Merhaba arkadaşlar, ben de Çin'den Alibaba sitesinden bir kaç tane ekran kartı almayı düşünüyorum. Max 5, minimum 2 adet düşünüyorum. Takılma durumu nedir ? Tabiki de belli değil bu tarz durumlar ama her kart için de farklı kişi ve adres versem sorun olur mu ? veya kendi adıma alsam yine bir sorun olur mu ? Hangi kargo burada garantici. |
Ekran Kartı Gümrük Sorunları (UPS Kargo) (4. sayfa)
-
-
Her kart için ayrı isim ayrı adres yaparsanız çok sıkıntı olmaz gibi duruyor. Ama ülkeye giren Kart sayısı artığı için ekstra önlemler alınıyor olabilir.
@wildwachsend benim kartı bugün Topkapı şubesine gönderiyorlarmış, durum nasıl değerlendirildi tam belli değil. Ama ben bir kaç arkadaşla ayrı ayrı konuşmuştum UPS den
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StamP0fRadiation -- 23 Şubat 2021; 13:6:27 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Cuma günü kardeşimin adına olan takıldı. Annemin adına olan geçti. Vekaletname istediler dün. Amazona söyledim. Çözeceğiz dediler. BUgün farklı bir yetki belgesi gönderip sipariş özeti de istemişler. Amazon bastırdı sanırım şikayetler artınca. Şİmdi göndereceğim. Bakalım nolacak.
-
Amazon dan böyle bir şey gelmesi bekleniyordu hocam, bir çok kişi direk Amazon la irtibata geçsin diye yönlendirmiştik.
quote:
Orijinalden alıntı: StamP0fRadiationHer kart için ayrı isim ayrı adres yaparsanız çok sıkıntı olmaz gibi duruyor. Ama ülkeye giren Kart sayısı artığı için ekstra önlemler alınıyor olabilir.
@wildwachsend benim kartı bugün Topkapı şubesine gönderiyorlarmış, durum nasıl değerlendirildi tam belli değil. Ama ben bir kaç arkadaşla ayrı ayrı konuşmuştum UPS den
Hocam, siz kartları nerden aldınız ? Hangi kartları aldınız ? hangi kart ile geldi. Bir de öneriniz var mı kargo için. Alibaba sitesinden alıcam daha önce alışveriş yaptınız mı ? Mesela vergiyi aldığımız KDV'yi üzerinden mi kesiyorlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtrkmn61 -- 23 Şubat 2021; 13:13:47 >
-
19'u Cuma günü Vekalet göndermiştim dün yani pazartesi çıktı gümrükten adanaya yollandı. Aynı karttan 2.alışverişim bu ilk kartım 15gün önce gelmişti,o sadece T.C no ile geçti buna vekalet istediler.
-
Derdim vekaletname, ona verdiğim para vs değil. Ups'in ayak oyunlarına alet olmak istemedim. Kendisi depolama ücreti, iştiraki olan ünsped de ek vergi koparmanın derdinde. Amazon bir yere kadar gözmezden gelir belki ama sürekil bu masraflara katlanmaz. Ekran kartı gönderimini kapatabilir Türkiye'ye. Sorun o.
-
Ben Amazon tr üzerinden Amazon de den aldım kartı, ilk kartım DHL ile gelmişti, bu kart ise gelebilirse UPS ile geliyor.
@avanak_abdi Çoğumuzun korkusu bu zaten, Amazon tr gönderimi kapatmasın diye. Ama kapatmayacaklardır. Gerekirse DHL ile kargo ücretini yükseltirler ama bir sorun olacağını sanmıyorum onun dışında.
@DH | equ* kaçıncı kart hocam bu toplamda sizin?
