Şimdi Ara

ekran kartı için yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iyi günler yeni bir ekran kartı ve psu alıcaktım fakat işlemciyle sorum çıkarırmı diye düşünüyordum bi fikrinizi belirtseniz iyi olur.

işlemcim:intel core duo 2 2.66 ghz
    anakart:p5kpl c/1600
    ram 4 gb

ekran kartı olarakta
    http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/sapphire-11132-58-20g-hd4850-gddr3-1gb-256b-ati-radeon-dx101-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=61115 HD 4850 ve 500 W Corsair Psu

yada

http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/sapphire-11192-11-20g-hd6670-gddr3-2gb-128bit-amd-radeon-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=57532 HD 6670 ve 450 W corsair Psu

fiyatları neredeyse eşit 300 TL bütcem var.ilk olarak bu ikisi arasında kaldım ve işlemci sorununu merak ettim.
    şimdiden teşekkürler

• Aslinda ikiside olur ama 6670 de Dx11 destegi oldugu icin 2.secenek diyorum.Parcalarda uyumlu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eyv hocam sağolasın
  • anakartin 2007 model yani cok eski pcie 2.0 degil pcie 1.1 olmasi lazim.6670 pcie 2.1'dir 4850 pcie 2.0'dir.kartlarin geriye donuk uyumlari var gerci ama 2.0 olan kartlar 1.0a anakartlarda bile calisiyor.4850 6670'ten biraz daha hizlidir.daha cok yakar dx11 degildir ama dx11 olup da oynayamayacagin tek oyun olan crysis3'u zaten iki kart da iyi oynatmaz ve 500w guc kaynagi alacagin icin guc olayi da problem degil.anakartin ekran kartini gormeme problemini en aza indirmek icin ben olsam 4850 alirdim ama 6670 alirsin calismaz demiyorum bak dikkat.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

anakartin 2007 model yani cok eski pcie 2.0 degil pcie 1.1 olmasi lazim.6670 pcie 2.1'dir 4850 pcie 2.0'dir.kartlarin geriye donuk uyumlari var gerci ama 2.0 olan kartlar 1.0a anakartlarda bile calisiyor.4850 6670'ten biraz daha hizlidir.daha cok yakar dx11 degildir ama dx11 olup da oynayamayacagin tek oyun olan crysis3'u zaten iki kart da iyi oynatmaz ve 500w guc kaynagi alacagin icin guc olayi da problem degil.anakartin ekran kartini gormeme problemini en aza indirmek icin ben olsam 4850 alirdim ama 6670 alirsin calismaz demiyorum bak dikkat.

hd 6670 nerdeyse hd 4850 dengi yanı hd 6670 daha ıyı bir seçim olur.
  • benim bildiğim pcie olarak en düşük olan hızı veriyor yani burda anakart hızını vericektir diye düşünüyorum 1.1 i yani. yanlış biliyorsam düzeltin
  • quote:

Orijinalden alıntı: mert354

benim bildiğim pcie olarak en düşük olan hızı veriyor yani burda anakart hızını vericektir diye düşünüyorum 1.1 i yani. yanlış biliyorsam düzeltin

evet anakart 1.1 oldugu icin ekran karti 2.0 ya da 2.1 oldugunda 1.1 calisacaktir.
  • pcie 3.0 ekran kartımı 1.1 slotunda kullanıyorum. 2.0 a taktığımda (3.0 yok çünkü amd işlemcim var) %1 performans farklılığı yaşanmıyor. 1.1 slotum da x8 yani x16 bile değil. kullandığım kart msi 7870 hawk. ayrıca oc li değerlerde. anakarttaki pcie slotu hele ki arkadaşın alacağı seviyelerdeki kartlar için kesinlikle seçim kıstası olmamalı eğer 1.1 ise yine de gram fark hissetmeyecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metebyr

pcie 3.0 ekran kartımı 1.1 slotunda kullanıyorum. 2.0 a taktığımda (3.0 yok çünkü amd işlemcim var) %1 performans farklılığı yaşanmıyor. 1.1 slotum da x8 yani x16 bile değil. kullandığım kart msi 7870 hawk. ayrıca oc li değerlerde. anakarttaki pcie slotu hele ki arkadaşın alacağı seviyelerdeki kartlar için kesinlikle seçim kıstası olmamalı eğer 1.1 ise yine de gram fark hissetmeyecektir.

quote:

anakartin ekran kartini gormeme problemini en aza indirmek icin ben olsam 4850 alirdim

burada da dedigim gibi benim derdim hiz degil eski anakartlarda yeni ekran kartlari gormeme sorunu yapabiliyor.forumda baslik acan oldu 2007 anakartta 7750 calistiramadim diyen ki bu arkadasin anakarti da 2007 model.

• pcie arayüzü sonuçta, çalışacaktır diye düşünüyorum. bazen eski sisteme güçlü ekran kartı monte ediyorlar görüntü gelmiyor, psu da olabiliyor bunların sebebi. gerçi o konuda başka bir sebebi de olabilir tabii. yine de benim fikrime göre psu yetecekse anakartındaki pcie slotuna takabilir pcie girişli ekran kartlarından herhangi birisini.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metebyr

pcie arayüzü sonuçta, çalışacaktır diye düşünüyorum. bazen eski sisteme güçlü ekran kartı monte ediyorlar görüntü gelmiyor, psu da olabiliyor bunların sebebi. gerçi o konuda başka bir sebebi de olabilir tabii. yine de benim fikrime göre psu yetecekse anakartındaki pcie slotuna takabilir pcie girişli ekran kartlarından herhangi birisini.

anakartlar gayet de ekran karti secebilir cok gordum senin basina hic gelmemis.bios guncellemesi yapmak gereken bir alet sonucta ram sectigine inaniyorsun da ekran kartina niye inanmiyorsun ayni sey.
  • inanmıyorum demedim düşünceme göre böyle olur dedim. benim düşüncem yanlış da olabilir. fakat olmayadabilir. arkadaş alıp almayacağına karar verir artık. olmazsa değiştirir vs elbet bir yolunu bulur anakartını çöpe atmadan ekran kartını yükseltmenin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.