Şimdi Ara

Ekran kartımı çıkaramıyorum, PCIE tırnağı kalkmıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Evet saçma bir sorunla karşı karşıyayım. Kartımı biraz uzun ve kaba bir kart. Sökmek istiyorum o tırnağı bir türlü kaldıramadım. Tırnak ve yuva tamamen kartın altında gömülü, işlemci tarafından yandan 90 dereceyle bakınca anca tırnağın ucu biraz gözüküyor. Normal bir insan parmağının girmesi imkansız, ne yapabilirim?

Sökenler nasıl söküyor, ince uzun bir çubuk sokayım diyorum ama zarar vermeyecek bir şey bulamadım öyle. O ucundan gözüken yerden biraz zorladım ama bana mısın demiyor elim çok acıdı ona rağmen kart çıkmıyor.

Not: Normalde nasıl söküleceğini bilen biriyim yani vidaları falan sökük zaten sadece tırnağı kaldıramıyorum.

Anakart Z97S Sli Plus
    Ekran kartı Gigabyte G1 GTX970
    Kasa Corsair Spec 02

• ben genelde ince bir tornavida kullaniyorum oyle durumlarda. Bi kere o klipsi dogrudan kirdigim da olmustu ama
  • quote:

Orijinalden alıntı: CCaaNN

ben genelde ince bir tornavida kullaniyorum oyle durumlarda. Bi kere o klipsi dogrudan kirdigim da olmustu ama
    Artık kırılmasına da razıyım zaten onu çıkarıp işlemcinin GPU'sunu kullanacaktım.

Hocam tornivdayı nasıl sokuyorsunuz ucu sivri, bastırsan da hemen kayıyor falan hatta kasaya düşme riski de var. Ki ben düşürdüm 1-2 kere yani denedim bu yolu da.
  • Tırnağın bulunduğu nokta ile kart arasına 1cm uzunluğunda 2-3mm kalınlıkta bir tahta veya plastik parçası sok tırnağı anakarta doğru itecek şekilde sağa veya sola çevir çok kolay bir şekilde çıkacaktır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 gün önce benim de başıma geldi. ön tarafı çıktı tırnak kısmı takılı kaldı. biraz zorladım tırnak komple çıktı anakarttan :) Allahtan sökülüp takılan bir tırnakmış. sizinki de öyle ise deneyin. eğer sıkıntı olacak ise elinize engel olan bütün parçaları sökün. kırılmasın ekran kartı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-A21AA1D72

Tırnağın bulunduğu nokta ile kart arasına 1cm uzunluğunda 2-3mm kalınlıkta bir tahta veya plastik parçası sok tırnağı anakarta doğru itecek şekilde sağa veya sola çevir çok kolay bir şekilde çıkacaktır
    Hocam ben kasayı yan yatırıp (şu malum replik gibi oldum ) o şekilde yandan parmağımı sokmaya çalışıyordum. Normal dik pozisyonda alan dar olduğu için yukarıdan hiç sokamıyorum. Sizin dediğiniz yöntem karta zarar vermez mi o soktuğum ince şeyle anakarta doğru doğru nasıl bastırıacağım veya iteceğim? Kuvvet yukarı doğru ekran kartına gitmez mi daha çok?

• Tırnağı kaldırmayacaksın zaten bastıracaksın.

Elin uzanamıyorsa kalın uçlu bir tornavida ila hafif bastır zaten ekran kartı slotu hafiften yukarı doğru gelir sonrasında hafifçe çeker çıkartırsın.

Bu işlemleri yaparken fiş takılı olmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 14 Eylül 2019; 21:58:8 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı Fanları Dönmüyor
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

Tırnağı kaldırmayacaksın zaten bastıracaksın.

Elin uzanamıyorsa kalın uçlu bir tornavida ila hafif bastır zaten ekran kartı slotu hafiften yukarı doğru gelir sonrasında hafifçe çeker çıkartırsın.

Bu işlemleri yaparken fiş takılı olmasın.
    Hocam tamam ama bastırmam gereken yer çok kartın altında kalıyor yani o tornavidanın ucunu sokacak yer yok, yani siz diyorsunuz o tırnağın içe doğru ulan ufak çizgi şeklinde yerinden tornavidayla bastır ama bende orasını kart kaplıyor, sadece tırnağın en dış kısmındaki ufak yer gözüküyor. Parmağımın ucu ile anca dokunabiliyorum oraya, öyle de bastırınca tepki olmadı hatta parmağım çok acıdı. Anlatamadım ama duruma göre fotoğraf çekip atarım kasayı bir dahaki açışımda.

Bu arada kaldırmaktan kasıt işte tırnağı bastırmak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fulton

Hocam tamam ama bastırmam gereken yer çok kartın altında kalıyor yani o tornavidanın ucunu sokacak yer yok, yani siz diyorsunuz o tırnağın içe doğru ulan ufak çizgi şeklinde yerinden tornavidayla bastır ama bende orasını kart kaplıyor, sadece tırnağın en dış kısmındaki ufak yer gözüküyor. Parmağımın ucu ile anca dokunabiliyorum oraya, öyle de bastırınca tepki olmadı hatta parmağım çok acıdı. Anlatamadım ama duruma göre fotoğraf çekip atarım kasayı bir dahaki açışımda.

Bu arada kaldırmaktan kasıt işte tırnağı bastırmak.

Alıntıları Göster
    Fotoğraf varsa daha net yorum yapılabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

Fotoğraf varsa daha net yorum yapılabilir.

Alıntıları Göster
    Şu an kasayı topladım artık yarın falan açarsam atarım, şu kadarcık basit şey dert oldu bana.
  • Fulton F kullanıcısına yanıt
    Kartın vidalarını söktüysen o tarafı havaya kaldır kartın arkasındaki tırnak, basmalımı, çekmelimi yoxa geriye yatırmalımı görür, gerekeni yaparsın, çok zorlarsan en kötü ihtimal kartın arka çentiğini yada anakart üzerinde onu tutan tırnağı kırarsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Conar-XP

Kartın vidalarını söktüysen o tarafı havaya kaldır kartın arkasındaki tırnak, basmalımı, çekmelimi yoxa geriye yatırmalımı görür, gerekeni yaparsın, çok zorlarsan en kötü ihtimal kartın arka çentiğini yada anakart üzerinde onu tutan tırnağı kırarsın.
    Hocam kartı çıkardım ama yine de teşekkür ederim. Nasıl oldu bilmiyorum bu sefer tırnağı bastırınca açıldı, önceki sefer olmamıştı.
  • Fulton F kullanıcısına yanıt
    E güzelmiş, sağ sağlim çıktıysa hayırlısı olmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Conar-XP

E güzelmiş, sağ sağlim çıktıysa hayırlısı olmuş.
    Eh işte hocam ram slotlarından birinin tırnağını kırdım tam sağ salim olmasa da sorun yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.