< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Ekran kartı alma sürecinde 22 bin TL nasıl değerlendirilmeli?
-
-
20 bine rtx4070 al gec , 18 bin falandi gecenlerde
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ventus almayın sakın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hangi marka önerirsiniz? Galax zotac pny gibi markaların test videolarında gördüğüm kadarıyla 65 70 civarı sıcaklık dereceleri oluyor ve bana göre yüksek. MSI Asus almaya kalkınca da 4070 Ti fiyatına kadar çıkmış oluyorum. Yani MSI gaming x Trio 4070 ile galax 4070 Tİ aynı paraya denk geliyor. O yüzden de sanki kazıklanacam gibi bir düşünceye giriyorum. Şu kısır döngüden bi çıkamadım. Ne yapmalıyım sizce ?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Evet çok ısınıyor o model biliyorum. Siz ne önerirsiniz? Öbür arkadaşa yazdığım mesajı okuyup ona göre cevap verir misiniz rica etsem?
Galax olana bak ozaman .
Surdan duz verto ve xlr8 degerlerine bak bide diger modellere baktechpowerupPNY GeForce RTX 4070 XLR8 Reviewhttps://www.techpowerup.com/review/pny-geforce-rtx-4070-xlr8/37.html
techpowerupPNY GeForce RTX 4070 Reviewhttps://www.techpowerup.com/review/pny-geforce-rtx-4070/37.html
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Sıcaklık olarak Düz pny baya sıcak fakat xlr8 modeli iyi gibi sanki. Doğru mu anladım ? Ve sizce pny xlr8 mi galax ex gamer mi ?
Pny XLR8 gayet güzeldi incelemelerde. Kendim de Msi Rtx 4070 Gaming X Trio kullanıyorum, 19K iken almıştım.
Peki sizce 4070 ti için extra 5-10 bin verilir mi ? Yoksa direkt 4070 mi alınmalı?
Bence ya 4070 ya da 4080 alınmalı. Çünkü 4070 ve 4070 Ti bellek miktarı olarak aynılar.
Siz 65 -70 dereceleri bir ekran kartı için yüksek değerler sayıyorsunuz fakat gayet normal değerler. Sizin için 55 -60 dereceler normalse üst seviye soğutmaya sahip kartları almanız lazım Asus ROG Strix ve ya MSİ Suprim x gibi ve diğer kartlarla neredeyse 4000 - 5000 TL farkları var belki de daha fazla.
-
Geçen sene aldığım gigabyte 3080 ti kartım 67-70 arası geziniyordu oyunlarda ve 5 ay kullandıktan sonra mosfet yanığı oluştu servis tamir edip yolladı. Sıcaklıktan olduğunu düşünüyorum. O yüzden daha soğuk kartlara yönelmek istiyorum. Ama dediğiniz de doğru. MSI Asus alınca arada en az 5k fark oluyor. Peki siz şu durumda hangi kartı önerirsiniz? Özellikle konu açıklamasında belirtmiş olduğum duruma göre yorum yaparsanız sevinirim
Hocam sizin 3080ti'de karşılaştığınız durum anormal bir durum olmuş. Normalde 65 -70 dereceler o kart için çok normal değerler. Mutlaka gpu sıcaklığı hariç başka bir durum oluşmuştur kartta o da size denk gelmiş. Bence 20.000 TL'ye en azından orta seviye Galax, İnno3d gibi markalara bakabilrsiniz. Mesela şu kart olabilir güzel karttır:
teknobiyotik.com / teknoloji sevenlerin ilacı...Galax GeForce RTX4070 EX Gamer White 12GB 192Bit GDDR6X 3xDP 1xHDMI RTX 4070 Ekran Kartı (47NOM7MD7KWH) | Teknobiyotikhttps://www.teknobiyotik.com/donanim/ekran-kart/galax-geforce-rtx4070-ex-gamer-black-12gb-192bit-gddr6x-3xdp-1xhdmi-rtx-4070-ekran-karti-47nom7md7jeg.html
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SakuraiTomoki -- 3 Eylül 2023; 16:2:11 >
-
Hocam sıcaklık dışında başka şeylerde mi mosfet yanığına sebep olabilir ? Çünkü bir ara kafam şeye takıldı. Acaba güç kaynağı mı buna sebep oldu falan diye düşündüm. Lakin güç kaynağını da kaliteli bir model aldım. Xpg core reaktör 850 watt kullanıyorum. Bu olaydan sonra güç kaynağını bilgisayarcıya götürüp 12v kanalını kontrol ettirdim sorun yok dedi. Markası da iyi zaten. Veyahut acaba ekran kartının fabrika hatalısına denk geldiğim için mi olmuştur bu ?
Büyük ihtimal başka bir sebepten sizin de yazdığınız gibi fabrika hatalı bir model de olabilir. Ama 65 -70 derece aralığında 3080ti'ye zarar verecek bir durum olmaz çünkü çok yüksek sıcaklıklar değiller. Biraz da sizin şanssızlığınız olmuş bu durum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X