Bu sabah gönderdikleri yetki belgesi farklı. Ek belge istiyorlar. Sipariş özeti de ekledim maile. Sanki ordan bir sorun çıkartabilirler. Çünkü sipariş özetinde sipariş adresi ve ekstre adresi yazıyor. Adresler aynı, sipariş ve ekstre isim farklı
-
Ben Amazon'un kapatacağını sanmıyorum hocam. Sonuçta bu sadece UPS kaynaklı, İstanbul Havaalındaki memurlarla alakalı birşey. Bende vekalet verdiğim halde çıkmadı bugün Amazona mail attım. C.tesi günüde Amazon ile telefonda görüşüp durumu belirtmiştim ilgileneceklerini söylemişlerdi zaten. Bakalım süreç neyi gösterecek.Amazona mail atmıştım gelen cevap şaşırtmadı, ürününüz gümrükte son teslim tarihi hala 26 şubat diyor :))
@ St@mP hocam farklı farklı neden göndereyim ? Birincisi yukarda arkadaşın dediği gibi her ne kadar gümrük memurunun insiyatifinde olsada yasada sınır aylık 5 diye geçiyor ve memur Şubat ayında gelen ilk kargo olmasına rağmen ticari görüp reddediyor. UPS inde işine geliyor tabiki. 12 şubattan beri gümrükte 11 gün olmuş Bu herifler gün başına 20-30 dolardan aşağı ücret almıyorlardır. İllaki bu külfetede Amazon bir yerden sonra dur diyecek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wildwachsend -- 23 Şubat 2021; 13:52:33 >
-
Bana da DHL ile yollama demişti birisi. DHL çünkü direk birimlere aktarıp işlem yaptırıyor demişlerdi forumlarda. Ama amazon için durum değişebilir tabi.quote:
Orijinalden alıntı: StamP0fRadiationBen Amazon tr üzerinden Amazon de den aldım kartı, ilk kartım DHL ile gelmişti, bu kart ise gelebilirse UPS ile geliyor.
@avanak_abdi Çoğumuzun korkusu bu zaten, Amazon tr gönderimi kapatmasın diye. Ama kapatmayacaklardır. Gerekirse DHL ile kargo ücretini yükseltirler ama bir sorun olacağını sanmıyorum onun dışında.
@DH | equ* kaçıncı kart hocam bu toplamda sizin?
Alibaba sitesini tavsiye eder misiniz?
Fiyatlar çok komik gibi orda 200 400 dolar felan gerçi adetli almak gerekiyor ama acaba ürünler doğru mudur?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Gümrüğe gelen 2. kartım
-
yav arkadaş bu ne biçim terbiyesizlik 1 tane ekran kartı aldım amazon.com.tr üzerinden amazon.de'Den ona bile ticari ürün demiş gümrük. bende amazon'a ilettim konuyu bakalım ne olacak. 3 gün önce 1 tanede aliexpress'ten 150 tl'lik kulaklık geldi. kalkıpta onu birinci ürünmü sayıyor utanmadan. ki zaten 5 ürün hak var konusu var . ayrıca ekran katı olarak bırakın 5'i yurtdışından ilk alışım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AKREPXX -- 23 Şubat 2021; 19:14:28 > -
Hangi karttı ve hangi kargo firması?
-
https://forum.donanimhaber.com/ups-tr-yeni-havaalani-subesi-ekran-karti-gumruk-islemleri-ve-usulsuzlukler-carka-ortak-olma--148055862#148055921
@ St@mP Bu konuyla birleştirilirse daha olur düşüncesindeyim hocam
İ·lk ekran kartları sorunsuz geçiyor denmişti demek ki gümrükteki kendini kanundan büyük sanan memurcuklar bu sefer her kart ticari olsun demiş. Geçmiş olsun 250 lira masraf yapar alırsınız en kötü. -
quote:
Orijinalden alıntı: marquin
İ·lk ekran kartları sorunsuz geçiyor denmişti demek ki gümrükteki kendini kanundan büyük sanan memurcuklar bu sefer her kart ticari olsun demiş. Geçmiş olsun 250 lira masraf yapar alırsınız en kötü.valla bir dilekçe yolladım ups'e onlarda saçma sapan bana ilk mesajı atana ulaşamadım telefonla. telefonda konuştuğum kişide dilekçe gönderin size mail atan kişiye dedi. o şekilde yaptım. akşam üstü mail gelmişti. o saatte bende onlara geri döndüm. amazon almanya ilede görüştüm. dedim benim ilk ekran kartı alışverişim tamam yarın dönüş yapacağız. dediler. bakalım bekliyeceğiz. eyvallahta can sıkıyor keyfi hareketleri.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AKREPXX -- 23 Şubat 2021; 19:54:38 > -
quote:
Orijinalden alıntı: No Way OutHangi karttı ve hangi kargo firması?
ups ve gigabyte rx6800xt oc .
-
Bu konuda en hızlı benim galiba dün yurt dışından gelip gümrüğe girdi bugün gümrükten çıktı. pny rtx 3090 yetki belgesi ile hallettik
-
quote:
Orijinalden alıntı: ProfiterolBu konuda en hızlı benim galiba dün yurt dışından gelip gümrüğe girdi bugün gümrükten çıktı. pny rtx 3090 yetki belgesi ile hallettik
İlk kartınmıydı bu ?Benim ilk pny 3090 da böyle geçti , 2.si takıldı.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X