Şimdi Ara

Ekran Kartımı Görmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhaba arkadaşlar ben samsung np550pc-s04tr laptopa sahibim. Laptopun orjinalinde windows 8 yüklü idi ben format atarak windows 7 yükledim. Nvdia Optimus teknolojine sahip Nvdia GeForce 650M ekran kartı var bilgisayarın üzerinde fakat bundan bilgisayar haberi yokmuş gibi davranıyor eksik bi driver yok hem samsungun sitesinden hemde driver easy programlarıyla eksiklerin hepsini yükledim fakat ekran kartını bilgisayar hiç görmediği için bunu eksik olarak algılamıyor şuan Intel Hd Graphics 4000 olarak gözüküyor. Nvdia nın sitesinden otomatik driver bul dedigimde sende yok diyor kendim manuel indirdigimdede hata veriyor.

Bilgisayara format atabilmek için bios ayarlarından bazı yerleri değiştirdim ve windows 7 yükledikten sonra eski haline çevirdim. Değiştirmeden öncede sonrada ekran kartını görmüyordu.

Birde windows 8 yüklü iken bilgisayar özelliklerine girdiğimde bilgisayarın bit'ini kutusundada yazan 62bit olarak gösteriyordu windows 7 ile birlikte 32bit gösteriyor ve 64 bit olarak indirdiğim programları çalıştırmıyor 32bit leri çalıştırıyor. İlginç.

Ekran kartının bozulmuş olma ihtimali nedir? Resimleri ekliyorum. Bu işi bilen yardım edebilecek biri varsa çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. İyi günler dilerim...

Ekran Kartımı Görmüyor

Ekran Kartımı Görmüyor

Ekran Kartımı Görmüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agabeg -- 23 Mayıs 2013; 19:40:38 >

• hiç fikri olan yokmu acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: agabeg

Öncelikle merhaba arkadaşlar ben samsung np550pc-s04tr laptopa sahibim. Laptopun orjinalinde windows 8 yüklü idi ben format atarak windows 7 yükledim. Nvdia Optimus teknolojine sahip Nvdia GeForce 650M ekran kartı var bilgisayarın üzerinde fakat bundan bilgisayar haberi yokmuş gibi davranıyor eksik bi driver yok hem samsungun sitesinden hemde driver easy programlarıyla eksiklerin hepsini yükledim fakat ekran kartını bilgisayar hiç görmediği için bunu eksik olarak algılamıyor şuan Intel Hd Graphics 4000 olarak gözüküyor. Nvdia nın sitesinden otomatik driver bul dedigimde sende yok diyor kendim manuel indirdigimdede hata veriyor.

Bilgisayara format atabilmek için bios ayarlarından bazı yerleri değiştirdim ve windows 7 yükledikten sonra eski haline çevirdim. Değiştirmeden öncede sonrada ekran kartını görmüyordu.

Birde windows 8 yüklü iken bilgisayar özelliklerine girdiğimde bilgisayarın bit'ini kutusundada yazan 62bit olarak gösteriyordu windows 7 ile birlikte 32bit gösteriyor ve 64 bit olarak indirdiğim programları çalıştırmıyor 32bit leri çalıştırıyor. İlginç.

Ekran kartının bozulmuş olma ihtimali nedir? Resimleri ekliyorum. Bu işi bilen yardım edebilecek biri varsa çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. İyi günler dilerim...

Ekran Kartımı Görmüyor

Ekran Kartımı Görmüyor

Ekran Kartımı Görmüyor

32 bit kurduğun için 64 bit uygulama yüklersen çalışmaz ekran kartıda driver buy yüzden yüklemiyorsun 32 driver mevcutsa onu indirip kurun mevcut degilse tekrardan format atıp 64 bit sürüm yüklemeniz lazım

• 32 ve 64 bit driverlarıda denedim ikiside mevcut sitesinde fakat algılamıyor aynı hatayı alıyorum
  • işlemci driverını kurduğunuza emin misiniz ? Eğer kurmadıysanız kurduktan sonra nvidia driverinı rahatlıkla kurabılırsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • işlemci driverıyla falan alakası yok zaten format attıktan sonra driver yüklemeden ekran kartını görmez eğer nvidia ise otomatik bulma ile rahatlıkla bulabilirsen dediğim şey ati içinde aynı ekran kartı markasını biliyorsan sorun yok.
  • http://www.nvidia.com.tr/drivers

burdan otomatik belirleme ile rahatlıkla driverini bulabilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • anakartı yükledim doğru bi şekilde sıkıntı yok. sistemimede 64 bit windows yükledim o konudada bi sıkıntı yok.Gerek samsungun sitesinden gerekse driver easy ve drivergenius programlarıyla ne eksiksede yükledim. ekran kartı driverı ve verdigin siteden otomatik bulmayı deniyorum fakat bilgisayarında o donanım yok diyo :D biri deseki bendede oyle olmustu ekran kartı bozulmuş peşini bırakıcam bu işin :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agabeg -- 26 Mayıs 2013; 23:25:43 >
  • Biosda ekran kartı ile ilgili bir seçim bölüm olmalı. Orayı bulup "Switchable Graphics "i aktif hale getirip tekrar yüklemeyi deneyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yuksek

Biosda ekran kartı ile ilgili bir seçim bölüm olmalı. Orayı bulup "Switchable Graphics "i aktif hale getirip tekrar yüklemeyi deneyin.

girmedigim yer kalmadı bios ayarlarında internetten cevirerek baktım sanırım oyle bi ayar yok televizyonun hdmı girişini bilgisayara taktıgımda bilgisayar dondu sanırım ekran kartı bozulmuş :)
  • Onboard graphics/gpu yanında on/off ve benzeri gibi ibarelerin olduğu bi menü olması lazım.
  • Arkadaşlar biraz geç oldu fakat çözümümü yazayım windows 7 yi windows 8 e geri yükseltince sorunum çözüldü
  • quote:

Orijinalden alıntı: agabeg

Arkadaşlar biraz geç oldu fakat çözümümü yazayım windows 7 yi windows 8 e geri yükseltince sorunum çözüldü

win 7 de de görmesi lazım gerekli olan driver ı üretici sitesinden (samsung) denedin mi. bazı marka/modeller böyle sıkıntılar çıkarabiliyorlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.