Şimdi Ara

Ekran Kartı Termal Macun Sürerken Taşırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ekran kartının macununu değiştirirken resimde gösterdiğim kartın metalinin kenarındaki dişlere macun geldi.Silmekte istemedim şimdi yamulurlar vs bir şey olmasın diye.Bunun bir zararı var mıdır?
    Ekran Kartı Termal Macun Sürerken Taşırma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barkin141 -- 13 Kasım 2019; 4:15:12 >

• Kullandığın termal macun özellikle bu iş için üretilmişse yani cpu/gpu lar için üretilmiş markalı birşeyse sorun olmaz, çünkü iletkenliği yoktur ama köşedeki televizyon tamircisinden aldığın beyaz renkli termal macun ise biraz risklidir.
  • GuvenDMRK kullanıcısına yanıt
    Yani şuan bilgisayarın ekran kartı çalıştığına göre herhangi bir kısa devre durumu yok demek ki karta zarar vermemiş.Yani burda macunun tek sıkıntısı iletkenliği mi o dişlerin üzerinde durup durmamasının bir sakıncası yok mu?Teşekkürler ayrıca cevabınız için.

Bir de ben yine de bu dişlerin üzerindeki macunları nasıl silebilirim.Bu dişler kolay zarar görürmü silmeye kalksam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barkin141 -- 13 Kasım 2019; 21:34:45 >
  • barkin141 B kullanıcısına yanıt
    Çalışıyorsa sorun yoktur zaten, orda durmasınn pek bir sakıncası olmaz, pamuklu kulak temizleme çubuğuna veya direk bir tutam pamuğu biraz tiner yada kolonya gibi uçucu 1 maddeye batırıp silebilirsin.

Sert bastırmadığın sürece bir zarar görmez, yani onları ordan sökecek kadar kaba güç uygulamamak gerek.

Düzenleme:

Dilersen video ya bakarsın.
    Nejdat Delioğluyoutube
    ASUS X550J Termal Macun Yenilemek(Format Atmak)
    https://www.youtube.com/watch?v=sH8dS6OpC_o&feature=youtu.be&t=336

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuvenDMRK -- 13 Kasım 2019; 22:18:35 >

• GuvenDMRK kullanıcısına yanıt
    İlginiz için teşekkürler.
  • Sıvı metal değilse iletken olmaz macunlar. Ama düzgün bir işçilik uygulaması değil öyle taşırmak. Silersin bir şey olmaz. Macunun gereğinden az olması fazla olmasından daha iyidir ayrıca. Yani mercimek tanesi kadar damlatmak yeterli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • L.J kullanıcısına yanıt
    Yavaş yavaş tecrübelenicez hocam işçiliğimiz henüz kötü
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Normal macunların iletkenliği yok problem olmaz.Kart nedir?Sıcaklıklarda değişiklik oldu mu?
  • Hocam kartım gtx 1050 bilgisayarı macun sürdükten sonra kullanmadım daha henüz deneyimleme fırsatım oldu.Macunla bir bağlantısı olup olmadığını bilmiyorum fakat bugün league of legends oynarken en başlarda ani fps dropları gördüm sonra düzeldi gibi.
  • Hocam konuyu hortlatıcam ama fps dropları yaşıyorum bazen lol oynarken aniden düşüyor bununla bir ilgisi olabilir mi olayın
    Kartının başına en kötü şey gelmiş, bundan sonra artık tekleye tekleye çalışacak. Çözümü amd ekran kartı kullanman, eğer AMD ekran kartı kullanırsan bantgenişliği dar olmayacağından macunu taşırsan bile görüntün teklemeye başlamayacak. Belki biraz yavaş çalışacak ama yeni nesil eserler geometri hızına bağlı değil hesaplama hızına bağlı(çift aşamalı çizimdeki gibi ikinci kez daha vertex almak yok) bu sayede AMD kartlar hızlanırken senin kartın hık hık deyip gidecek.
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Tamam fazla evham yaptık tabiki alakası yok.Napalım 40 yılda bir kere iyi diyebileceğimiz bir bilgisayarımız oldu hak ver.

Yok, hak vermem. Limon vereyim, sık diye. Macun lekelerini çıkarmakta kullanılıyor, Arctic Cleaner.
    Dm gel burdan zor oluyor bi de ordakileri de ıslak mendille silsem olurmu yoksa ille de limon mı sıkayım dersin marulla da silerim

Yok yok ıslak mendille silme. O iz bırakıyor. Saf alkolle bile silme. Dedim ya, uçucu narenciye yağı var bunda. Kirleri parçalıyor. Deterjan özütü gibi birşey. Daha etkili. Petrol sürsen anca yarışır. Sonra da cilasını süreceğiz ki yeniden parlasın diye. Ayakkabı cilası sürsen de olur, nem geçirmezlik özelliği veriyor. Sonra da bezle parlatırsın. Ama en güzeli tabii, bırak olduğu gibi kalsın. Senin akım iletkeni macun kullanacak durumun yoktur zaten. Biraz arctic ceramique vereyim de merhem yaparsın.
    Büyüksün üstad.Geçen cildiye ürederm yazmıştı cilt kurumasın diye aynı etki kart üzerinde de etkili olur diye düşünüyorum.Tavsiyelerini dikkate aldıktan sonra ürederm ile yağlayıp az da limon suyuyla kapatıyorum.Hem ısındıkça hoş koku salar.

Limon suyuna yatırmayacaksın birader. Mantar tedavisi değil bu, alt tarafı limon esanslı peçeteyle silip atacaksın. Yağ da sürmeyeceksin, buradaki su itici bleşenlerin en hafifi parafin. Bunun daha özelini ben de bilmiyorum. Az bir sür kenarlara, saç kurutma makinesiyle de kurut. Sonra da macununu ver ama akışkan halde bırakma. Çok dikkat et, eğer kenar köşelerine yedirmeden yine sandviç etmeye kalkarsan seni erken dönem AMD 5300 kullanıcıları programına alabiliriz. Sonra gece gece kartımın nemlendiricisi nerede diye uyku uyutmayabilirsin kendine.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.