Şimdi Ara

Ekran Kartı Gümrük Sorunları (UPS Kargo) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
6
Favori
8.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Gümrük nerde yasal iş yapıyor hocam ? Kiminin ilk kargosu ticari sayılmış kiminin ikinci kargosu. Sınır 5. Ha gümrük memurunun yetkisi varmış. Ama hem yasada 5 diyip hemde gümrük memuruna bu yetkiyi vermek çakışıyor. Kaldıki bu UPS de oluyor DHL yada Aramex kargoların da sıkıntı yaşayan yok.
  • Gidip teslim almak daha mantıklı avrupa yakasında nerden gidip alınıyor.

• guguk kullanıcısına yanıt

Masrafları çok oluyor hocam o zaman da harcadığınız emeğe değmiyor.

• Olayın rengi şimdi anlaşıldı bütün fatura amazona patlıyor. Gümrükte bekledikçe ürünlere para yazıyor bu da amazondan talep ediliyor. Onlar da müşteri mağdur olmasın diye ödüyorlar. Neden böyle bir durum dhl ile yaşanmıyor peki?

• Nathan - Drake kullanıcısına yanıt

DHL Büyük olasılıkla bu kadar küçük şeyler için uğraşmak istemiyordur. UPS küçük karlar içerisinde.

• Az evvel Amazon ile görüştüm vekalet mevzusunu. Konu ile alakalı sizin gibi şikayet eden birçok kullanıcı var UPS ile görüşme yapılacak dendi bakalım ama hayırlısı arkadaşlar.
  • wildwachsend kullanıcısına yanıt

Bu tarz bir baskıyı artırabilirsek UPS ile işler baya gerilir. Bu konuda avantajlı olacak olan yine bizler olacağız. Sonuçta bu hizmeti doğru düzgün almak için hakkımız. Parasını verdiğimiz hizmeti alamıyoruz.

• Siz Amazon müşteri hizmetleri ile görüşmüşmüydünüz hocam ?
  • Bence amazona şikayet için ingilizce bir metin hazırlayıp buraya koymak en iyisi bir çok kişi ingilizce bilmediği için şikayet etmiyor. Standart bir format hazırlayıp burada paylaşılırsa başvuru daha çok olacağını düşünüyorum.

• amazon.it den aldığım pny rtx 3090 gümrüğe geldi. Sabah ups tc kimlik no mu arayarak aldı. Bakalım ups de ben neler yaşacağım. ürün fiyatı EUR 1.458,55 toplamda kargo dahil 1721 euro

Evet görüşmüştüm konuyu açmadan önce

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Size ne dediler hocam ?

@guguk bu ayki ilk kargo mu hocam ups den ?

Şikayet metnini halledeceğim bu akşam bir sıkıntı olmaz ise, UPS sitesinden baktığımda ürün Gümrükte gözüküyor. Amazon dan baktığımda dağıtıma çıktı diyor hangisi doğru acaba 

Ups ile görüşeceklerini söylediler bana, bekliyoruz bakalım. Bugün yine yazacağım. Son durum biraz karışık. Ürün kargoda mı yoksa gümrükte mi belli değil

• bu ay gelen 2 ürünüm de vekalet verdikten bir gün sonra gümrükten çıktı, birisi cuma teslim edildi diğeri bugün teslim edilecek. (birisi pztesi diğeri salı girmişti gümrüğe)

bir ürün 600 euro diğeri 300 euro falandı.

kısaca vekaletname işi süreci çok uzatan bir şey değil, herkes kartını sorunsuz bir şekilde alır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marquin -- 22 Şubat 2021; 11:43:1 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: StamP0fRadiation

DHL Büyük olasılıkla bu kadar küçük şeyler için uğraşmak istemiyordur. UPS küçük karlar içerisinde.

dhl atatürkten ups istanbul havaalanından giriş yapıyor.

iki gümrük arası uygulama farkı olduğu söyleniyor şu an.

• quote:

Orijinalden alıntı: wildwachsend

Size ne dediler hocam ?

@guguk bu ayki ilk kargo mu hocam ups den ?

Hocam sabah adam aradı yurtdışı bir ürününün var ekran kartı dimi dedi bende evet dedim. Benden gümrük işlemleri için tc kimlik istediler verdim teşekkür edip kapattım. Şimdi baktığımda gümrükte 22.2.2021 10:55:15 GUMRUKTEISTANBUL GRAND AIRPORT yazıyor. 1 yıldan fazladır yurtdışından ups ile ürün getirtmedim. Şubat ayı başında oğluma amazon japonyadan rtx 2060 super almıştım ama o dhl ile geldi.

marquin kullanıcısına yanıt
    İlk ürünse zaten sorun olmuyor gördüğüm kadarıyla. Limit 5 olmasına rağmen 2 den sonra yan yatırıyor ups veya gümrük.

@marquin hocam vekalet gönderilir ama 1500 Euro sınır altına vekalet istenmesi tuhaf.kaldıki vekalet 250 TL. Ürün gümrükte bekleyecek bunun ardiye depo masrafınıda Amazon ödeyecek. Muhtemelen Yeni Havaalanından gelenlerde sıkıntı oluyor
  • marquin kullanıcısına yanıt

Ups ile görüştüm şimdi, Gümrük memurları kişi başına 1 ekran kartı alımına izin veriyorlarmış, red durumunda siz bize vekalet verirseniz biz ürünü teslim alırız. Masrafları gönderici öder siz sadece vekaletname ücreti ödersiniz dedi.

Peşine Amazon ile görüştüm süreci anlattım. Üst birime bilgilendirme yaptı. Böyle böyle sayımız artıkça daha iyi sonuçlar elde edeceğiz bence

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.