Msi x1650xt ekran kartıma ati tray tools ile overclock yapıyorum kullananlar bilir 2d/3d modu var. 2d modnda saat hızlarını düşürüyorum ısı, elektrik tüketimi vs. için oldukça işe yarıyo sorum acaba 575/1350 çalışan ekran kartını 200/360 da çalıştırmamın ne gibi sakıncaları var yada sakıncası varmı yada daha düşük nekadar kullanabiliriz. Özellikle geceleri ısıdan dolayısıyla sesten kurtulmak güzel bi duygu
normal :575/1350 50'C
overclock 650/1480 75'C (oyunlarda)
downclock 200/360 30'C (masaüstü yada film)
Başka bir topicde de yazmıştım o kadar düşürmek silicon chipler için donanımsal zarar veriyor. Yani aslında malzemeye zarar vermiyor ama içindeki transistörlerin koınumunu(kesim doyum konumunu) bozuyor. En fazla 350 mhz e kadar falan indir. Eğer çok düşük kullanırsan bir süre sonra ekran kartın soft olarak kapanmaya başlayacak ya da hiç boot olmayacak.
Cevap alınmıştır. Teşekkürler peki kesin böyle bi problem yaşayan oldu mu şimdiye kadar yani ben o bi süreyi geçmiş olmiyayım , gerçi şimdiye kadar ne reset ne kapanma oldu ama
Böyle bir problem yaşayan olmaz mı Ben yaşadım ,tabi o zamnalar yarı iletken elektroniği dersleri almamıştım