Şimdi Ara

Ekran Kartı Gümrük Sorunları (UPS Kargo) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
6
Favori
8.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Emin olun bu 1 sınırlandırması varsa, gümrüğün veya ups'in değil buradaki çakalların işidir.

• DHL de UPS de bu işlerde risklidir. Gümrükleme konusunda çok daha hassas olmak zorundalar. Ben Kendi ürettiğim kartlar için PCB ve çeşitli elektronik komponentler getirtiyorum. Toplam değeri 30 dolar olan PCB'ler sayıca çok oldukları için DHL'de ticari sayıldı. Ben de iade ettirdim. Satın aldığım firmaya rica ettim. Kargoyu ikiye böldürdüm. Normal postaya 5 gün ara ile verdirdim. Evime kadar geldi. Evde gümrüğünü ödedim. Malı aldım.

Dolayısı ile görüldüğü üzere PTT resmen kevgirdir.  Çok adetli değilse ve 1500 Euro altında ise PTT'den malınız ticari gümrüğe takılmadan gelir. Çok adetli ise de büyük ihtimal gelir. DHL ve UPS'de ise iş değişir. Onların gümrüğü çok daha sıkıdır. Tabi oldukları gümrük memurları da oldukça keyfi hareket etmektedir. PTT'de de gümrük memurları keyfi hareket eder. Ancak malzeme çok daha yoğun, fazla. Memur da tembel. Gerisini siz hesap ediniz.

Ancak pahalı ürünleri PTT ile getirtmek de akıl karı değil. PTT'ye güvenirsiniz de, onun yurtdışındaki versiyonuna güvenemezsiniz. USPS falan malların kaybolması ile meşhurdur.

Yerinizde olsam bavul ticaretine girerdim.  Yok mu yurtdışında arkadaşınız? Buraya geleceği zaman alır ona yollarsınız. Gelirken getirir. En temizi budur. Gümrük mümrük de olmaz. Vergisi sıfır. Yazı ile sıfır. Rakam ile 0.  Ticari bir amaç için değil, keyfen alıyorsanız, ben olsam biraz bekler, yurtdışından gelecek arkadaşımı kaçakçı eşeği olarak kullanırdım. Sadece ve sadece mahkumsam Türkiye'ye kargo ile alırdım.

---------------

UPS veya DHL'e mahkumsanız (adi postaya böyle pahalı ürünler için güvenmeyin), ürünlerinizi tek tek alın. Bir hafta ara ile alın mesela. Biri anneniz adına, öbürü kendi adınıza falan. Tek ekran kartı, çok çok pahalı da değilse, ticari sayılması abesle iştigal olur. Ancak, bundaki risk de şudur: ticari sayılırsa iki ayrı isme vekalet vermeniz falan gerekir. Gümrükten ticari geçirmeye karar verirseniz masrafınız artar. Ancak reddedip iade etme hakkınız vardır. Bu durumda sadece ödediğiniz kargo ücretini yakmış olursunuz.

----------------

Ben yeni Fransa'dan kulanılmış ekran kartı aldım iki adet. Fransız postasına verilecek olmasına rağmen (devamı PTT) 5 gün ara ile aldım. Biri annemin adına, biri benim adıma. Kutulu ürün. Sıfır muamelesi görecektir. Büyük ihtimalle de kapıma kadar gelecek. İkinci el olduğu anlaşılırsa ayvayı yerim de, sanmıyorum. Göriciğiz...  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 22 Şubat 2021; 12:39:25 >

• Arkadaslar merhaba. Bende 3 adet ekran karti siparis vermistim. 1 adet 6800 2 adet 6800xt. Limitim 5 adet diye biliyordum ama 1 adet yazanlarda olmus. Hepsi tek sipariste de degi. 3 ayri kargo gelecek. Bunlara ticari muamelesi yapilirsa 1 noter vekaleti ile hrlsini alabilir miyim ? Her biri icin ayri ayri mi almam gerekecek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: guguk

amazon.it den aldığım pny rtx 3090 gümrüğe geldi. Sabah ups tc kimlik no mu arayarak aldı. Bakalım ups de ben neler yaşacağım. ürün fiyatı EUR 1.458,55 toplamda kargo dahil 1721 euro

Şimdi yetki belgesi gönderdiler onu doldurup göndereceğim. Şükür notere gerek kalmadı.

