Şimdi Ara

Ekran kartı anakart çakışması ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayarımın üzerinde 6600 ekran kartı vardı ve yandı..şu an yeni bir ekran kartı bakıyorum fakat kafama takılan soru anakartım ddr400 ram kullandığı ve ddr2 desteklemediği için ekran kartımın ramleride ddr olmak zorunda mı? anakartım msi 7125..ekran kartım pci 16x..yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.. Bugün sabahtan gddr4 ramli ati 4670 ile denedim fakat ekrana görüntü gelmedi..nedendir çözemedim..fakat eski ekran kartımı taktığımda fanlar çalışmıyo bilgisayar açılmıyodu 4670 taktığımda ise fanlar çalışıyor bilgisayar açılıyor fakat ekranda görüntü yoktu..bilgilendirici olması açısından yazdım..belki bir faydası olur.. x550 takdığımda ise gayet düzgün çalıştı..yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar..

• Ekran kartın 6600 arızalandığı için bilgisayarın açılmasını önlüyordur, ati 4670 çok yüksek güç çektiğinden görüntü o yüzden gelmemiş olabilir, x550 ile çalışmasının nedeni de fazla güç çekmediğinden gibi görünüyor... 4670 i birde iyi bir güç kaynağı ile birlikte dene...
  • raminizin ddr olması ekran kartını bağlamaz :) isterseniz ddr3 alın takın sorun olmaz. benim ram ddr ekran kartım ddr2.
  • güç kaynağım 500w cooler master..ondan bi sorun olcağını düşünmüyorum..bilgisayarı goldda denettirmiştim acaba elemanın iş bilmezliği mi vardı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi basarduran -- 6 Eylül 2009; 15:58:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: golkipir

raminizin ddr olması ekran kartını bağlamaz :) isterseniz ddr3 alın takın sorun olmaz. benim ram ddr ekran kartım ddr2.

Adamın kafa zaten karışık girme DDR3e falan
  • yok..donanım konusunda cahil değiliz..anlıyorum yani..yardımcı oldular sağolsunlar..benimde aklım almamıştı zaten nasıl çalışmaz diye..yalnız bi ara bu ekran kartının işlemcisi miydi ramimiydi neydi onun frekansı bilgisayarın kendi işlemcisinin veya raminin frekansını geçerse asıl işlemci olarak yüksek olanı görür gibi bi şey okumuştum ondan kafam karıştı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: basarduran

yok..donanım konusunda cahil değiliz..anlıyorum yani..yardımcı oldular sağolsunlar..benimde aklım almamıştı zaten nasıl çalışmaz diye..yalnız bi ara bu ekran kartının işlemcisi miydi ramimiydi neydi onun frekansı bilgisayarın kendi işlemcisinin veya raminin frekansını geçerse asıl işlemci olarak yüksek olanı görür gibi bi şey okumuştum ondan kafam karıştı..

ben küçük olanı görüyor diye okumuştum :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kartında Dual Bios
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • katılmıyorum ona gpu yu cpu nun yerine koyarmı sistem ama 4670 harici bi güç gerektiren bi model olabilir
    onu takmamıştır belki teknisyen slotları uyduğu sürece gtx serisinden bile takarsın ama o sistem e fazla pahalı bi kart almanı tavsiye etmem
    tavsiye edecek olursak
    http://www.vatanbilgisayar.com/sparkle-sx96gt512d3g-vp-9600gt-gddr3-512mb-256bit-nvidia-dx10-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=39578
  • Tavsiyen için sağol..9600gt gddr3 4670 gddr4 ten iyi bildiğim kadarıyla ..fiyatlarıda aynı..bunu görmemiştim..bu fiyata bulabilirsem 9600 gt alırım artık..
  • Arkadaşlar bir de 12 eylül beklenmeli mi sizce..yani dx 11 olayı..ondan sonra kartların türkiye ye gelmesi ne kadar sürer acaba..bir de uygun fiyata bulabilir miyiz bu kartları?
  • quote:

Tavsiyen için sağol..9600gt gddr3 4670 gddr4 ten iyi bildiğim kadarıyla ..fiyatlarıda aynı..bunu görmemiştim..bu fiyata bulabilirsem 9600 gt alırım artık..

