Şimdi Ara

ekran kartı ısı problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar benim asus 256 ekran kartı önceleri hiçbir problem çıkarmadan çalışırken şimdi oyunlarda ısısı fazla yükseliyor ve pc kendini resetliyor. bu durumun sebebi nedir. yardımlarınızı bekliyorum. şimdiden teşekkürler.

• Ekran kartının ısısının arttığına %100 emin misin?
    CPU olamaz mı?
  • ekran kartının "sıcaklığının" artması sistemi resetlemez zannedersem, görüntünün donmasına yada kaybolmasına sebep olur diye düşünüyorum. O dediğin işlemci yada PSU falan olmasın??
  • Vurgu anlamlı.
    Belki arkadaş hacimsel bir istatistik çıkarmıştır dedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fallout -- 25 Ekim 2006; 20:48:25 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: thunderon

arkadaşlar benim asus 256 ekran kartı önceleri hiçbir problem çıkarmadan çalışırken şimdi oyunlarda ısısı fazla yükseliyor ve pc kendini resetliyor. bu durumun sebebi nedir. yardımlarınızı bekliyorum. şimdiden teşekkürler.

asus 256 ne?

ısının artmasının s ebebi, fanın bozulmuş olması yüzünden olabilir
    ya hiç dönmüyordur ya da yavaşlamıştır
    elinle kontrol et derim
  • ilk once ektan kartında ısı problemi olduguna eminmisin cunku arkadaşın dedigi gibi reset atmaz donma yapar yada goruntuyu kapatıp açar belkide senin sorunun ekran kartı uzerindeki aşırı tozlanma olabilir cunku pc içindeki aşırı tozlanma direk toraklama hat oluşturur gibi elektirik akıma zarar veriri benim başıma gelmişti
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fallout

Ekran kartının ısısının arttığına %100 emin misin?
    CPU olamaz mı?

arkadaslar ekran kartı bana ait markası asus ama modelini hatırlayamadım.öncelikle mesajıma karsılık verdiğiniz için tesekkürler.ben 2 senedir ekran kartını hiç sorun olmadan kullanıyodum.2 ay kadar önce pc im çöktü ve yeniden kurdurdum.bundan sonra pc oyun oynamaya basladıktan 20 dakka sonra kendini resetliyor.ekran kartından olduğuna tam emin değilim.ama ekran kartına dokunduğum zaman asırı bir sıcaklık hissediyorum.acaba biosla alakalı olabilirmi.lütfen yardım edin.simdiden tesekkürler
  • arkadaslar lütfen yardım edin
  • elinle dokunduğun zaman tabiki çok sıcak olur. ama bu sıcaklığın miktarını öğrenmen gerekir. ekran kartından kaynaklandığını sanmıyorum. benim bugüne kadar ekran kartında yaşadığım hiç bir sıcaklık artışı bilgisayarı restartlamadı. görüntü bozulur ve kaybolur böyle durumlarda. Everest programını indirip bilgisayarı aşırı yük altında çalıştır ve everestteki sıcaklık değerlerini buraya yaz. bakalım bi sorun nerdeymiş?
    belki sorun hiç sıcaklıkla ilgili değildir. oyunlarda ekran kartı ve işlemci yüksek güç harcar. belki psu artık yeterli gelmiyordur.
  • sıcaklıık 95 ten sonrası ise dua etmeye başka kartın yanmasın
  • arkadaslar fear the sims 2 middle earth gibi oyunlarda pc gayet iyi calısıyo ama most wanted ve nfs carbonda bu olay oluyo.bu oyunlarda oyunu 5 veya 10 dakika civarında oynuyorum sonra ya masa üstüne atıyo ya da pc kendini resetliyo.5 ay önce aynı ekran kartı ile most wantedı ve diğer onlarca oyunu gayet iyi oynuyodum 3 ay önce pc cökmüştü.tekrar windowsu kurduktan sonra böyle oldu.ne yapmam gerek acaba.lütfen yardım edin
  • benım psu fanım bozuldugunda makıne resetlıyordu kendını cok fazla ısınmakdan dolayı
    psu fanına dıkkatlı bak tozlanmadan dolayı verımlı bır donus saglamaya bılır
  • quote:

Orjinalden alıntı: m_akifd

arkadaslar fear the sims 2 middle earth gibi oyunlarda pc gayet iyi calısıyo ama most wanted ve nfs carbonda bu olay oluyo.bu oyunlarda oyunu 5 veya 10 dakika civarında oynuyorum sonra ya masa üstüne atıyo ya da pc kendini resetliyo.5 ay önce aynı ekran kartı ile most wantedı ve diğer onlarca oyunu gayet iyi oynuyodum 3 ay önce pc cökmüştü.tekrar windowsu kurduktan sonra böyle oldu.ne yapmam gerek acaba.lütfen yardım edin

ıslemcı ısınmasından da kaynaklana bılır
  • arkadaslar ben işlemciden olacağını zannetmiyorum.ama ekran kartının işlemcisinin üzerinde metal bir cisim var.onun üzerinde fan olması gerekiyomu.asuslarda genelde fan olurmu yoksa biostan ayarlanması gereken bişey olabilirmi.(bu sorun pc çöküp windows tekrar kurulduktan sonra oldu.) lütfen yardım edin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.