Şimdi Ara

Ekran Kartı güç sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yaklaşık 5 senedir GTX 960 ekran kartı kullanıyorum. İnternette bakındığım kadarıyla gösterilen videolardaki kadar FPS alamadığımı fark ettiğimde FurMark ile test yapmak istedim. FurMark testinde alttaki görselde gördüğünüz gibi;

Ekran Kartı güç sorunu

yanlış anlamadıysam ihtiyacı olan gücün yalnızca %70 kadarını çekebildiğini gördüm. Sorunun güç kaynağından kaynaklandığını düşündüğüm için bir yakınımın(henüz birkaç gün önce aldığı Sharkoon 650W 80+Gold PSU) bilgisayarında test ettiğimde yine aynı sonuçla karşılaştım. Yakınımın kendi ekran kartını test ettiğimde ise bu oranın %95-100 arasında seyrettiğini gördüm. Sorunun ekran kartımdan kaynaklandığına emin olduktan sonra az buçuk elektronik bilgime dayanarak gözle görülür bir şey olabileceğini düşünerek kartın soğutmasını söktüm ve inceledim. İncelemelerim sonucunda ise toplamda 4 adet kondansatörün dipten şişmeye başlamış olduğunu fark ettim.

Ekran Kartı güç sorunu

Görseldeki kart ekran kartımın fansız hali, birebir aynısı. İşaretli kondansatörler ise şişmiş olanlar. Ayrıca yanlışım varsa düzeltebilirsiniz, soldaki 2 kondansatör ile üzerinde SFC yazan devre elemanları arasındaki mosfetlerin üzerinde soğutucu bloğu var. Velhasıl kelam, elektronik bilgim az çok var, lehimlemeyi az buçuk bilen ve önceden de üzerinde patlamış kondansatörü olan bir ekran kartını tamir ederek çalışır vaziyete geçirmiş birisi olarak sorum şu şekilde. Araştırmalarım neticesinde öğrendiğim bilgiye göre işaretli kondansatörlerin bulunduğu yer kartın güç besleme bölgesiymiş. Ekran kartının ihtiyacı olan gücün tamamını çekemiyor olması bu kondansatörlerden kaynaklı olabilir mi? Değiştirmem bu sorunu çözer mi? Şimdiden yardımcı olmak isteyen/yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

• Olabilir, Sorun çözülebilir.

Değişimden sonra sorun devam ediyorsa; Bir/bir kaç faz çalışmıyordur.

• muhsin kamer kullanıcısına yanıt

faz olarak bahsettikleriniz nelerdir acaba hocam

• 2 elko kondansatör, 1 bobin, 2 mosfet veya 3, 1 kontrolcü veya opamp, sigorta, direnclerden oluşan bir grup(faz) oluşturur.

Şişen kondansatör degisiminden sonra sorun devam ederse, osiloskopla yazdığım fazlar kontrol edilmeli...

Yazdıklarım bilgi amaclidir.
    Sadece Şişen kondansatörleri değiştirerek çözüm bulmaya çalışın. Arıza devam ederse uzman servislerden yardım alın.
    Bu aşamadan sonra onarım işi, uzman bilgi gerektirdiğinden, Fazlara müdahale ederseniz, parça bulamama veya sorunu çözememe durumu ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muhsin kamer kullanıcısına yanıt

Olabildiğince dikkatli olmaya çalışacağım. Bir de bir sorum daha olacaktı, belki sorunun anlaşılması konusunda etkisi olabilir diye düşünüyorum. Güç kullanımı belli bi seviyeye geldiğinde ekran kartından çınlama tarzında bi ses geliyor

• Uzaktan bilmek zor. Kurumuş Kondansatorler yapabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamamdır hocam çok çok teşekkürler yardımlarınız için, dikkatli bir şekilde kondansatör değişimi yapacağım, ardından sorun çözülmezse duruma göre hareket ederim o zaman, çok teşekkürler tekrar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı Problemi
    5 yıl önce açıldı
    ANA KART EKRAN KARTI SORUNU
    7 yıl önce açıldı
    Ekran kartı, anakart sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.