Şimdi Ara

ekran kartım boşdayken 70 derece

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Ekran kartım boşdayken 70 dereceyi buluyor oyuna girdiğimde ise 104 derece kadar çıkıyor ne yapmamı önerirsiniz.
    ekran kartının fanını tertemiz ettim ama hala aynı yardımlarını bekliyorum.
    fanları ve kasayı daha bügün temizledim.
     ekran kartım boşdayken 70 derece

• Selam
    Fanı temizlemiş olabilirisniz ama işlemcisinin macunu ne durumda ona baktınız mı?
    Kurumuş ise kaliteli soğutma macunu sürmeniz, ekran kartı işlemcisini elbette daha da soğutacaktır.
    Kolay gelsin..
  • Dediğiniz gibi inceledim biraz ekran kartını macunu pert olmuş gerçekten macun denilen şey kalmamış durumda sorun bundan dolayı mıdır ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: volarnex

Dediğiniz gibi inceledim biraz ekran kartını macunu pert olmuş gerçekten macun denilen şey kalmamış durumda sorun bundan dolayı mıdır ?

Tekrar selam
    O macunun neden oraya sürüldüğünü bilmemeniz imkâsız. Macun kurumuş ise, elbette yenilenmesi gerekiyor. Tıpkı CPU macunu gibi bunuda yenilemeniz gerekir kardeş.

Not: Isının normale dönmesi için bilgisayar biraz çalışması lâzım ki, macun tam etkisini göstersin. Her ne olursa olsun, bu ve benzeri işlerde, kaliteli macun kullanmanızı tavsiye ederim.
    Kolay gelsin..
  • Öncelikle Teşekkürler Cpu Macunumu hep yenilerdim ama ekran kartını pas geçiyordum.
    verdiğiniz bilgiler için ayrıca teşekkür ederim
    önere bileceğiniz bir marka varmı macun olarak ben akasa kullanıyordum.
  • quote:

Öncelikle Teşekkürler Cpu Macunumu hep yenilerdim ama ekran kartını pas geçiyordum.
    verdiğiniz bilgiler için ayrıca teşekkür ederim
    önere bileceğiniz bir marka varmı macun olarak ben akasa kullanıyordum.

Ben genelde Cooler Master Termal Macununu kullanıyorum ama aşağıdakiler de iyidir kardeş.
    Akasa Gümüş
    Xilence X5 Yüksek Performanslı Termal Macun

Kolay gelsin..
  • şimdi bir sorun daha oldugunu fark ettim 70 derece oldu ama fan çalışmıyor hala
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

şimdi bir sorun daha oldugunu fark ettim 70 derece oldu ama fan çalışmıyor hala

Selam
    Fan bilgisayarı açtığınız andan itibaren çalışmaya başlar. Yani şu dereceden sonra çalışır diye bir kural yoktur!!!
    Fan çalışmıyor ise, işlemciyi de soğutmuyor demektir. Geçici olarak fan miline bir damla inca makine yağı damlatın ve dönmesiniz sağlayın. Eğer yine dönmüyor ise, mutlaka yeni bir fan takmanızı her durumda tavsiye edeceğim.
    Kolay gelsin..
  • Teşekkür ederim ilgilendiğiniz için makine yağını damlatınca kendine gelmeye başladı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

quote:

şimdi bir sorun daha oldugunu fark ettim 70 derece oldu ama fan çalışmıyor hala

Selam
    Fan bilgisayarı açtığınız andan itibaren çalışmaya başlar. Yani şu dereceden sonra çalışır diye bir kural yoktur!!!
    Fan çalışmıyor ise, işlemciyi de soğutmuyor demektir. Geçici olarak fan miline bir damla inca makine yağı damlatın ve dönmesiniz sağlayın. Eğer yine dönmüyor ise, mutlaka yeni bir fan takmanızı her durumda tavsiye edeceğim.
    Kolay gelsin..

Bahsettiğiniz fan işlemci fanı mı, ekran kartı fanı mı? Bilgisayar açılır açılmaz çalışır demişsiniz de şuanda everest ile baktım grafik işlemci soğutucu fan %0 da. ama oyuna girince duruma göre %100 e çıktığı oluyor. Bu durumda ekran kartı fanı gerektiğinde devreye girmiyor mu? Laptop için bahsediyorum

• quote:

Teşekkür ederim ilgilendiğiniz için makine yağını damlatınca kendine gelmeye başladı.

Rica ederim.
    Benim tavsiye ettiğim yöntem geçici bir süre içindi ama mutlaka yeni bir fan takmanızı öneririm.
    Kolay gelsin..
  • Zaten yeni bir ekran kartı almam gerek +2600 PRO yeterli değil malum sql server v.sde cok kasıyor en iyisi yeni kart alıp kurtulayım çok teşekkürler.
  • quote:

Zaten yeni bir ekran kartı almam gerek +2600 PRO yeterli değil malum sql server v.sde cok kasıyor en iyisi yeni kart alıp kurtulayım çok teşekkürler.

Bendede 2600PRO var :D O kartı sinirden kırdım 9600GT nin kargoya verilmesini bekliyorum

Edit:Türk işi 2 tane fan ve soğutucu yerleştirdim.34 dereceyi geçmiyordu.Termal macun 4 yıllıktı.Nası o kadara çıktı anlamadım.

Bütçeni sölersen önerebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SowFB -- 11 Haziran 2012; 21:50:13 >
  • şuan çalıştığım işden ona ayırabileceğim bütçe 350 demiştim ekran kartı ve power 550 watta ama kolay bi tamiri olacaksa onuda diğer pclerime takarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: golkipir
    Bahsettiğiniz fan işlemci fanı mı, ekran kartı fanı mı? Bilgisayar açılır açılmaz çalışır demişsiniz de şuanda everest ile baktım grafik işlemci soğutucu fan %0 da. ama oyuna girince duruma göre %100 e çıktığı oluyor. Bu durumda ekran kartı fanı gerektiğinde devreye girmiyor mu? Laptop için bahsediyorum

Selam
    Laptoplarda tek fan vardır ve hem işlemciyi, hem de ekran kartını soğutur kardeş.
    İşlemci veya ekran kartında ısı yükselirse, fan hızlı dönmeye başlar ve soğuduktan sonra dönüş hızı düşer ama bilgisayarı açtığınızdan itibaren bu fan sürekli çalışır.

Sizin bahsettiğiniz gibi ihtiyaç olduğunda çalışır diye bir kaide yoktur! Haa fan bozulmuşsa o zaman çalışmaz, o ayrı bir konu.. Ayrıca bu konuda biz masaüstü bilgisayar için çözüm üretiyorduk.
    Kolay gelsin..

• quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

quote:

Orijinalden alıntı: golkipir

Selam
    Laptoplarda tek fan vardır ve hem işlemciyi, hem de ekran kartını soğutur kardeş.
    İşlemci veya ekran kartında ısı yükselirse, fan hızlı dönmeye başlar ve soğuduktan sonra dönüş hızı düşer ama bilgisayarı açtığınızdan itibaren bu fan sürekli çalışır.

Sizin bahsettiğiniz gibi ihtiyaç olduğunda çalışır diye bir kaide yoktur! Haa fan bozulmuşsa o zaman çalışmaz, o ayrı bir konu.. Ayrıca bu konuda biz masaüstü bilgisayar için çözüm üretiyorduk.
    Kolay gelsin..

Açıklama için teşekkür ederim, ben merak ettiğim için sormuştum. Bilgi eksiğim vardı şimdi tamam oldu

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.