Ati dünya da tek mühendislik sistematiği ve donanım mühendisliği ile üretilmektedir, nvidia gpu larının aşık atması söz konusu bile değildir, professionel kullanıcılar ati gpu ları ile çalışırlar, inanmayan arkadaşlar yurtdışında semiconductor firmalarında çalışan hardware engineer arkadaşlara sorabiliriler...
  • Doğrudur..zaten laptobumda ati kullanıyorum..sadece aynı fiyatta benchmark değerlerini karşılaştıracak olursak 9600 gt biraz daha öne geçiyor..
  • quote:

Doğrudur..zaten laptobumda ati kullanıyorum..sadece aynı fiyatta benchmark değerlerini karşılaştıracak olursak 9600 gt biraz daha öne geçiyor..

Ati ler biraz pahalı donanımlardır, dolayısıyla benchmark ta nvidia nın aldığı puandan daha az puan alan ati ler zaten model olarak nvidia ya kıyasla 2 - 3 seri alttaki modeller, ancak fiyatları yakın o yüzden aynı fiyat aralığında nvidia lar üstün gibi gözüküyor ama gerçekte öyle değil tabiki... Fiyatlarına göre değil donanım özelliklerine göre kıyaslanacak olursa nividia nın hiçbir modelinin atinin modellerine denk gelmesi mümkün değildir...
  • sana katılmıyorum forumda bi arattır bakalım ati kartlar ile gerek driver gerek ses kartı ile çakışma problemi yaşayan kaç kişi çıkacak bunlar daha basit şeyler
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeki1981

sana katılmıyorum forumda bi arattır bakalım ati kartlar ile gerek driver gerek ses kartı ile çakışma problemi yaşayan kaç kişi çıkacak bunlar daha basit şeyler

Bundan önceki yorumum için kusura bakmayın aşırı tepki gösterdiğim için değiştiriyorum ve özür diliyorum... Donanım çakışmasının pek çok nedeni vardır, bunların çoğu kullanıcı hatası olmakla birlikte pek çoğu da işletim sisteminden kaynaklanan doğrudan veya dolaylı donanımsal veya yazılımsal sorunlardan meydana gelebilmektedir. Bu sorunlara karşı zaten gerek lider üretici Ati olsun gerek onun teknolojisini taklit eden nvidia bu tür problemlere karşı taahhüt vermezler. Ati nin garanti kapsamı, yedek parça, garantili onarım konularında ve üretimde anlaşmalı olduğu partner firma Sapphire Tech tir. Sapphire Tech diğer üreticilere kıyasla en üstün donanım mühendisliği kullanmakta ve Ati Gpu (Graphical Prosessing Unit) larını ati ile anlaşmalı olarak en yüksek verimde üreten tek firmadır.
    Çünkü Ati gpu larının diğer üreticilerde olmayan, gpu nun özelliklerini ve uyumluluklarını belirleyen, bu bilgiler ışığında en performanslı uyumlu ve stabil tasarımın yapabilmesini sağlayan derecelendirilmiş döküman ve teknik bilgiler sadece Sapphire Tech te ve Gigabyte Technology de vardır. Bu bilgiler Ati üreticisi Amd ile anlaşmalı olarak temin edilebilmektedir. Ati tarafından diğer üreticilere daha düşük seviye donanımsal bilgilendirme hizmeti sunulmaktadır. Şimdi bu bilgiler ışığında yeniden değerlendirme yapacak olursak ; Ati gpu larının sorunlu olduğunu iddaa edebilmemizin mümkün olmadığını görüyoruz, çünkü gpu ayrı bir ürün gpu ya uygun ek bileşenler baskı devre soğutma vs bunlar ayrı ürün. Ürünün son halini Gigabyte veya Sapphire Tech ten temin etmezseniz eğer gerek performans gerek stabilite gerek uzun ömürlülük gerekse kalitesi hakkında net bir kanıya varılması mümkün değildir. Gigabyte Technology ve Sapphire Tech firmalarının üretim kalitesi açısından daha maliyetli olması yüzünden biraz daha pahalı olduklarından pek sık tercih edilmemekteler. Bu yüzden de bahsettiğiniz çeşitli çakışmalar, arızalar sorunlar Ati etiketi altında kolaylıkla kullanıcıları bezdirebilmektedir... Fazla ünlü olmanın zararları değilmi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The_Last_Mohican -- 8 Eylül 2009; 8:54:33 >

