Şimdi Ara

Ekran Kartı Arızası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi akşamlar dostlar. 2dk oyun oynayayımdedim, ekran gitti, bilgisayarı kapatıp geri açtım, 1 uzun 2 kısa bip sesi var, görüntü yok. İnternette ekran kartı arızasından diyorlar ama On-Board çıkışa takıyorum kabloyu yine görüntü yok. Bi aydan uzun bi süredir kasayı hiç sökmedim ki arızalandırdım diyeyim, OC yapmadım, hiç bişi yapmadım. Şimdi ram'i ekran kartını sök, geri tak dedi arkadaş. Onu denedim, yine bi değişim yok. Var mı el atabilecek birisi? :(

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• ram arızasıymış 1 uzun 2 kısa bip sesi.

http://superuser.com/questions/701287/pc-1-long-2-short-beeps-no-bios

anakartın pilini çıkarıp biraz bekleyip tekrar takabilirsin.olmazsa emanet ram bulabilirsin deneme amaçlı bir tane.elindeki ramler de sağlam mı diye arkadaşının makinesi ya da bir pc tamircisinde denetebilirsin.
  • Gpu, ram ve pili çıkarıp taktım, görüntü geldi, msi ın şu bios görüntüsü, somra yine gitti. Ama bip sesi yok bu sefer. Emanet bulamam ram ama alabilirim yenisini, tek slot kullanıyorum, yakında alacaktım zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekranda hiçmi görüntü yok ???
  • eicecek E kullanıcısına yanıt
    donanımını bi yaz bakalım...
    Ram arızasında bip sesi vermez en azında tepkisi bip şeklinde değildir..siyah ekranda takılır kalır belli bir bir süre sonunda açılıdığında mavi ekran verir gibi doananımını bir yaz bakalım bileşenleri
  • MSI Z170A Gaming M5
    Evga Gtx 970 ssc
    6600k
    Hyperx fury (sanırım) 2666mhz tek slot bellek. Şaka maka unuttum hızını, neyse.
    Şuan msi logosu var, girersem biıs var, başka hiçbirşey yok. Bios'ta sanki 1080p bi görüntüyü 480p monitörde açılmaya çalışılıyormuş gibi duruyor. Biostan çıkınca yine siyah ekran.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı Problemi
    5 yıl önce açıldı
    Ekran kartı
    5 ay önce açıldı
    Ekran kartı, anakart sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    cevap vermeye karar verirsen daha çabuk yardımcı olunabilir olası hataları söyleyeyim
    1 ram slotunu değiştir sorun çözülür bazı anakartlar da böyle problemler oluyor
    2 ram değişimi
    3 psu anakart bileşenlerini bozmuş olma ihtimali elektrik kesintisi veya dalgalanması(ortalamanın altında kalan psu larda genel bir sorun)
    4 cihaz açıldıktan sonra ilk fırsatta bios güncellemesi ram slotu değişince çalışıyorsa
    5 bileşenleri elinden geldiğince değiştirip test etmek seni sonuca daha çabuk götürür...

sistem bileşenlerini sorma sebebim yük altında besleme veya sürekli besleme de sıkıntı olup olamıyacağı dır...
    sistemini yazmışsın ama aynı anda mesaj atmısız psu nedir ???
    böyle bir sistemde psu sorunu yoktur zannımca siyah ekran hatası &97 ram lerle ilgili bir hatadır geri kalan %3 bölüm diğer bileşenlerden kaynaklanır ram slotunu değiştirmişsinizdir herhalde teker teker slotlerı deneyiniz problem yoksa sistem çalışacaktır yüksek miktarlar oc cekmek de sistem bileşenlerine zarar verebilir...
  • Şuan bios a yarım yamalak erişebiliyorum aslında, bi ara bulup yapmıştım yeni nesil bioslarda pc açılmasa da bios güncelleniyordu, benim anakartta basıl oluyor o? Evdeki yadigardan attım bios güncellemesini belleğe ama..

• Sadece Msi'ın 6600k'ya boost olarak önerdiği kadar otomatik ocu yaptım. Gerisine ihtiyaç duymadım hiç.

geç oldu ama artık sorunun çözülür senin anakart da da bios flashback özelliği var eski bios dosyasını at flash diskine flashback tusuna bas geri yukler bios unu onceki sürümü ordan açasın sistemini zaren bu bileşenleri kullanıyorsan flashback olayına hakim olman gerekiyor..
  • klement kullanıcısına yanıt
    ııı, şey aslında, ııııı... o yok bende. Yani ben bilmiyor nasıl yapılır bios flashback. Ben anlamıyor ne diyor siz.

son mesaj olsun bu anakart modellerinde bazı forumlarda aynı hatayla karşılaşıp çözüm yolu servis sürecinden sonra anakart problemi olup değişimle sonuçlandırmışlar kısa bir araştırmadan sonra bi kaç konu buldum seninde başına gelmiş olabilir aynı sıkıntı geçmiş olsun ne diyelim....ruhuna bir fatiha okuruz artık
  • Hiçbirşey anlamadım..

• Evet arkadaşlar, sorun devam ediyor. Msi logosunu görebiliyorum ve bios'a girebiliyorum şuan ama bios yarım yamalak mesela. Harici ekran kartında da, on board ekran kartında da durum aynı. Başka ne hata var ne görüntü.

• Ram slotları bozuk zaten arkadaşlar belirtmiş. Tamiri mümkün değil anakartı değiştirmelisiniz.

• Pardon gözümden kaçırmışım sanırım ram slotlarının bozuk dendiği mesajı, mobildeyim de. Anlamadığım hiç kullanmadığım ram slotları birden nasıl bozulabilir ki? Bende tek slot takılıyd, onuda hiç sök-tak bile yapmadım.

• Bugün bilgisayarcıya götürüp denedim pc'yi çatır çatır çalıştı. Sorun ya dvi da yada monitörde arkadaşlar. Saolun yardımlarınız için. Şimdi hdmi kablosu alıp deneyeceğim ama, internet çöplük kaynağı. Neye bakayım kabloyu alırken?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.