Şimdi Ara

Ekran kartı yandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle herkese merhaba. Benim derdim Sapphıre R7 erkan kartımın yanması. Format attırdım ve ekran kartı sürücüsünü yüklemeyi bilmeyen yada unutan bir internet kafe sahibine pc bir anda kapanınca götürdüm. Power yandığını söyledi 600+80 power aldım. 2 yıl öncesinde göre mükemmel bir kasa topladık. Fakat tanıdık bir arkadaşa götürdüm ve önce power baktık. Elektrik geliyordu. Biraz uğraştık ve ekran kartının kül olduğu ortaya çıktı. (yanık kokusu yok). Ekran kartının sürücüsü mü ne ccc olan program yüklenmediği için yanmış olabilir mi. Bu arada 1,5 yıl format attırmadığım halde önceden birşey yoktu. Format attırıp içini soğuk üfleyen makine ile temizledik. Sonuç hüsran kartımın garantisi bitmesine 2 ay kaldı ve garantiye yolladık. Kullanıcı hatası olarak geri bildirim geleceğini düşünüyorum. Sizce ekran kartının catalyst sürücüsü yüklenmediği için yanar mı?

• Catalyst sürücüyü yüklemezsen oyunlarda ve programlarda ekran kartını kullanamazsın ve faydalanamazsın kullanmadıgın boşta ki bir kartı nasıl yakabilirsin ki.Büyük ihtimalle elektrik kaynaklı bir sorun olmuştur akım dalgalanması veya power supply sorunları gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolwes -- 29 Temmuz 2016; 4:34:18 >
  • Catalyst sürücüsü yüklü değildi ve sürekli oyun oynadım. Alakalı değil mi. Elektrik dalgalanmasıda yüksek voltaj dan olabilecek bir sorun mu
  • JuniorSedat J kullanıcısına yanıt
    CCC yuklu degilken ne oynadin cunku radeon kartlarda CCC yuklu degilken aaa oyunlarda 10 fps nin ustu alman mumkun degil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolwes -- 29 Temmuz 2016; 5:29:03 >
  • wolwes kullanıcısına yanıt
    Battlefield hardline - csgo - lol - gmod - fps 270+ idi fraps ile video da çektim 61 fps sabitliyorum video çekerken ama catalyst sürücüsü yok. Hatta ekran kartını garantiye verdikten sonra başka bir ekran kartı takıp kontrol ettik.
    Battlefield hardlineda CCC yüklu olsa bile r7 ile 1920x1080 highda 270 fps mumkun degil kalan oyunları tumlesik gpu ile oynayabilirsin kalan sistem ozelliklerinide yazarmisin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolwes -- 29 Temmuz 2016; 5:15:31 >
    Amd Fx 6300 6 core - radeon r7 265 sapphıre - hyper 8 GB ram gıgabyte 990 canım ud3 sistemim bu ama catalyst sürücüsü yok ve hardline normal grafik te 245 - 260 arası fps alıyorum csgo gmod zaten 299 kitliyor
  • Ha birde hyper TX3 soğutucu var
    Monitor nedir 1080p midir
    Monitör bilmiyorum ama Philips 190v4L 19 Inch
  • 1440x900 bir monitore sahipsiniz sanirim o monitorde o degerler normal sayilir ama ilginctir ki islemcinizin tumlesik bir gpu su yok yani bu ekran kartina bagimlisiniz demek ve radeon kartlar ccc olmadan performans vermiyor diye biliyorum bu arada oyunlari med-high-ult hangi seviyede oynadiniz.
    Ben her zaman ekran kartının kaldırdığı en yüksekte oynayayım diyenlerden değilim. Hep dikkat etmişimdir en düşük ayarlarda oynarım. Battlefield hardline normalde sizce garanti ne gibi bir sonuç çıkar
  • Bu arada bu güne kadar yuklediginiz de ekran kartini yakan driverlar bile gordum ama driver yuklenmedi diye yanan hic ekran karti gormedim bence sizin sorununuz farkli.
    Peki sürücü ekran kartının toz ile dolması zart zurt şeylerle alakası var mı yoksa sadece oyun içi performans için mi
  • Urunde fabrikasyon hatasi olabilir voltaj sorunu akim sorunu vb. durumlardan biri etken olmustur diye dusunuyorum ama fazla endiselenmeyin genelde firmalar bu tip arizalarda karti yenisiyle degistiriyorlar.
    Tam anlayamadim mesajinizi suruculer sadece yazilim destegi saglamak icindir oyunlarda,programlarda,yazilimlarda performans artisi saglarlar fiziksel olarak karta herhangi birsey katmaz veya kazandirmazlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolwes -- 29 Temmuz 2016; 5:42:54 >
    Kartı alalı 2 yıl oluyor ve garantisinin bitmesine 2 ay kaldı. Sorun garantiye giderken her yeri toz içindeydi kartı yenisi ile değişirse hayatımın en mutlu zamanlarını geçiririm herhalde çalışarak biriktirdiğim para olunca evlat acısı gibi koydu
    Kartinizin markasi neydi amd tarafinda sapphire ve msi ye ayni firma bakiyor servis point genelde degisim yada para iadesi yapiyorlar.
  • Şimdi bilgisayarı topladığımız zaman LG televizyon aldık ve satan adam voltaj düzenleyici priz almamızı söyledi ondan iki tane aldık. Yüksek voltaj gelince dengeli bir şekilde aktarması sağlıyor. Voltaj olma seçeneği benim gözümde yok. Kasa yerde ve sol kapak açık olurdu hep çünkü arkasında duvar oluyordu ısıyı veremez falan diye kapağı açık tutuyordum. Sigara külünden zarar gelme ihtimali var mı içine hiç çıplak elle dokunmadım. Termal macunlarda hiç değişmedi. Garantiden macun sorunu derse kullanıcı hatası mı olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: wolwes

Kartinizin markasi neydi amd tarafinda sapphire ve msi ye ayni firma bakiyor servis point genelde degisim yada para iadesi yapiyorlar.

Para iadesi güncel fiyat olarak mı iade edilir. Çünkü zamanında aldığımızı düşünürsek bedavadan toplamış gibi oluyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.