• @The_Last_Mohican

Sakin ol. Arkadaş sadece katılmıyorum dedi. Katılmak da zorunda değil. İthaf tarzına dikkat.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The_Last_Mohican

quote:

Orijinalden alıntı: zeki1981

sana katılmıyorum forumda bi arattır bakalım ati kartlar ile gerek driver gerek ses kartı ile çakışma problemi yaşayan kaç kişi çıkacak bunlar daha basit şeyler

Bundan önceki yorumum için kusura bakmayın aşırı tepki gösterdiğim için değiştiriyorum ve özür diliyorum... Donanım çakışmasının pek çok nedeni vardır, bunların çoğu kullanıcı hatası olmakla birlikte pek çoğu da işletim sisteminden kaynaklanan doğrudan veya dolaylı donanımsal veya yazılımsal sorunlardan meydana gelebilmektedir. Bu sorunlara karşı zaten gerek lider üretici Ati olsun gerek onun teknolojisini taklit eden nvidia bu tür problemlere karşı taahhüt vermezler. Ati nin garanti kapsamı, yedek parça, garantili onarım konularında ve üretimde anlaşmalı olduğu partner firma Sapphire Tech tir. Sapphire Tech diğer üreticilere kıyasla en üstün donanım mühendisliği kullanmakta ve Ati Gpu (Graphical Prosessing Unit) larını ati ile anlaşmalı olarak en yüksek verimde üreten tek firmadır.
    Çünkü Ati gpu larının diğer üreticilerde olmayan, gpu nun özelliklerini ve uyumluluklarını belirleyen, bu bilgiler ışığında en performanslı uyumlu ve stabil tasarımın yapabilmesini sağlayan derecelendirilmiş döküman ve teknik bilgiler sadece Sapphire Tech te ve Gigabyte Technology de vardır. Bu bilgiler Ati üreticisi Amd ile anlaşmalı olarak temin edilebilmektedir. Ati tarafından diğer üreticilere daha düşük seviye donanımsal bilgilendirme hizmeti sunulmaktadır. Şimdi bu bilgiler ışığında yeniden değerlendirme yapacak olursak ; Ati gpu larının sorunlu olduğunu iddaa edebilmemizin mümkün olmadığını görüyoruz, çünkü gpu ayrı bir ürün gpu ya uygun ek bileşenler baskı devre soğutma vs bunlar ayrı ürün. Ürünün son halini Gigabyte veya Sapphire Tech ten temin etmezseniz eğer gerek performans gerek stabilite gerek uzun ömürlülük gerekse kalitesi hakkında net bir kanıya varılması mümkün değildir. Gigabyte Technology ve Sapphire Tech firmalarının üretim kalitesi açısından daha maliyetli olması yüzünden biraz daha pahalı olduklarından pek sık tercih edilmemekteler. Bu yüzden de bahsettiğiniz çeşitli çakışmalar, arızalar sorunlar Ati etiketi altında kolaylıkla kullanıcıları bezdirebilmektedir... Fazla ünlü olmanın zararları değilmi ?

