Şimdi Ara

ekran kartı tam kullanılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • beyer sorun açık fx 6300 işlemcim var bf3 te %98 oluyor loading birde fry cry 3 te %85 95 arası batman ac de filan çok değişik. ekran kartım r9 270x. lolde filan kullanım % 20 lerde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zalazugna -- 2 Ocak 2015; 16:57:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• zalazugna Z kullanıcısına yanıt
    İşlemci ve oyun optimizasyon sıkıntılarından gpu kullanımı düşük oluyor genelde.Oyunun akıcılığında sıkıntı yoksa sıkıntı yapmana gerek yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • zaten tam kullanıyorsa darboğaz var demektir
  • mulobbo kullanıcısına yanıt
    ne alaka oyundan oyuna değişir o,bazen %100 ken bazen 98 lerde oluyor bendede mi darboğaz var şimdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tiger-Z

ne alaka oyundan oyuna değişir o,bazen %100 ken bazen 98 lerde oluyor bendede mi darboğaz var şimdi

normalde ekran kartı 70-80 arasında gezer %100 e kadar çıkıyorsa demektir ki katı sonuna kadar kullanıyor büyük ihtimal de oyuna kartın yetmiyor dur
    ayarları düşürmeni tavsiye ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: mulobbo

quote:

Orijinalden alıntı: Tiger-Z

normalde ekran kartı 70-80 arasında gezer %100 e kadar çıkıyorsa demektir ki katı sonuna kadar kullanıyor büyük ihtimal de oyuna kartın yetmiyor dur
    ayarları düşürmeni tavsiye ederim

yetmese kasma yapar
    bf4ü ultrada 1080p 30-40 fps arası veriyor sadece load ekranlarında anlık takılıyor,şu andada farcry4ü 1280*1024 de ultrada oynuyorum ondada takılma yok
    bu arada farcry4 ne kadar çok vram kullanıyor öyle kartın 2 gb belleği doluyor

• Fx6300 ile 270x sorun yapmamasi lazim zaten sende demissin 85-95 arasi diye eger boyleyse darbogaz falan yok. %5 lik- 10 luk kisitlamalarada takilmayin. lol oynamadigim icin oyun hakkinda tam bilgim yok ama bu tarz mp odakli oyunlar cok cok fazla islemciye abanir dolayisiyla ekran kartlik bir durum olmaz ve kartin %20-30 unu kullanabilir yani sıkıntı yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ANA KART EKRAN KARTI SORUNU
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sabah pc açıkmış bi ctrl+alt+delete yaptım 4gb ram var 3 gb dolu nedendir sizce

edit : pc açtım kapadım ram 1,5 gb'ydi. lole girdim ve 60 fps alamıyo durum nedir . Daha öncede 90-160 arası gidiyordu dün akşam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zalazugna -- 3 Ocak 2015; 15:15:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zalazugna

sabah pc açıkmış bi ctrl+alt+delete yaptım 4gb ram var 3 gb dolu nedendir sizce

edit : pc açtım kapadım ram 1,5 gb'ydi. lole girdim ve 60 fps alamıyo durum nedir . Daha öncede 90-160 arası gidiyordu dün akşam

3gb in dolu oldugu zaman daha cok uygulama acik kalmistir ondan olabilir. lol hakkinda hicbir bilgim yok, youtube dan fx6300+r9 270x ikilisini kullanan elamanlarin videolarini izle onlarda senin gibi 60 fps yi gecemiyor mu yoksa sende mi anormallik var bunu arastir.
  • lol vs oyunlar grafik kalitesi olarak o kartın %20 lik kullanımı ile 60 fps çizilebiliyor demek ki. sahneye göre kullanım değişebilir sürekli %99 çalışacak diye birşey yok. işlemci de öyle, çok nadir çıkar %99 kullanıma. o işlemci o karta yeter fazla dert etme, iş yükü lazımsa zaten kart çıkar %99 a. ayrıca bu durumda vsync açık diyelim kartın 60 fpsyi %40 ile verebiliyorsa sıcaklık ve fan devri de ona göre düşük seyreder.
  • Fx 6300 270 x i besler. Bu kullanim degeri oyundan oyuna degisebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeş normalde oyun min 90 larda geziyor ama şimdi 40 lara filan iniyor.sistem geri yükledim şimdi iyileşti ama eskisi kadar değil.bırak 270x 260x filan inmiyor yani bu değerlere öyle diyim
  • Kardeşim grafik yoğunluğu düşük oyunlarda iş cpuya düşer ne kadar iyiyse gpu kullanımı okadar yükselir ve performans ta tabiki.

Bilindiği üzere intel cpu çekirdek başarımı amd x 2 güncel olarak.

Gpu kullanımın düşük olmasının yığınla sebebi olabilir

Cpu yetersizliği olabilir

Grafik ayarları düşük olabilir

Çözünürlük düşük olabilir

Burada çıkış yolu bulamayacağın tek durum cpu yetersizliği durumudur diğerleri çözülür.

Tüm oyunları ultra ve 1080p oynamak isterken bile gpu kullanımın düşükse vay haline sorun çok büyük ihtimal cpu olacak ki yazılımsal sorunları bi kenara bırakıyorum

3570k ve msıgtx970 ikilisiye bf4 oynuyorum ultra ayar kart kullanımı fps 80-120 arası değişsede genelde gpu 100 olmuyor ki gerekte yok orada işlemcim dar boğaz ediyor bu senaryoda ama şuda var ki SCALE özelliği mevcut ayarlarda bir nevi nvidia DSR amd VSR teknolojileri gibi çözünürlüğü senin monitörününün desteklediğinden daha yüksek işleyip sonra senin çözünürlüğünde sana gösteriyor standart hali %100 dir ben onuda 200 yapınca kart 100 kullanıma kirleniyor fps ise 50-70 arası değişiyor bu senaryoda da darboğaz olan parça gpu oluyor 👍

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• kardeş sorun şu.başta böyle olsa sorun yok daha bu gün başlad.hitman indirdim çalışmadı ,windoows update yaptım yine olmadı sildim hitman'ı sabah pc açtım durum bu.sistem geri yüklemesi yaptım ama tam anlamıyla düzelmedi.
    dedikleriniz doğrudur zaten oyunlar orjinal değil ama lol niye böyle oldu onu anlamadım.windows defenderden tarama yapıyorum belki bişeyler çıkar.

edit: + olarak ben adwc ile avast indirdim .acaba avastı taramadan sonra kapatsam bir zararı olurmu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zalazugna -- 3 Ocak 2015; 21:51:25 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.