• "kişi başına 1 ekran kartı alımına izin veriyorlarmış"

Günlük, aylık, yıllık ?

• quote:

Orijinalden alıntı: recep054gs

Arkadaslar merhaba. Bende 3 adet ekran karti siparis vermistim. 1 adet 6800 2 adet 6800xt. Limitim 5 adet diye biliyordum ama 1 adet yazanlarda olmus. Hepsi tek sipariste de degi. 3 ayri kargo gelecek. Bunlara ticari muamelesi yapilirsa 1 noter vekaleti ile hrlsini alabilir miyim ? Her biri icin ayri ayri mi almam gerekecek

tek vekaletle hepsini çözersiniz. hepsine ayrı ayrı isterler, ayrı ayrı mail atarsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: guguk

Şimdi yetki belgesi gönderdiler onu doldurup göndereceğim. Şükür notere gerek kalmadı.

Alıntıları Göster

önce tc'yle deniyorlar red olursa yetki belgesi o da reddedilirse vekalet isteniyor.

yetki belgesi istenmesi vekalete gerek olmadığı anlamına gelmez yani, bugün akşam gümrükten çıkmazsa yarın vekalet talep edilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: marquin

tek vekaletle hepsini çözersiniz. hepsine ayrı ayrı isterler, ayrı ayrı mail atarsınız.

Alıntıları Göster

peki ticari olarak işlem görürse vekaletten başka benden para alıyorlar mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: marquin

önce tc'yle deniyorlar red olursa yetki belgesi o da reddedilirse vekalet isteniyor.

yetki belgesi istenmesi vekalete gerek olmadığı anlamına gelmez yani, bugün akşam gümrükten çıkmazsa yarın vekalet talep edilir.

Alıntıları Göster

Hayırlısı olsun nediyelim. Dışarıdayım işim olduğu için gönderemedim muhtemelen 4 gibi ancak gönderirim sonucu yazarım yine buraya

• No Way Out kullanıcısına yanıt

UPS deki eleman gün ay yıl belli bir süre yok dedi, tamamen sallamasyon birşey kafalarına göre birşey yapıyorlar, ben arkadaşı biraz sıkıştırdım. Yasada böyle birşey yok ve limitler içinde herşey dedim. Oda bizde gümrük memuru ne diyorsa onu yapıyoruz diyorlar.

• hebelehubele H kullanıcısına yanıt

Ben en başından beri stok takip konusunun bile kaldırılmasından yanaydım. Bunları söyleyince linç ediliyorsunuz birde. Kalkıp Cimer' e falan yazan vardı eski konuda.

• quote:

Orijinalden alıntı: StamP0fRadiation

UPS deki eleman gün ay yıl belli bir süre yok dedi, tamamen sallamasyon birşey kafalarına göre birşey yapıyorlar, ben arkadaşı biraz sıkıştırdım. Yasada böyle birşey yok ve limitler içinde herşey dedim. Oda bizde gümrük memuru ne diyorsa onu yapıyoruz diyorlar.

Hocam açıp en ufak mevzuat okumamışsınız buraya konu açmışsınız. İnatla hala yukarı çıkartma peşindesiniz.

Rica ediyorum okuyun.

https://www.ticaret.gov.tr/gumruk-islemleri/sikca-sorulan-sorular/bireysel/posta-ve-hizli-kargo-muafiyeti

Söz konusu eşyanın,

-      Yabancı bir ülkeden posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelmesi,

-      Ticari miktar ve mahiyet arz etmemesi,

bakın gümrük memuru istediği ürünü uygun görerek ticariye sokabilir. Yönetmelik gayet açık. İstediğin yere şikayet et, zaten talimatı veren gümrük müdürlüğü ve ticaret bakanlığı. Stok konusu dallas gibi.

Cimere yazarak, bunu ulu orta yüzlerce adamın okuduğu yere koyarak başınıza gelecekleri sıralayayım.

