Şimdi Ara

Ekran kartı alma sürecinde 22 bin TL nasıl değerlendirilmeli?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Son 1 haftadır sürekli bu konuyla meşgulüm. 5 dakikanızı ayırıp bir fikir verirseniz çok mutlu olurum. Öncelikle belirtmeliyim ki sadece oyun değil film de izliyorum fakat monitör 2K olunca 1080P'ye çekmek zorunda kalıyorum. Neyse şu an 1. Seçenek olarak elimdeki 22 bin liranın üstünü 35 bine kadar tamamlayıp Zotac 4080 Trinity alabilirim. (Gerçi marka olarak Zotac nasıldır bilemiyorum. Isınıyor, sesli çalışıyor diyenler olmuş sanırım. Yorum yaparken bunu da hesaba katın rica ediyorum). Her neyse, eğer bu seçeneği seçersem 4K monitör alma süreci biraz uzayacak. Çünkü borç bitmeden hemen alamam. Veyahut ikinci seçenek olarak şu an elimdeki 22 bine RTX 4070 veya 3 bin lira daha koyup 25 bine RTX 4070 Ti bir ekran kartı da alabilirim. Bu seçeneği seçersem eğer önümüzdeki mart ayında 4K monitörü hemen alabilirim. Ve film izlerken de işime yaramış olur. Tabii şöyle de bir durum var, 2. Seçenekten gidersem 4K monitörle 12 GB VRAM uzun vadede yetmeyecek bunu biliyorum. O yüzden RTX 5000 serisi çıkınca monitör hariç direkt sistemi yenileyebilirim. Biraz uzun oldu biliyorum, önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• 20 bine rtx4070 al gec , 18 bin falandi gecenlerde

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ventus almayın sakın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • n201 kullanıcısına yanıt
    Hangi marka önerirsiniz? Galax zotac pny gibi markaların test videolarında gördüğüm kadarıyla 65 70 civarı sıcaklık dereceleri oluyor ve bana göre yüksek. MSI Asus almaya kalkınca da 4070 Ti fiyatına kadar çıkmış oluyorum. Yani MSI gaming x Trio 4070 ile galax 4070 Tİ aynı paraya denk geliyor. O yüzden de sanki kazıklanacam gibi bir düşünceye giriyorum. Şu kısır döngüden bi çıkamadım. Ne yapmalıyım sizce ?

• Tugrul_512bit kullanıcısına yanıt
    Evet çok ısınıyor o model biliyorum. Siz ne önerirsiniz? Öbür arkadaşa yazdığım mesajı okuyup ona göre cevap verir misiniz rica etsem?

• krmshnqw K kullanıcısına yanıt
    Galax olana bak ozaman .
    Surdan duz verto ve xlr8 degerlerine bak bide diger modellere bak

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• n201 kullanıcısına yanıt
    Sıcaklık olarak Düz pny baya sıcak fakat xlr8 modeli iyi gibi sanki. Doğru mu anladım ? Ve sizce pny xlr8 mi galax ex gamer mi ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Pny XLR8 gayet güzeldi incelemelerde. Kendim de Msi Rtx 4070 Gaming X Trio kullanıyorum, 19K iken almıştım.

• Dolphin/Lion kullanıcısına yanıt
    Peki sizce 4070 ti için extra 5-10 bin verilir mi ? Yoksa direkt 4070 mi alınmalı?

Bence ya 4070 ya da 4080 alınmalı. Çünkü 4070 ve 4070 Ti bellek miktarı olarak aynılar.

• Siz 65 -70 dereceleri bir ekran kartı için yüksek değerler sayıyorsunuz fakat gayet normal değerler. Sizin için 55 -60 dereceler normalse üst seviye soğutmaya sahip kartları almanız lazım Asus ROG Strix ve ya MSİ Suprim x gibi ve diğer kartlarla neredeyse 4000 - 5000 TL farkları var belki de daha fazla.

• SakuraiTomoki S kullanıcısına yanıt
    Geçen sene aldığım gigabyte 3080 ti kartım 67-70 arası geziniyordu oyunlarda ve 5 ay kullandıktan sonra mosfet yanığı oluştu servis tamir edip yolladı. Sıcaklıktan olduğunu düşünüyorum. O yüzden daha soğuk kartlara yönelmek istiyorum. Ama dediğiniz de doğru. MSI Asus alınca arada en az 5k fark oluyor. Peki siz şu durumda hangi kartı önerirsiniz? Özellikle konu açıklamasında belirtmiş olduğum duruma göre yorum yaparsanız sevinirim

Hocam sizin 3080ti'de karşılaştığınız durum anormal bir durum olmuş. Normalde 65 -70 dereceler o kart için çok normal değerler. Mutlaka gpu sıcaklığı hariç başka bir durum oluşmuştur kartta o da size denk gelmiş. Bence 20.000 TL'ye en azından orta seviye Galax, İnno3d gibi markalara bakabilrsiniz. Mesela şu kart olabilir güzel karttır:

teknobiyotik.com / teknoloji sevenlerin ilacı...
    Galax GeForce RTX4070 EX Gamer White 12GB 192Bit GDDR6X 3xDP 1xHDMI RTX 4070 Ekran Kartı (47NOM7MD7KWH) | Teknobiyotik
    https://www.teknobiyotik.com/donanim/ekran-kart/galax-geforce-rtx4070-ex-gamer-black-12gb-192bit-gddr6x-3xdp-1xhdmi-rtx-4070-ekran-karti-47nom7md7jeg.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SakuraiTomoki -- 3 Eylül 2023; 16:2:11 >

• SakuraiTomoki S kullanıcısına yanıt
    Hocam sıcaklık dışında başka şeylerde mi mosfet yanığına sebep olabilir ? Çünkü bir ara kafam şeye takıldı. Acaba güç kaynağı mı buna sebep oldu falan diye düşündüm. Lakin güç kaynağını da kaliteli bir model aldım. Xpg core reaktör 850 watt kullanıyorum. Bu olaydan sonra güç kaynağını bilgisayarcıya götürüp 12v kanalını kontrol ettirdim sorun yok dedi. Markası da iyi zaten. Veyahut acaba ekran kartının fabrika hatalısına denk geldiğim için mi olmuştur bu ?

Büyük ihtimal başka bir sebepten sizin de yazdığınız gibi fabrika hatalı bir model de olabilir. Ama 65 -70 derece aralığında 3080ti'ye zarar verecek bir durum olmaz çünkü çok yüksek sıcaklıklar değiller. Biraz da sizin şanssızlığınız olmuş bu durum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.