Şimdi Ara

ekran kartı resetliyo sanırım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • herkese iyi aksamlar ya bi oyun actıgım da 5 dk içinde bilgisayar resetliyo kendini hatta klipte bile bi resetlediğini gördüm yaa o kadar abartı bende ekran kartıyla ilgili diye düşündüm beyler problemi çözmemin yolu varmı en son çare ekran kartını yenilicem driveri de güncelledim bişey değişmedi işin içinden çıkamadım yardımlar için şimdiden tesekkürler

• ıslemcın ısınıyo olabılır de ama sana tavsıyem bıyerden ekran kartı bulup takıp denesen daha ıyı olur
  • suanda işlemcimi elimle bi kontrol ettim bana ısınmamısş gibi geldi bide sadece oyunda felan resetliyo normalde bi problem yok
  • ekran kartının fanını kontrol et .. ekran kartın ne bilmiyorum belki fanı durmuştur e.kartının .. ayrıca işlemcin ısınsa bile bunu elinle anlıyamazsın restart attıgında hemen biosa girip scaklıgına bak cpu nun ...
  • Bilgisayardaki sıcaklık değerlerine bakmak için Everest home edition programını kullanabilirsin...
  • anladım öğrendigim iyi oldu aslında fanı yeni değiştirmiştim bunun bi ısı aralıgı varmı acaba yani kaç derece normal cevaplar içinde parmaklarınıza sağlık teşekkür ederim
  • ekran kartı fan sıcaklıgı degerini pek bilmem çünki hiç işim olmadı .. ama cpu dersen sıcaklık degeri 55-60 sonra resetliyor kendini ..makina oyundan reset attıgında bak bakalım biosdan cpu sıcaklıgı 50 -55 falansa sorun var demektir cünki boşta sistem bu deger sıcaklıklarda seyrediyorsa .. sisteme yük binince dahada çıkar bu sıcaklık ... ve restart atar .. zaten ekran kartı sıcaklıgı yükselse ekranda donma olur sanmıyorum pc ye restart atıcagını ...
    ayrıca cpu sıcaklıgını eger cpu ve sogutucu arasındaki thermal macunun işi bitmişse veya sogutucu cpu üzerinden oynamışsa bunu zaten elinle kontrol etsende sogutucu üzerinde hissedemezsin bu sıcaklıgı çünki zaten cpunun sogutucu ile iletişimi kesildigi için direk ısıyı sogutucuya iletmiyor cpu bu ısıyı kendi bünyesinde topluyordur .. bu da retstart atmasına sebeb olur ...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • muhtemelen ekrankartının varsa fanı pis yoksada ısınmasından kaynaklı fanı degiştırdım demişsin fakat neyin fanını degiştirdin yazmamışsın macunlarını da yenıle ayrıca işlemci 40 50 derece ısı aralıgında normaldir greklı olçumlerı everest le yapabılırsın
  • biraz önce resetliedi yine nazar değdi sanırım artık durup dururken resetliyo bende biostan baktım degerleri cpu için 49 derece sistem ıssı 26 derece ve fan speed 3443 rpm yazıyodu cpu nun fanını değşitrimiş tim buarada ekliyim unutmusum kusura bakmayın !
  • quote:

Orjinalden alıntı: serkanhakan

biraz önce resetliedi yine nazar değdi sanırım artık durup dururken resetliyo bende biostan baktım degerleri cpu için 49 derece sistem ıssı 26 derece ve fan speed 3443 rpm yazıyodu cpu nun fanını değşitrimiş tim buarada ekliyim unutmusum kusura bakmayın !

sen bios dan sadece işlemci sıcaklıgını gorürsünki oda zaten normal senın yapman greken ekran kartını soguk tutman fansızsa dedıgım gıbı ustundeki metal plakanın macununu degiştir
  • seventyseven teşekkürler denicem fanı var ve çalışıyo şimdi bu kadar sizede zahmet çektirceğime sanırım ekran kartını yenilesem daha iyi gibi geldi
  • Sistemin temizse yani yeni formatlanmış ve sürücüler düzgün kurulduysa sorun donanımsaldır.
    Sisteminin yeterli güç alamıyor olabilir. Resetlenmelerin büyük bir ölümü bundan kaynaklanıyor.
    Isınma ile ilgili bir sorun yok gibi görünüyor.
  • bilgi için teşekkürler timur
  • format attım tekrar düzelmedi sanırım donanımsal beni problem değiştircez artık napalım ekran kartını bi haftadır oyun yüzü görmedim ya age of a bile razıyım aslında
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.