• DHL ve diğer kargolarda benzer aşamalar olacak ve günlerce ilerleme olmayacak.
    • Gönderen masrafları karşılamayacak sizden istenecek.
    • Tüm göndericiler Türkiye'ye ürün göndermeyi kapatacak.
    • Gelen ürünler vekaletname ile bile çekilemeyecek.
    • CB bu ürünlere PSlerde olduğu gibi ek min %50 vergi çıkartacak.

Bu konular kanser gibi, eldekinin hepsini kaybetmek için birebir. Sabredin bekleyin kargonuzu, bir yere bir şey yazmayın.

• Kargom sabah dağıtıma verilmiş, hala gelmedi bir bakayım dedim neredeymiş, evimden yaklaşık 1000mt uzakta görünüyor ama yorumları okuyunca önceki endişelerimin yersizliğine üzüldüm açıkçası  

Yurt dışından kargom girermi diye düşünmeden önce bizim şube ne durumdaymış diye dert etmeliymişim meğerki, 10 gündür kargom gelmedi diyen var...

https://www.google.com/maps/place/UPS+Maltepe+%C5%9Eubesi/@40.933623,29.1419349,17.25z/data=!4m15!1m7!3m6!1s0x14cac4216cf5046d:0xbcf1a7d3e6495fff!2sZ%C3%BCmr%C3%BCtevler,+Memleket+Sk.,+34852+Maltepe%2F%C4%B0stanbul!3b1!8m2!3d40.933605!4d29.1438266!3m6!1s0x14cac40e4aa12959:0x4a73f251b252aa4d!8m2!3d40.9336072!4d29.1434938!9m1!1b1

Edit: Neyse günahlarını almayayım adamların, az önce kapı çaldı getirdiler, saat 6'dan sonra dağıtım görünmüyor normalde. Naapsam utanmazca artı puanmı versem acaba google'da beni linç etmesinler  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yoizhik -- 22 Şubat 2021; 18:33:29 >

• merhaba amerikadan arkadaşıma kart aldırıp kendime kargolatsam gümrüğe takılıp %20 vergisini ödüyorum sadece degil mi. Hangi kargo en uygunu olur herhangi bir fikri olan var mı

• Vekaletname verip kargosunu teslim alan var mı arkadaşlar? Yada tam tersi, vekaletname vermesine rağmen kargosu geçmeyip geri dönen?

• foreveros kullanıcısına yanıt

Evet hocam mevzuatta öyle gözüküyor, arkadaşınız eğer bavul içerisinde açılmış kutu şeklinde getirse belki gümrüğe tabi olmadan geçebilir, ama bu kesin değil.

• bavulda getirene açıp bakmazlar zaten birden fazla olmadığı sürece. Bana kargoyla gelecek ama gümrükte ekstra bi zorluk çıkar mı aklımdaki soru işaretleri

• foreveros kullanıcısına yanıt

DHL ile gönderirlerse gümrük vergisi alırlar hocam, UPS için birşey diyemiyorum şuanlık. Ama bir arkadaş yukarıda ptt yoluyla gönderirseniz daha rahat edersiniz tarzı birşeyler eklemişti yorumlarına onada bakabilirsiniz

• Yoizhik kullanıcısına yanıt

Vatan bilgisayardan aldığım ürün 6 gündür teslim şubesinde ve daha dağıtıma çıkmadı.

Sabrımın sonundayım, yarın bakalım nolacak.

• Cuma günü vekaletname göndermiştim. Bugün ÜNSPED i aradığımda vekaletnamenin ulaşmadığını söylediler UPS ile görüşmem gerektiğini söylediler. UPS vekaleti biz gönderdik diyor. Tekrar ÜNSPED i aradım, vekalet işleme konulmuş dendi iki ucu. b.klu değnek. Direk ekran kartımı dedi zaten arkadaş evet dedim. Bir adrese farklı isimlere 5-6 tane kart geliyor dedi. Adres aynı isimler farklı dedi. O yüzden 1 den fazla olunca gümrük memuru ticari sayıyor dedi.Şuan ekran kartı anlamında çok fazla kargo girişi var diyor.

@avanak_abdi cumadan beri gümrükte vekaletle hala geçmedi. Sanırım sizinde 2 yada 3 sipariş vardı hocam adres aynı ise eğer sizden de vekalet isteyebilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wildwachsend -- 23 Şubat 2021; 10:43:6 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.