Şimdi Ara

Ekran kartı işlemci anlaşmazlığı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 2 gün önce yeni ekran kartı aldım.League of legends oyununu oynarken fps çok iyi-ping mükemmel fakat oyun kasıyor.İşlemcimin ekran kartına göre daha aşağı kaldığını düşünüyorum.Yardımlarınızı bekliyorum saygılarımla.

Aldığım Ekran Kartı Modeli:Ati sapphire radeon r7 240 2GB DDR3

İşlemcim:Dual core intel pentium e5400 2.7 ghz 2.7 ghz
    Anakart:Foxconn g31mxp

PSU:zytech zp300nx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esfares -- 4 Şubat 2015; 5:14:51 >

• Merhaba hocam, takılma olarak ne tür takılmalar bunlar? Uzun mu kısamı, saniyelik mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaç gb ram var?
  • sorun ekran kartında değil
  • 4 gb ram var.Takılma derken şöyle söyliyim ağır ağır hareket ediyor.Bilgisayarı çok uzun oynadığım zaman bu ağır hareketlilik daha da belli oluyor.
  • Hocam işlemcin yanmaya çok yakın durumda.1 2 güne yanabilir dikkat et.Anakart işlemci uyumsuz bu yüzden ekran kartına vuruyo bu uyumsuzluk.

ÇÖZÜM : Bilgisayarınızı eskiciye satın
  • bu arada 1 hafta önce 3-4 kere mavi ekran hatası aldım. hatada bilgisayarına damaged gelmemesi için kapatıldı gibi mesajlar geldı.su anda öyle bı sıkıntım yok fakat hala ramde bi skıntı düsünüyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı Problemi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: esfares

bu arada 1 hafta önce 3-4 kere mavi ekran hatası aldım. hatada bilgisayarına damaged gelmemesi için kapatıldı gibi mesajlar geldı.su anda öyle bı sıkıntım yok fakat hala ramde bi skıntı düsünüyorum.

Zamanla ısınıp agırlaşması olmasın ? İşlemcinin macunun degiştirin isterseniz birde öyle deneyin.
    Temizlik yapın birde.
  • GQ G kullanıcısına yanıt
    Saçma sapan konuşmayın sırf mesaj yazmak için konuyu ne diye kirletiyorsunuz ?
  • esfares E kullanıcısına yanıt
    hocam selam

öncelikle işlemci sogutucunuzu sökün tozlardan arındırın termal macun yenileyin.
    sonrasında bilgisayarınızın ramlerini sökün üfleyin yerine geri takın
    sonrasında bilgisayarınıza format atın
    format attıktan sonra güncel driver cdsini kurun
    kasma sorunu devam ederse oyun acıkken cpu kullanımına bakın ona göre yazın bize
  • SON DURUM:Bir sorun algılandı pc zarar görmemesi için kapatıldı.
    DRIVER_IRQC_NOT_LESS_OR_EQUAL mavi ekran verdi.
    Tekrar bilgisayarımı açtığımda ekran gelmiyor.(Dıt sesi-ekran görüntüsü yok)
    2 ramide çıkarıp tekrar taktım.Ayrı ayrı slotlarda tek tek denedim sonuç aynı.
    Bilgisayar kabloların bağlı olduğu fişleri komple söktüm tekrar taktım.
    Kendi kendine bilgisayarı açtı sonuç aynı.
    Tekrar fişleri çekip taktım aynı şekilde bir daha kendisi pc yi açtı ekran gelmıyor dıt sesi yok.
    VGA kablosunu onboarda taktım çalıştırdım sorun gene aynı.
  • SON DURUM:Arkadaşlar işlemci fanını çıkartıp birde öyle bilgisayarı başlatmayı denedim ve pc sorunsuz çalıştı.Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar lütfen yardımlarınızı esırgemeyın neden dolayı böyle bir durum gerçekleşti .İşlemci fanını söktüm çalıştırdım düzeldi???
  • psu kaç watt?
  • 300w
  • işlemci veri hızı ile ekran kartı veri hızı uyumsuz olabılır mı?
  • quote:

SON DURUM:Arkadaşlar işlemci fanını çıkartıp birde öyle bilgisayarı başlatmayı denedim ve pc sorunsuz çalıştı.Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar lütfen yardımlarınızı esırgemeyın neden dolayı böyle bir durum gerçekleşti .İşlemci fanını söktüm çalıştırdım düzeldi???

işlemci fanını temizleyip macunu yenileyin tekrar takın fanı
  • işlemci fanı yeni macunda taze.
  • SON DURUM:işlemci fanını söktüm sadece işlemci ile çalıştırdım pc 10 numara 5 yıldız çalışıyor.İşlemci fanını tekrar üstüne geçirdim.Evet bilgisayarım çalışmaya başladı fakat bunu neden yaptıgını bi türlü anlayamadım.Eski işlemci fanımdada bu olay vardı hatta işlemci fanındandır diye yeni fan almıştım.Herkese teşekkürler iyi forumlar.(Sorunu bilen var ise lütfen yazsın)
  • quote:

SON DURUM:işlemci fanını söktüm sadece işlemci ile çalıştırdım pc 10 numara 5 yıldız çalışıyor.İşlemci fanını tekrar üstüne geçirdim.Evet bilgisayarım çalışmaya başladı fakat bunu neden yaptıgını bi türlü anlayamadım.Eski işlemci fanımdada bu olay vardı hatta işlemci fanındandır diye yeni fan almıştım.Herkese teşekkürler iyi forumlar.(Sorunu bilen var ise lütfen yazsın)

Fani sok tek blgo kaldirma yerinden yakarsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.