Arkadaşlar ati hd 3870 var bende oyun falan oynamadığım halde yani masaüstüdeyken sıcaklığı sürekli 60-65 derecede korkuyorum bişi olacak diye bu normalmidir yoksa değilmidir zararı olurmu ? cevaplarınızı bekliyorum
Stok soğutmalı orj. yani çoğu ekran kartında bu sorun var çalışmasında sorun yoksa problem olmaz ama fan sesi rahatsız ediyor ise ve ısıdan dolayı sorun çıkarıyorsa soğutucu almanızda fayda var.
şuan hiç bi sorun yok ben endişeleniyorum çok ısınıyor ve sürekli böle olursa ilerde problem olurmu diye bide yazın +10 dc daha yükselir fan alırım bi tane daha ama nereye takıcam ki
Üzerindeki soğutucuyu çıkarıp, yeni soğutucuyu öyle takabilirsin, şuan boşta 60 derece ise yaza sen oyun oynayamazsın o kartla ya kasa içi havalandırmanı güçlendireceksin ya da soğutucu alıcaksın kart için.
hmm anladım kasanın herhangi bi yerine ek fan taksam faydası olur yani dimi hatta 2 tane alıyım büyük bişi şöyle :) püfür püfür çalışsın
Kasanın önünde fan takma yeri varsa 8-9-12mm'lik içeri üfleyecek şekilde takabilirsin. Kasanın yine yan kapağında ekran kartının karşısına gelen yerde fan yeri varsa karşısından direk üfletirsin fanı, olmadı kasanın tabanına cm'lik bir yükselti ekleyerek fanı kartın yüzeyine üfletirsin ama geçici ve düşük seviyede bir çözüm olur bu olmazsa satıp Sapphire 4830 512mb alırsın özel soğutmalı 215 lira şuanda gayette performanslı bir ürün.
hmm önünde yer var oraya büyük bişiler almam lazım tşkler dostum yardımcı olduğun için