ve daha düşük hızda çalışıyor , 64 bit versiyonun dakiler ise gddr5 ve çok daha yüksek hızlarda çalışıyor
  • Ekran kartında en önemli şey GPU modelidir.

• Profesyonel ekran kartı seçiminde dikkat edilmesi gereken noktalar neler olmalı ve profesyonel ekran kartları ile normal oyun için kullanılan ekran kartlarının arasındaki farklar nelerdir? Ben bir profesyonel ekran kartı aldığımda aynı zamanda oyun için kullanabilir miyim ve kullanırken oyun için üretilen ekran kartlarındaki gibi performans sağlayabilir miyim? Quadro vs GTX gibi bir karşılaştırmada sonuçlar ne olur? Yanıtlarsanız sevinirim.

• merhaba benim düşündüğüm notebooktaki ekran kartı bu Nvidia GTX765M 2GB GDDR5
    ve ben cod:ghost,bf4,watchdogs gibi oyunları oynamak istiyorum hang, düzeyde oynarım bu oyunlar notebook g750jw db71t

• BU güzel bilgiler için çok teşşekkürler

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.