Galax gtx 1660 super ekran kartımda yük altında çalışırken fan zırıldaması gibi bir ses oluyordu. Ama fan bıçağının bir şeye sürtmesi değil de fanlar o frekanslarda çalışırken başka bir şeyden oluyor zırıldama, ekran kartına kenarından belli belirsiz bastırınca geçiyor. Anakarttan falan olabilir diye ekran kartını söküp anakartın vidalarını kontrol ettim, ekran kartının üzerindeki vidaları da parmakla şöyle bir kontrol ettim boşta olan varsa diye. Sonra kartı tekrar takıp bilgisayarı çalıştırdım, zırıltı kesildi ama ondan beri bilgisayardan ses gelmiyor. Kablo bağlantılarını kontrol ettim, farklı hoparlör, yeniden başlatma vs denedim ama sonuç yok. Ekran kartına kesinlikle müdahale etmedim, kartı söktüğüm esnada bilgisayarı kartsız çalıştırmadım, kablo olarak da sadece ekran kartının güç kablosunu ve kartı yerinden çıkarabilmek için kasa arkasından hdmi kablosunu söküp takmıştım. Sorunun kaynağı hakkında hiçbir fikrim yok, bilenler lütfen bi el atsın. Ek: Monitörüm gpu'ya hdmi ile bağlı, ses çıkışlarında da monitörü seçip arkasına kulaklık taktığımda ses geliyor. Ama bilgisayarın kendi çıkışları ses vermiyor, yani sadece gpu üzerinden hdmi'la ses çıkışı var. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Demir Yıldız -- 21 Kasım 2021; 1:49:42 > |
Bildirim