Şimdi Ara

Ekran kartı taktıktan sonra bilgisayar açılırken sorun yaşıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Uzun zamandır stabil çalışan bir sistemim vardı. Geçtiğimiz günlerde ekran kartı aldım ve taktım. Ekran kartını taktıktan sonra bilgisayar açılırken şöyle gariplikler oluyor;

Power tuşuna bastıktan sonra ne kadar beklersem bekleyim görüntü gelmiyor. Bu süre zarfında q code ekranında 15 ve 1A kodlarını görüyorum genellikle.

Sonrasında pc açılmadığı için power tuşuna basılı tutup kapatıyorum.

Tekrar power tuşuna bastıktan sonra yine 1dk kadar bekletiyor ancak sonrasında aşağıdaki ekran görüntüsü gibi bir ekrana atıyor.

Burada F1 diyip bios'a giriyorum sonrasında hiçbir şeyi değiştirmeden F10 yapıp çıkıyorum.

Sonra pc kapanıp tekrar açılıyor ve bu sefer düzgün bir şekilde açılıyor.

Tüm driverlarım ve bios'um güncel. Bios'ta EXPO'yu açmak dışında hiçbir şeyi değiştirmedim (zaten kapatsam da değişen bir şey olmuyor).

4 gündür sistemi bu şekilde kullanıyorum. Mavi ekran vs. bir şey almadım hiç.

Sistemdeki donanımlar şunlar

Asus Strix x670E-E

Ryzen 7950x

2x16GB Gskill Trident Z5 Neo 6000Mhz

Msi mpg a1000g pcie5

Yeni aldığım ekran kartı ise: Asus Strix 4090 OC (bu mereti taktıktan sonra bir haller oldu)

Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Teşekkürler, iyi günler dilerim.

Ekran kartı taktıktan sonra bilgisayar açılırken sorun yaşıyorum

• öncellikle bios reseti deneyin... olmadıysa anakartın üzerinde tüm kablo ve aygıtları ( (ram vs.)çıkarıp tekrar monte edin. ilk pc montajı yapar gibi... temassızlık vs olabilir.

• @potti34 cevabınız için teşekkürler hocam. Bios'u sıfırlayınca düzgün açılmaya başladı. Meğerse EXPO yüzünden açılmıyormuş pc (kapatıp denemiştim diye hatırlıyorum ama demek ki kapatamamışım öncesinde). Bios güncellemesini ekran kartını taktıktan sonra yapmıştım. O yüzden ekran kartına suç bulmuştum ama meğersem anakarttaymış sorun. Biraz araştırma yaptım Asus forumlarında da aynı sorundan yakınanlar gördüm. Bios güncellemesi ortalığı karıştırmış anlaşılan.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.