Şimdi Ara

Ekran kartı monte yeri kırıldı ne yapmalıyım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
5.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bugün ekran kartımı söküp temizlemek istedim fakat anakarttakı ekran kartıyuvasında bildiğiniz gibi bir klips var , aşağıya bastırıp tak ettinten sonra çıkartılıyor ekran kartı oradan hani . O işlmei yaparken sıkıştı orası ve ben biraz fazla yüklendim orası kırıldı , kırıldı dediysem artık o oturtma olayı kalktı . Ekran kartını tekrar taktığımda o oturturken tık sesi gelmedi fakat ekran kartını orada sabit bir şekilde tutuyor fakat klips normal zamanlarda gevşek. Ekran kartını kasaya vidalamadan sadece öyle dik konuma getirdim bir sıkıntı yok düşmüyor . Öyle monte ettim kasayı çalıştırdım şuan gayet iyi çalışıyor . Fakat ileride gevşeme olabilir mi ? yada burayı nasıl tamir edebilirim . Ekran kartım ayrıca kasaya arkadan 2 vida ile sabitlenmiş. Teşekkürler

Resimde yuvarlak içine aldığım yer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D.Garp -- 28 Ekim 2014; 20:27:57 >

• Ekran kartını kasaya bağlayan vidaları iyice oturt, hiç bir sorun olmaz
  • D.Garp kullanıcısına yanıt
    O kısım katın slotta oynamasına mani olmaktan başka 1 amacı yok, mesela kasa darbe aldı ve kartı tutan vidaları çok sıktın bu kısım olmazsa ufak 1 darbede bile VGA nın arka kısmı yuvadan dışa doğru çıkabiliyo, tavsiyem bu şekilde kullanıcaksan VGA vidalarını çok sıkma, yani sık ama burası kırık, kartı sıkı tutturalım diye vidaları ölümüne sıkma, küçük darbelerde kartın arka kısmı yuvadan dediim gibi çıkabilir, buranın tamiri yok, becerebilirsen japonla yapıştırrsın.

Şu 502 ler güzel yapıştırıyolar 1 lira flnlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: coax47

O kısım katın slotta oynamasına mani olmaktan başka 1 amacı yok, mesela kasa darbe aldı ve kartı tutan vidaları çok sıktın bu kısım olmazsa ufak 1 darbede bile VGA nın arka kısmı yuvadan dışa doğru çıkabiliyo, tavsiyem bu şekilde kullanıcaksan VGA vidalarını çok sıkma, yani sık ama burası kırık, kartı sıkı tutturalım diye vidaları ölümüne sıkma, küçük darbelerde kartın arka kısmı yuvadan dediim gibi çıkabilir, buranın tamiri yok, becerebilirsen japonla yapıştırrsın.

Anakarta damlayan herhangi bir yapıştırıcı zarar vermez mi anakarta ? Heleki japon yapıştırıcıları bazı madderleri dahi eritirken ?

Becerebilirsen yaparsın, kırılan parçaya sürersin japonu, fazla olursa o fazlalığı akıtırsın, 1 peçete veya 1 yere, sonra cuk diye o kısıma tutturrsun parçayı, böylece anakarta fln damlamaz ve olaki buna rağmen küçükj 1 damlama olsa bile zararı olmaz.
    Oönce japonu kulanmadan parçayı yerine tutturup dene, yani parçanın o kısıma nasıl oturtucağını deneyip 1 tahayül et, gerisi kolay.
  • quote:

japonu yapıştırıken sigara külü ile birlikte yapıştır çok sağlam oluyor benim daha önce başıma gelmişti ekran kartını kırlın yerin yanına peçete koy damlarsa ona damlasın anakartta damlamaz en azından

hatta kasayı iki sandyeye koy anakarta tarafı yere parelel olsun damlarsa yere damlar anakart tarafına damlamaz kolay gelsin geçmiş olsun

• Bugün dediğinizi bir uygulayayım dedim komple elimde kaldı orası Aşağıda fotoğrafta gördüğünüz üzere çok küçük bir nokta yapıştırılması gerekiyor ve ekran kartının o son kısmına her türlü temas edicek gibi duruyor japon ve orası çok dar bir yer rahat çalışmak çok zor . Buna rağmen ekran kartıyla beraber onuda yapıştırmalımı . 2. fotoğraftada kasaya 2 vida ile tutulu yetermi ekran kartının sabit olmasına acaba ? yada başka yapılacak ne var ?

Ekran kartı monte yeri kırıldı ne yapmalıyım Ekran kartı monte yeri kırıldı ne yapmalıyım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D.Garp -- 29 Ekim 2014; 10:23:19 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bende o klipsi bilerek kırdım çünkü sıvı blok varken kart sökmemi zorlaştırıyordu, bir sorun oluşturmaz.
  • Hocam benimkiside şuan kırık bir sorun teşkil etmiyor sadece ekran kartını vida tarafından sağlam oturtman gerekiyor.
    Ben kartı sökmeden yapıştırmaya kalkıcağını hiç düşünmedim'de, 1 defa denedin ve yapışmadıysa ve o kısım japonlanıp kuruduysa hiç elleme artık, çünkü orada kuruyan japon 100'ünden 1 daha yapışması zordur, japonu oradan temzilemek gerekir v.s.

kartın vidalarını güç gösterisi yapmıycak şekilde sık, öyle kullan.
  • O klips olmadan sadece vidaların tuttuğu destekle kullanıyorsunuz yani ekran kartını ? başka bir çözüm yolu bulmadınız bu duruma :)
  • quote:

Ben kartı sökmeden yapıştırmaya kalkıcağını hiç düşünmedim'de, 1 defa denedin ve yapışmadıysa ve o kısım japonlanıp kuruduysa hiç elleme artık, çünkü orada kuruyan japon 100'ünden 1 daha yapışması zordur, japonu oradan temzilemek gerekir v.s.

kartın vidalarını güç gösterisi yapmıycak şekilde sık, öyle kullan.

Yok hocam hiç japon sürmedim daha bir deniyeyim dedim elimi atar atmaz kaldı elimde , birde kartı çıkarıp yapıştırsam bir daha ekran kartını takamam diye düşündüm .Sanırım yalan oldu o klips artık takamam herhalde .Yardımlarınız için çok teşekkür ederim

• Hiçbir sorun olmaz. o 2 vida tutar zaten ekran kartını yerinde.
    Evet kasayı yerinden kıpırdatmyorum skntı yok.
    Daha estetik durmuş Vida tuttuğu sürece sorun olmaz, kalsın o şekilde
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.