ati yönetim kurulu başkanı bu kadar savunur hadi açıkla hissen filanmı var atide

• Evet çıkarım var tabiki ama zannettiğin gibi birşey değil... Hissem filan yok ama yorumları görseler heralde pazarlama müdürü yaparlar :) Çıkarım şu ; Amerikan ürünlerini kullandırtmamak, İntell, asus, nvidia, ibm, dell, microsoft vs... Bu amerikan şirketleri dünyanın ve Türkiye mizin geleceğini sömüren firmaların başını çekmektedirler ve dünyanın gerçek teroristleridirler. Şimdi bu çok derin bir konu burada bi özet geçsem dh ın forum karakter sınırı yetmez. İkinci bir olayda bu amerikan ürünleri reklamlarla o kadar abartılıyor, kendi hazırladıkları benchmarklarla o kadar şişiriliyorlar ki sizde zannediyorsunuz nvidia gerçekten iyi (sadece örnek...) Peki diğer ürünleri neden bu kadar savunuyorum ; Mesela Amd, Gigabyte, Ati bunları neden savunuyorum ? yine iki nedeni var. İlk neden bu kuruluşların kapitalist (anormal şekilde açgözlülük hertürlü şaibeli yozlaştırmalı sömürüye dayalı sistem) değil hizmet etme anlayışlarıyla kurulmuş olmaları, örneğin Werner Von Siemens şirketini şu sözlerle kurmuştur "Para için hizmeti değişmem, amacım insanlığa fayda sunmak, hiçbir rahatlık arayışı bu ilkemi yok edemez..." İşte bu asil adamın soyadı size tanıdık geldimi ? Siemens bugün dünyanın en ileri teknolojili tıp cihazlarını üretmekte ki bu cihazlar belirtileri ortaya çıkmamış hastalıkları teşhis edebilmekte... Cumhuriyet zamanın da siemens ülkemize demir yolunu ilk bağışlayan tek firma, siemens tramwaylarını kullandık, elektriği kullanılabilir hale siemens getirdi, ilk telgraf makinesini siemens icat etti, siemens 160 yıldır sadece ülkemize değil pek çok ülkeye karşılıksız hizmet etti, mesela dünyanın en az radyasyon yayan cep telefonlarını siemens insanlık için üretti, özellikle zararsız bir telefon geliştirmek için çok uğraştı çünkü aç gözlü değildi, bugün siemens dünyanın enerji sorunlarına çözüm getirmeye çalışan yeni arayışlar içerisinde, üstelik ülkemizde sanata ciddi katkılar sağlayan en önemli firmalardan biri... Gördünüzmü şimdi bir kurucunun insanlığa verdiği önemin ne kadar değerli olduğunu, siz zannediyormusunuz amerikan şirketleri sizin faydanıza çalışıyor ? İşte siemens neyse onun kadar olmasalarda amd de gigabyte da ati de o dur arkadaşım... Siemens de de hissen varmı diye sorsana bi şimdi... Ha gönül isterdi ki Türk olsaydı bu firmalar asıl bize yakışırdı dünyaya böyle bi erdemle hizmet etmek ama saygımız olmalı değilmi ? firmaları gerçekten tanıyın hiçbir şeyden haberiniz yok. Mesela Mühendislerimiz ekran kartı yapsalardı performansı gerçekten berbat bile olsa savunurdum sadece onu savunurdum, niye ? destek verdikçe gelişecek çünkü, işte o zaman görürdünüz ürün nasıl savunuluyor anlatabiliyormuyum. Ha şimdi sizler amerikan ürünlerini savunun bakalım günün birinde aklınız başınıza gelecek, diyeceksiniz bu adamlara siz en adi şerefsizlersiniz, onlarda diyecek biz zorla bişey yapmadık başınıza ne geldiyse kendi cahillikleriniz, biz sadece işimizi yaptık güçlü olan akıllı olan kazanır diyecekler...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.